Dendrobium senile

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
ROCKER

Re: Dendrobium senile

Příspěvek od ROCKER »

Zdravym all...Citam tu ze paphio ma kvitnucu Euchile citrina....to nieje maturita ....ale doktorat.Pred nim klobuk dolu.
josef1josef

Příspěvek od josef1josef »

To Olaw:D. senile mám na seznamu na jednom z prvních míst. Mohl bys, prosím, popsat podmínky jaké rostlina měla? O vodě jsi psal, takže vlhkost, teploty a orientace na svět. stranu - světlo? Byla (škoda toho minulého času :( ) vyvázaná, jak často jsi rosil?
Ať se všichni poučíme, co dělat nemáme :-)

Díky a hezký den všem.

Josef1josef.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Psalo, je tady oddíl jako Cattleya - Euchile. A není to více méně nic problémového.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No, podstatný bylo, že jsem ho zaléval studniční vodou a v tom byl ten problém. Bohužel potom chřadlo velmi rychle. Měl jsem ho navázaný na kusu xaximu a s tím jsem se v té době taky dvakrát nekamarádil. Ona to byla i docela malá rostlina a tak se to všechno sečetlo a průšvih byl na světě. Jinak jsem ho pěstoval na zasklené lodžii orientované na jih a přes zimu, protože balkon ještě nebyl upraven, jsem ho stěhoval na severní stranu, kde nebylo moc světla. Bylo ale na suchu a tak nerostlo, aby bylo třeba moc vytažený. Teploty v létě okolo 25ti °C (někdy i víc) a v zimě okolo 15ti °C. Vlhkost přes léto vysoká a na zimu sucho. No, klasické pěstování pro opadavá Dendrobia, jen ta tvrdá voda.... :evil: :evil: :evil: :evil:
evelyna

Příspěvek od evelyna »

Ako sa Vám darí s pestovaním tohto dendrobia,zakvitlo už niekomu?Chcela by som si ho zákúpiť ale čitala som ,že v našich podmienkach sa zle pestuje,nekvitne a pahľúzy sa deformujú.Tak ak ho niekto pestuje prosím o radu :roll:
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

olaw píše:Jo jo, ale o Euchile citrina se tu ještě nepsalo? :lol: :lol: :lol: To je prý pěstitelská maturita ne-li diplomová práce... A když člověk vidí, jaké trsy to dokáže udělat, to je naprostá nádhera... Já u svého D. senile udělal asi zásadní chybu a to, že jsem ho zaléval studniční vodou, protože kamenec, který se na něm udělal, asi znemožnil růstu novým pahlízám....

To se jen tak říká, není na ní nic složitého, byla to moje jedna z prvních kytek a mám ji do dnes. Je to jen o tom, že se jí straší a mnozí z ní mají naprosto zbytečný respekt. Chce chladněji a dost světla. Myslím, že se tady o ní nejen psalo ale má tady i fota.
evelyna

Příspěvek od evelyna »

Ďakujem za radu.Pri akej teplote ho pestujete?bude mu stačiť teplota 12-17 stupňov?
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Nejsem si jistý jestli náhodou Míra nereagoval spíše na starý Olawův příspěvek o Euchile citrina.
hezký den
Pavel
evelyna

Příspěvek od evelyna »

Aby som to upresnila ,chcela som sa informovať na Dendrobium senile.Hlavne tých pestovateľov ktorý v roku 2009-2010 o ňom tu na fore písali,aké majú s ním skúsenosti po dlhšom čase.Uvítam každú radu :P :P
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Po delším čase mi odešlo. :evil: :cry:
Chce určitá specifika a to jsou zkušenosti s opadavými Dendrobii. To jsem dříve neměl a hlavně jsem zaléval studniční vodou, což byl poslední hřebíček do rakve (spíš do kompostu) :cry: .
Odpovědět