Oncidium
- miro
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oncidium
ahoj nepestujete nekdo oncidium phymatochilum?? jake snim mate zkusenosti?diky...
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/
Minimoa píše:Zden několik fotek .Prosím omluvte kvalitu je to s bleskem a v Zimní zahradě mám pouze zatím žárovku a ta mění dost barvy.
Opět se stačí podívat na fota a rostliny jsou napadené. Asi jsem otravný ale nějak mi to nedá.
Míra píše:Minimoa píše:Zden několik fotek .Prosím omluvte kvalitu je to s bleskem a v Zimní zahradě mám pouze zatím žárovku a ta mění dost barvy.
Opět se stačí podívat na fota a rostliny jsou napadené. Asi jsem otravný ale nějak mi to nedá.
Nevím jaké napadení máte na mysli . Ty skvrny a fleky jsou po první zimě v novém prostoru . Kombinace častého rosení a teplot kolem 15 a v noci i méně a je hotovo hned. Každopádně mám zkušenost pro letošní zimu.
Taky z výprodeje, a tohle kvetení už po druhé.zas je trochu mázlý. Ale velikost víc než 5 cm
Můžete mi poradit, je vhodné nějaké oncidium -hybrid, vhodný pro začátečníka, většinou se píše že ne, ale já mám okno na jih a pan Lukscheiter je má za 120-150 Kč tak mě to velmi láká myslela jsem nějaké teplomilné.... 
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
celkem spolehlivě kvete na parapetu tohle žluté Oncidium Sweet Sugar a mně i Oncidium Hawaiian Sunset (Miltonidium pupukea sunset), jiné oncidka nemám
Posílám fotku s dotazem o jaké Onc.se jedná?Listy jsou velké do 10cm. Tvoří hodně rostlinek a dnes se otevřel první kvítek.Díky 
Zdravím všechny, tak jsem od manžela dostala tohoto pěkného hybridka, mého prvního, tak bych se chtěla zeptat na nejvhodnější podmínky pěstování. Na léto ven, v zimě období klidu a pak by měl kvést? Mě ho manžel přinesl v tuto dobu kvetoucí, tak nevím jak s letněním.... A nejlepší teploty? Děkuji všem za rady
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tahle rostlina bývá obvykle označována jak Oncidium Sweet Sugar. Vyhovují jí spíše teplejší podmínky a pokud vím, tak pro nakvétání nepotřebuje ani nějaké výrazné období klidu. Nakvétá ochotně vždy po vyzrání nově narostlé pahlízy. S letněním si moc jistý nejsem. Byl bych v tomto případě opatrnější.
hezký den
Pavel
hezký den
Pavel