Oncidium

Brassia, Miltonia, Miltoniopsis, Oncidium, Odontoglossum, Tolumnia …
Odpovědět
pafka

Re: Oncidium

Příspěvek od pafka »

Minimoa píše:
pafka píše:Minimoa jak se o ten hybrid staráš, myslím teploty, letnění, mám taky hybrid už ani nevím barvu , protože od 2006 nekvetl,ale tak šíleně roste, že bych ho mohla vyvázat leda ke kládě, zacházím s ním jako s Cymbem, nechce třeba tepleji?

Nijak zvlášť o hybrid nepečuji taky mi dva roky rostl jak blázen a nekvetl .Pak jeden rok jsem letnil a vykvetlo poprvé .Rok 2009 bylo doma poté ve skleníku a kvete zas . V tom skleníku květy vydrží mnohem déle .

Já taky letním,ale problém bude asi ten květináč, zkusím kousek oddělit a navázat a v létě ven a uvidím.Děkuji za odpověď
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

aha, tak to je to, co mi roste za barákem okolo cesty :lol: :lol: :lol: Jinak držím palce při budování. Až budete běhat s foťákem (jak žádá Pavel na jiném místě), tak šlo by prosím vyfotit tu vaši zimní zahradu i z venku ? případně sdělit nějaké podrobnosti (rozměry, svět. strana, sklo/makrolon, atd.) díky
Minimoa

Příspěvek od Minimoa »

Žádný problém rád se o tom trochu rozepíšu. Zatím největší problém přechodu z "okního " pěstění na zimní zahradu byl vodní režim . To učení mne stálo dvě kytky .
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Minimoa píše:Žádný problém rád se o tom trochu rozepíšu. Zatím největší problém přechodu z "okního " pěstění na zimní zahradu byl vodní režim . To učení mne stálo dvě kytky .

díky. Počítám s tím, že to dáte do odkazu Pěstování - umístění orchidejí. Chystám se na něco v létě, tak sháním rady a postřehy kde se dá.
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

ANO, ANO , TAKY BY MNE TO ZAJIMALO.
EvaJ píše:aha, tak to je to, co mi roste za barákem okolo cesty :lol: :lol: :lol: Jinak držím palce při budování. Až budete běhat s foťákem (jak žádá Pavel na jiném místě), tak šlo by prosím vyfotit tu vaši zimní zahradu i z venku ? případně sdělit nějaké podrobnosti (rozměry, svět. strana, sklo/makrolon, atd.) díky
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

JARDO , JA MYSLIM ZE ONC.SPHACELATUM MOC CHLADNOMILNE NENI!!!MRKNI TREBA SEM http://www.orchidspecies.com/oncsphacelatum.htm.
JA JSEM NA PODZIM DOSTAL JEDNU PAHLIZKU A TED UZ JI ROSTE 3. TA PRVNI,PUVODNI UZ KVETLA A TAK JSEM SI MYSLEL ZE UZ MI POKVETE,ALE NEKVETLO,JA BLBEC JSEM SE V NEM NEJAK MOC STOURAL AZ JSEM STVOL ASI ZNICIL :-))
NO MAM HO ZASAZENE V KVETINACI, V CISTE PINIOVE KURE A DARI SE MU SKVELE.KDYZ JSEM HO SAZEL TAK MELO JEN NEKOLIK KORENU,TED JE KVETINAC PLNEJ KORENU A KRASNE ROSTOU.JA HO MEL NA PARAPETU KDE BYLO DOCELA CHLADNO A NIC SE NEDELO,PAK JSEM HO PRENDAL NA TEPLEJSI MISTO A HNED TO ZACLO.ZACALO KRASNE RUST.TAKZE URCITE SE MU VIC LIBI TEPLO.ZITRA BYCH TI TO MOHL VYFOTIT,I TY KORENY.NEBO JESTLI SE MI TO POVEDE ,TAK TO VYFOTIM JESTE TED.
olaw píše:Já mám takto navázané Oncidium sphacelatum. Bohužel mi ještě nekvetlo a jsem z toho pěkně nešťastný :cry: :cry: :cry: . Mělo by být chladnomilné a tak ho letním o sto šest, ale do květináče se ho bojím dát vzhledem k tomu, že má slabé kořínky a já bych ho určitě ulil... http://www.visoflora.com/images/origina ... r-1107.jpg
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tak a je v teple. Zkusím to, ale letnit asi stejně budu....
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

TAK JARDO, TADY JSOU FOTKY TOHO ONCIDIA SPHACELATUM.NENI JESTE MOC VELKE ALE NA TO ZE JSEM MEL JEN JEDNU PAHLIZU TAK SE PEKNE ROZRUSTA.
Přílohy
P2250003.JPG
P2250013.JPG
P2250017.JPG
P2250018.JPG
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

JA KOUKAL A VSUDE JSEM NASEL ZE CHCE TEPLO.
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Sice,hybrid z výprodeje,ale mě udělal radost
Přílohy
IMG_1580.JPG
Odpovědět