Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 12:35:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Prosím o radu 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Prosím o radu
radzak píše:
Je to něčím posáté. Podle skvrn by to mohla být třásněnka, ale jistý si nejsem :cry:

já nevím, nic stříbřitého po třásněnce jsem nenašla..

sob 09. dub 2011 22:22:02
Profil ICQ
Moderátor

Evi, to je přesně to samé, co jsem měl na tom mém virozním Cymbidiu. Takto žluté skvrny. Až k tomuhle to může dojít.
:arrow: http://bric.postech.ac.kr/species/pviru ... V-H-16.gif
Možná se mýlím, ale něco podobného to je. Říkají tomu OFV (orchid fleck virus). :(

ned 10. dub 2011 19:47:16
Profil Zobrazit autorovy stránky

olaw píše:
Evi, to je přesně to samé, co jsem měl na tom mém virozním Cymbidiu. Takto žluté skvrny. Až k tomuhle to může dojít.
:arrow: http://bric.postech.ac.kr/species/pviru ... V-H-16.gif
Možná se mýlím, ale něco podobného to je. Říkají tomu OFV (orchid fleck virus). :(

tak tos mě docela vyděsil. Každopádně ji izoluji a uvidíme. Díky za radu

pon 11. dub 2011 7:33:32
Profil ICQ

Eva: Připomíná mi to houbičku. Něco podobného jsem si do sbírky zavlekl s nějakou kytkou, dřív jsem to neznal. Taky mě to lehce děsilo při pomyšlení na virózu, ale s těma virama to zas tak horké asi nebude, tedy co do přenášení z rostliny na rostlinu.
Dost hub vypadá jako virózy. Taková kropenatost se mi teď udělala na hercoglossu, během zimy, kdy jsem to poněkud přehnaně rosil. Po aplikaci prostředku, bohužel nevím kterého přesně, by měly skvrnky psotupně chytat hnědý okraj, nebo celé zhnědnout, ale kdo ví co to máte:-) Z několika kytek se mi podařilo houbičku omezit previcourem, možná i champion může pomoct(max 0,2%) a ten jak jsem zjistil, může poškodit i při téhle koncentraci mladé výhonky a jejich růstové středy, pokud tam zateče. No je to spíš na okurky že.....

pon 11. dub 2011 13:42:24
Profil ICQ

Karlos píše:
Eva: Připomíná mi to houbičku. Něco podobného jsem si do sbírky zavlekl s nějakou kytkou, dřív jsem to neznal. Taky mě to lehce děsilo při pomyšlení na virózu, ale s těma virama to zas tak horké asi nebude, tedy co do přenášení z rostliny na rostlinu.
Dost hub vypadá jako virózy. Taková kropenatost se mi teď udělala na hercoglossu, během zimy, kdy jsem to poněkud přehnaně rosil. Po aplikaci prostředku, bohužel nevím kterého přesně, by měly skvrnky psotupně chytat hnědý okraj, nebo celé zhnědnout, ale kdo ví co to máte:-) Z několika kytek se mi podařilo houbičku omezit previcourem, možná i champion může pomoct(max 0,2%) a ten jak jsem zjistil, může poškodit i při téhle koncentraci mladé výhonky a jejich růstové středy, pokud tam zateče. No je to spíš na okurky že.....

tak to jste mě, dá se říct, potěšil. Lepší houbička, než viroza. ;) Mám právě takový pocit, že mi u ní proběhla kombinace vlhka a chladna, i když ne na dlouhou dobu. Zkusím nějaký postřik, previcour tady mám. Je fakt, že jeden list celý znědl a uschnul.

pon 11. dub 2011 17:58:31
Profil ICQ

Ahoj, ráda bych se zeptala na názor, nikde na internetu jsem to nenašla. Začal mi chlupatět substrát u orchidejí. Nejspíš to bude nějaká plíseň... Měla jsem zkušenosti s normální plísní (bílej povlak), tohle je jiný - jsou to jakoby pavučinky. Začalo se to objevovat po tom, co jsem koupila hnojivo (Kapka myslím, nebo podobně, na orchideje a kamélie) a ponořila jsem do roztoku nejdříve jednu orchidej (phal), 3 dny na to se to objevilo na substrátu, po čemž jsem kytku přesadila. Dnes ráno jsem to našla na další kytce úplně to samý, taky 3 dny po hnojení/namočení. Zkoumala jsem, jestli v tom nejsou breberky a viděla jsem malinkatý bežovoprůhledný něco, co pomalu ani nejde vidět. Taky slabším roztokem tohoto hnojiva kytky rosím a přijde mi, že po tom co rosení dopadne na substrát, tak to začíná být horší... nevíte co by to mohlo být? Díky předem Anna.

čtv 12. kvě 2011 16:32:38

Podle mě zasolení, přemokření a chvostostoci možná :?: . Chtělo by to fotku a stačí se zeptat v jednom tématu ;)

čtv 12. kvě 2011 16:39:17
Profil ICQ

Hádám hlavně to mokro. Nechat vyschnout a dodržovat vysýchací režim.

čtv 12. kvě 2011 16:59:39
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2