Oncidium fotky
Re: Oncidium fotky
Obě oncidka máte moc krásné,ať se vám daří

No jéje,krásné blahopřeju. 
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Krásný,zajímavý květ,blahopřeji!!!
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oncidium ottonis
MilanP píše:Koupeno jako Oncidium concolor v Německu. je to ale příbuné a stejně krásné O. ottonis. Roste v suchých lesích jižní Brazílie. Květy jsou jak lampiony. Oba dva druhy doporučuji, jsou krásné a nepříliš náročné.
Koukám a po přečtení jiných stránek taky zjišťuji, že občas člověk dostane ne výstavách něco jiného než chtěl, jen doufám, že mi ecuagenera doveze ty masdevalky, které jsem di objednala, protože bez květů to nepoznám.
Jinak oncidko moc hezké.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Milane, takže když je ze suchých lesů usuzuji, že nepotřebuje tolik vlhkosti a pěstování - jako temperovaná ?
Katka: Ecuagenera má masdevalie určené dobře, problém bývá u jiných rodů.
Eva: roste až v nejjižnějším brazilském státě Rio Grande del Sul, to sousedí s Uruguayí. a kaktusy z Uruguaye se už zimují. chladná sušší perioda mu určitě prospěje.
Eva: roste až v nejjižnějším brazilském státě Rio Grande del Sul, to sousedí s Uruguayí. a kaktusy z Uruguaye se už zimují. chladná sušší perioda mu určitě prospěje.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za útěchu. Teď mi dělá radost onc. Sherry Baby Sweet Fragrance, mám ho od Lukscheitrů z letošní výstavy dostala jsem pěknou silnou narašenou rostlinku, takže ještě není moje kvetení, ale intenzivně voní.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
posíám také jedno Oncidko. Někam jsem již dávala fotku, když začalo vykvétat, ale nemohu to najít. Voní po čokoládě.
Krásně Vám to kvete, já Oncidium nemám zatím ani jedno....
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Krásně stínované květy, škoda že mám omezený prostor, tuhle jsem mluvila s jednou dívčinou, jejíž rodiče mají tady na vysočině skleník na ovocné stromky
na meruňky a podobně teplomilné tvory, hned bych jim ho zabavila.