radzak píše:Je to něčím posáté. Podle skvrn by to mohla být třásněnka, ale jistý si nejsem
já nevím, nic stříbřitého po třásněnce jsem nenašla..
radzak píše:Je to něčím posáté. Podle skvrn by to mohla být třásněnka, ale jistý si nejsem
olaw píše:Evi, to je přesně to samé, co jsem měl na tom mém virozním Cymbidiu. Takto žluté skvrny. Až k tomuhle to může dojít.
http://bric.postech.ac.kr/species/pviru ... V-H-16.gif
Možná se mýlím, ale něco podobného to je. Říkají tomu OFV (orchid fleck virus).
Karlos píše:Eva: Připomíná mi to houbičku. Něco podobného jsem si do sbírky zavlekl s nějakou kytkou, dřív jsem to neznal. Taky mě to lehce děsilo při pomyšlení na virózu, ale s těma virama to zas tak horké asi nebude, tedy co do přenášení z rostliny na rostlinu.
Dost hub vypadá jako virózy. Taková kropenatost se mi teď udělala na hercoglossu, během zimy, kdy jsem to poněkud přehnaně rosil. Po aplikaci prostředku, bohužel nevím kterého přesně, by měly skvrnky psotupně chytat hnědý okraj, nebo celé zhnědnout, ale kdo ví co to máte:-) Z několika kytek se mi podařilo houbičku omezit previcourem, možná i champion může pomoct(max 0,2%) a ten jak jsem zjistil, může poškodit i při téhle koncentraci mladé výhonky a jejich růstové středy, pokud tam zateče. No je to spíš na okurky že.....