Cibule, hlízy, oddenky...
Autor |
Zpráva |
tommy
|
Re: Cibule, hlízy, oddenky...
Z mediteránních cibulí vybírám dva (špatné) obrázky Narcissus bulbocodium, selekce (nebo hybrid?) Golden Bells. Patří do skupiny už zmíněných "spodničkových" zimních narcisů, roste dobře, ale kvete mi málo - příbuzné druhy N. cantabricus a N. romieuxii jsou u mne podstatně spolehlivější. T.
Přílohy:
Narcissus bulbocodium_a_resize.jpg [ 58.99 KiB | Zobrazeno 4138 krát ]
Narcissus bulbocodium_b_resize.jpg [ 56.6 KiB | Zobrazeno 4138 krát ]
|
čtv 28. bře 2013 23:18:52 |
|
|
karel_t
|
Tomáši, ty skleníkový Ďáble, už jsi je zkoušel venku? Mě rostou perfektně a kvetou celý květen. K.
|
pát 29. bře 2013 0:20:01 |
|
|
olaw
Moderátor
|
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pát 29. bře 2013 0:29:19 |
|
|
karel_t
|
Jardo, a to byly cibule z Bauhausu, nebo ze semen? K.
|
pát 29. bře 2013 0:44:40 |
|
|
olaw
Moderátor
|
_________________ http://saslik.rajce.idnes.cz/
|
pát 29. bře 2013 0:52:33 |
|
|
lipo
Registrován: úte 26. bře 2013 17:58:12 Příspěvky: 1268 Bydliště: Kolomuty
|
tommy píše: Z mediteránních cibulí vybírám dva (špatné) obrázky Narcissus bulbocodium, selekce (nebo hybrid?) Golden Bells. Patří do skupiny už zmíněných "spodničkových" zimních narcisů, roste dobře, ale kvete mi málo - příbuzné druhy N. cantabricus a N. romieuxii jsou u mne podstatně spolehlivější. T. Tommy, mam hamizny dotaz, neprodavate cibulky lachenalii? Mam jednu od pana Maule a hezky vyrazila, tak bych chtela nejake dalsi, dekuji za odpoved,Lipo
|
pát 29. bře 2013 15:35:05 |
|
|
tommy
|
karel_t píše: Tomáši, ty skleníkový Ďáble, už jsi je zkoušel venku? Mě rostou perfektně a kvetou celý květen. K. Nezkoušel, já to venku prostě neumím . lipo píše: Tommy, mam hamizny dotaz, neprodavate cibulky lachenalii? Mam jednu od pana Maule a hezky vyrazila, tak bych chtela nejake dalsi, dekuji za odpoved,Lipo Lipo, pokud se přihlásíte v půlce srpna, není problém, ale musíte to vést v patrnosti Vy, já na to zapomenu. Teď je všechno v plném růstu a květu, a protože pěstuju všechny cibulky od každého druhu vždycky pohromadě v jednom hrnku, je to nedobytné - nebudu se v tom vrtat. V srpnu přesazuju . Jaký druh od Jirky máte? T
|
pát 29. bře 2013 21:32:36 |
|
|
Zdenka
|
Tommy, moje semenáčky lachenálie a massonií začínají zavadat, přestala jsem zalévat a nechávám je jít spát. Chci se jen ubezpečit - je to správná doba? Není na to ještě brzy?: Nejsem zatím zcela obeznámená s jejich růstovým cyklem, tak se chci ujistit. Děkuji za info.
|
sob 30. bře 2013 1:56:51 |
|
|
lipo
Registrován: úte 26. bře 2013 17:58:12 Příspěvky: 1268 Bydliště: Kolomuty
|
tommy píše: karel_t píše: Tomáši, ty skleníkový Ďáble, už jsi je zkoušel venku? Mě rostou perfektně a kvetou celý květen. K. Nezkoušel, já to venku prostě neumím . lipo píše: Tommy, mam hamizny dotaz, neprodavate cibulky lachenalii? Mam jednu od pana Maule a hezky vyrazila, tak bych chtela nejake dalsi, dekuji za odpoved,Lipo Lipo, pokud se přihlásíte v půlce srpna, není problém, ale musíte to vést v patrnosti Vy, já na to zapomenu. Teď je všechno v plném růstu a květu, a protože pěstuju všechny cibulky od každého druhu vždycky pohromadě v jednom hrnku, je to nedobytné - nebudu se v tom vrtat. V srpnu přesazuju . Jaký druh od Jirky máte? T Musim se omluvit, nasla jsem seznam, co prisel s cibulkama, a tam je l.concolor, ale pred tim jsou Ledebourie. Protoze listy nebyly skvrnite, nejak jsem vydedukovala, ze je to Lachenalie, protoze jsem si o ni psala. Nyni si myslim, po nahledu na internet, ze to je Ledebouria concolor , ale ze pekne vyrazila, v tom jsem Vam nelhala. Srpen budu vest v patrnosti. Zdravim, Lipo
|
sob 30. bře 2013 7:33:02 |
|
|
tommy
|
Zdenka píše: Tommy, moje semenáčky lachenálie a massonií začínají zavadat, přestala jsem zalévat a nechávám je jít spát. Chci se jen ubezpečit - je to správná doba? Není na to ještě brzy?: Nejsem zatím zcela obeznámená s jejich růstovým cyklem, tak se chci ujistit. Děkuji za info. Ano, doba je správná. Já je mám ještě zelené, ale asi je mám trochu chladněji než Vy. lipo píše: Musim se omluvit, nasla jsem seznam, co prisel s cibulkama, a tam je l.concolor, ale pred tim jsou Ledebourie. Protoze listy nebyly skvrnite, nejak jsem vydedukovala, ze je to Lachenalie, protoze jsem si o ni psala. Nyni si myslim, po nahledu na internet, ze to je Ledebouria concolor , ale ze pekne vyrazila, v tom jsem Vam nelhala. Srpen budu vest v patrnosti. Zdravim, Lipo OK. T
|
sob 30. bře 2013 23:07:25 |
|
|