Navazování na kůru

V čem všem mohou být orchideje pěstovány?
Odpovědět
Zdenka

Re: Navazování na kůru

Příspěvek od Zdenka »

Asi to tak udělám. Snad to pomůže. Díky
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

pro představu jsem vyfotil své okno v paneláku.O tom mechu jsem už psal a je to rostlina od rostliny.Samozřejmě i já řeším nějaký úhyn rostlin,ale prakticky nikdy to nebyla zapěstovaná rostlina,vždy se jednalo o čerstvě navázané ,čerstvě oddělené a slabé kousky. Okno - http://drroman.rajce.idnes.cz/okno_11.2014
Naposledy upravil(a) drroman dne ned 30. lis 2014 12:27:29, celkem upraveno 1 x.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Ono já to pochopím, když jsou kořeny již přisáté, ale ono je i lepší, když se po těch zmrzlých mohou dát ven a pěkně se polívají, tak přirůstají moc dobře, pro je lepší přivazovat všechno až v tomto období nebo duben a květen,,,,
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Věrko jasně. Ale Maxillarii spíš jen opatrně oberu. Ta už vyvázaná je, ale má tam ten mech. Leptotes je v kůře, tam to problém není. Spíš mu to opravdu prospěje, v té kůře je takový všelijaký.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

tommy píše:Marta1, mohla byste prosím vyfotit celou tu konstrukci? Asi si to dokážu představit, ale jako oběť přírodovědné blbosti nemám technologického vzdělání a nejsem si úplně jist :mrgreen: ... A pěstování na kůře mne moc láká, nicméně právě prostup vody do místnosti při postřiku to u mne naprosto znemožňuje. Pokud to chápu správně, poodjede konstrukce od okna, z mezery mezi ní a oknem se to postříká/porosí/pomlží a pak se to zase přisune zpět? Děkuji ;) .
T.

Obrázek..otopná lavice

Obrázek spodní část,vysunutá..výška parapetu je 52 cm,..rozměr desky je 40 x 100 zářez pro nožku topení je vpředu...

Obrázek spodek zasunutý

Obrázek kapsa z igelitu na jímání vody která steče po igelitu při stříkání,pohled od okna

Obrázek totéž se sítí

Obrázek celá síť zasunutá pod topení,..rozměr sítě 83 x 140 cm

Obrázek přidala jsem zezadu laťky...manipulační prostor,nebo lze umístit rostliny které nepotřebují tolik světla, pod deskou jsou 4 kolečka z otočné židle..materiál..co dům dal..
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

na dotazy odpovím..
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Romane,každý máme jiné podmínky..1. r. která se trápila a já ji téměř umořila,byla R. dodsonii..ony se dlouho drží,rostou i kvetou,ale když sundám mech,je tam milion kořenů,ale větší část nefunkčních,ukáži R. elegans,podle černé silonky poznáš od koho je..poslední razii na mech jsem dělala minulý týden..Obrázek uprostřed kůry je prohlubeň ve které byl rašeliník...já ho odstranila..kořeny žádné,ale podívej na bok kůry Obrázek ona si pomohla sama ,kořenů kopice,já ani nevěděla,že tam jsou a pořád jsem stříkala, chce se mi říc, mezi nohy
kvusta

Příspěvek od kvusta »

Mně to přijde skvělý. Šikovná!
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Máš to pěkně vymyšlené. Ještě mi objasni to korýtko na levé straně okna, díky
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Zdenka píše:Máš to pěkně vymyšlené. Ještě mi objasni to korýtko na levé straně okna, díky

Zdeni,myslíš to modré?..vlevo na boku okna je také síť na klacky a to je plast od makrely do kterého také kape voda ze závěsů
Odpovědět