samamalo píše:Nebudu to strkat jinam bo to vypadá jako denticulatum. Konečně přišly kytičky od SVO a měl jsem mimo jiné objednané i SVO 6719 Ctsm. NEW HYBRID (Ctsm. tenebrosum 'Ed #2' AM/AOS x Ctsm. denticulatum ´Orange Lip. Na abych se moc netěšil, jak to pokvete , tak přišlo i s květem a hádanka je rozluštěna. Myslím, že tam z toho tenebrosa nic není. Pane Záruba Vy jste takový odborník na hybridy co říkáte, je či není ?
Máte štěstí, že se můžete zeptat věhlasného odborníka na hybridy, uznávaného v celé Evropě
No ale teď vážně: Mě připadá, že v těch květech vidím více C. tenebrosum než to denticulatum. Stavba květu mi připadá spíše od C. tenebrosum a barevnost zase více od C. denticulatum. Myslím, že Vám prodali přesně to, co jste si objednal

Jsou hodní, že Vám to poslali rovnou s květy. Až nám s paní Zdenkou vykvetou ta denticulata tak můžeme lépe porovnat rozdíly.
Asi je zkusím v SVO přemluvit aby se pustili také do botaniky, protože rostliny od nich jsou v dobré kondici, pokud je Evropští přeprodejci nestačí zdecimovat

Zajímalo by mne, jak ty rozdíly vidí p. Zdenka. Víc hlav víc ví