Tak pokud mohu za sebe, tak tady je každá rada drahá. Dle materiálů co jsem našel se mi zdá, že mezi normálním čirým polykarbonátem a diskutovaným Solar Control IR zas až tak zásadní rozdíl ve vlnových délkách viditelného záření není i když, jak na potvoru, se v této oblasti nejvíce projevuje tam, kde to nejméně potřebujeme. tj. na hranicích s UV a IR. Takže pokud bychom (na chvíli

) přijali myšlenku, že pod Solar Control IR kytky porostou i pokvetou, tak nám stejně dopředu nikdo neřekne, jestli se bez dalšího stínění bude prostor přehřívat a případně budou-li se kytky pálit. Takže abych to nějak uzavřel:
1) Solar Control IR - vyjde-li to, budeš průkopníkem a otevřeš tím cestu dalším zájemcům, kteří si ušetří práci se stíněním střechy. Nevyjde-li to, pak budeš muset stejně stínit a to Ti zvýší náklady (předpokládám, že Solar Control IR je dražší než čirý)
2) obyč. čirý polykarbonát - musíš vymyslet, jak stínit a přes zimu budeš mít pro kytky o něco více světla, které potřebují víc, než cokoliv jiného.
Tak, to je vše co jsem schopen vypotit. Že Ti to rozhodování moc neusnadnilo? Tak se moc omlouvám
Hezký den
Pavel