Cibule, hlízy, oddenky...
Re: Cibule, hlízy, oddenky...
Z mediteránních cibulí vybírám dva (špatné) obrázky Narcissus bulbocodium, selekce (nebo hybrid?) Golden Bells. Patří do skupiny už zmíněných "spodničkových" zimních narcisů, roste dobře, ale kvete mi málo - příbuzné druhy N. cantabricus a N. romieuxii jsou u mne podstatně spolehlivější.
T.
T.
Tomáši, ty skleníkový Ďáble, už jsi je zkoušel venku? Mě rostou perfektně a kvetou celý květen.
K.
K.
Já jsem je zkoušel venku a taky už jsem je tam nenašel.

Jardo, a to byly cibule z Bauhausu, nebo ze semen?
K.
K.
tommy píše:Z mediteránních cibulí vybírám dva (špatné) obrázky Narcissus bulbocodium, selekce (nebo hybrid?) Golden Bells. Patří do skupiny už zmíněných "spodničkových" zimních narcisů, roste dobře, ale kvete mi málo - příbuzné druhy N. cantabricus a N. romieuxii jsou u mne podstatně spolehlivější.
T.
Tommy, mam hamizny dotaz, neprodavate cibulky lachenalii? Mam jednu od pana Maule a hezky vyrazila, tak bych chtela nejake dalsi, dekuji za odpoved,Lipo
Nezkoušel, já to venku prostě neumímkarel_t píše:Tomáši, ty skleníkový Ďáble, už jsi je zkoušel venku? Mě rostou perfektně a kvetou celý květen.
K.
Lipo, pokud se přihlásíte v půlce srpna, není problém, ale musíte to vést v patrnosti Vy, já na to zapomenu. Teď je všechno v plném růstu a květu, a protože pěstuju všechny cibulky od každého druhu vždycky pohromadě v jednom hrnku, je to nedobytné - nebudu se v tom vrtat. V srpnu přesazujulipo píše:Tommy, mam hamizny dotaz, neprodavate cibulky lachenalii? Mam jednu od pana Maule a hezky vyrazila, tak bych chtela nejake dalsi, dekuji za odpoved,Lipo
T
Tommy, moje semenáčky lachenálie a massonií začínají zavadat, přestala jsem zalévat a nechávám je jít spát. Chci se jen ubezpečit - je to správná doba? Není na to ještě brzy?: Nejsem zatím zcela obeznámená s jejich růstovým cyklem, tak se chci ujistit. Děkuji za info.
tommy píše:Nezkoušel, já to venku prostě neumímkarel_t píše:Tomáši, ty skleníkový Ďáble, už jsi je zkoušel venku? Mě rostou perfektně a kvetou celý květen.
K..
Lipo, pokud se přihlásíte v půlce srpna, není problém, ale musíte to vést v patrnosti Vy, já na to zapomenu. Teď je všechno v plném růstu a květu, a protože pěstuju všechny cibulky od každého druhu vždycky pohromadě v jednom hrnku, je to nedobytné - nebudu se v tom vrtat. V srpnu přesazujulipo píše:Tommy, mam hamizny dotaz, neprodavate cibulky lachenalii? Mam jednu od pana Maule a hezky vyrazila, tak bych chtela nejake dalsi, dekuji za odpoved,Lipo. Jaký druh od Jirky máte?
T
Musim se omluvit, nasla jsem seznam, co prisel s cibulkama, a tam je l.concolor, ale pred tim jsou Ledebourie. Protoze listy nebyly skvrnite, nejak jsem vydedukovala, ze je to Lachenalie, protoze jsem si o ni psala.
Ano, doba je správná. Já je mám ještě zelené, ale asi je mám trochu chladněji než Vy.Zdenka píše:Tommy, moje semenáčky lachenálie a massonií začínají zavadat, přestala jsem zalévat a nechávám je jít spát. Chci se jen ubezpečit - je to správná doba? Není na to ještě brzy?: Nejsem zatím zcela obeznámená s jejich růstovým cyklem, tak se chci ujistit. Děkuji za info.
OK.lipo píše:Musim se omluvit, nasla jsem seznam, co prisel s cibulkama, a tam je l.concolor, ale pred tim jsou Ledebourie. Protoze listy nebyly skvrnite, nejak jsem vydedukovala, ze je to Lachenalie, protoze jsem si o ni psala.Nyni si myslim, po nahledu na internet, ze to je Ledebouria concolor
, ale ze pekne vyrazila, v tom jsem Vam nelhala. Srpen budu vest v patrnosti. Zdravim, Lipo
T