Lepanthes telipogoniflora
Re: Lepanthes telipogoniflora
Připomíná mi svlačec a jestli i tak dobře a rychle rosta tak je to ideální kytka 
Jo jo, ale to je zase něco úplně jiného.
http://www.google.cz/search?q=telipogon ... 80&bih=598
Od toho je také odvozené druhové jméno L. telipogoniflora (květ telipogonu by se to dalo chápat)
Telipogony jsou už ale hodně těžké kytky. Chce to tu studenou vitrínu.

Od toho je také odvozené druhové jméno L. telipogoniflora (květ telipogonu by se to dalo chápat)
Telipogony jsou už ale hodně těžké kytky. Chce to tu studenou vitrínu.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jestli poroste a tak vše okolo to se teprve uvidí. S tím názvem -jasný .To je škoda že to není spíš něco tajemného 
To je nadherny maly satelit! Krasna rastlinka, Haki! Klobuk dole. Je narocna na pestovanie?
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Mám ji od dubna tohoto roku tak nemůžu moc machrovat s pěstováním.
Náročnost je podle toho co člověk dokáže zajistit. Hlavně vyšší vlhkost tak 70% dobré proudění vzduchu .Je z Kolumbie kde roste jak epifyt v teplejších oblastech.Ve svojí zimní zahradě se budu snažit tohle splnit. Byla mě prodána asi už zdatnější rostlina , která zatím bez problémů pokračuje v růstu .Má nová dvě poupata tak když je neurazím -vykvetou. Musí se opatrně při rosení v žádném případě na poupata. No je to takový nic .
Byla jsem na ten květ zvědavá tak i proto ji mám.
Ještě dodám, že je lepší jí montovat na zamechovanou podložku. Nesnáší sucho a nesnáší mokro. Mech se postará o ideální podmínky. Samozřejmostí je proudící vlhký vzduch a polostín.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.Podmínky v bytě nebudou pro tuto kytičku .A když jsme u toho mechu a vlhka .Nedávno jsem fotila chycené smutnice na lepové destičce. Přišlo mě to trošku morbidus tak jsem fotku neukázala. Až teď to beru jak příležitost. Všimněte si jak to lepidlo funguje- kdo se přilepí nemá uniku.Brrr....no ale nemaj líst po mém Lepanthesu a mechu.
Ani mi je neukazuj. Zatím stále vedou bestie. Asi vše vynosím ven, ať se seznámí s přirozenými nepřáteli.

- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem koukala že mám dvě poupátka. Ale vyhráno ještě není -stačí jeden nepatřičný střik a je po kráse. Už jsi se koukal jestli ti něco nepřirostlo?Fotka tedy no -máznutá 
No, vidíš to. Já se musím trochu přiznat. Dva lístky mi opadly a jeden přirostl. Neměl jsem tak pěknou rostlinu, ale teď už je vše v pohodě a tak snad.
Držím si palce.