Právě kvete 12
Re: Právě kvete 12
Zdenka, Míra: paráda !
Zdenka píše:Dendrobium harveyanum
Vida jak se snaží prcek! Máte asi jiný klon s takovými krátkými a tlustými pahlízami. Líbí se mi že zabírá málo místa
Naposledy upravil(a) zaruba dne ned 25. lis 2018 15:26:59, celkem upraveno 1 x.
Míra: Je krásná!
Mě nyní rozkvetlo Catasetum schmidtianum. Ty letní květy jsou ale díky světlu daleko barevnější než tyto podzimní.
Mě nyní rozkvetlo Catasetum schmidtianum. Ty letní květy jsou ale díky světlu daleko barevnější než tyto podzimní.
Rostlinka je fakt malá, ale má ještě jeden stvol. Na nějakých 18 si budu muset ještě pár let počkat. Možná bude dělat i větší pahlízy, kdo ví. Nijak extrémně ho nesuším a má i poměrně teplo, je v bytě. Byl to ovšem při koupi maličký semenáč. Tolik moje zkušenost po cca 4 letech.zaruba píše:Zdenka píše:Dendrobium harveyanum
Vida jak se snaží prcek! Máte asi jiný klon s takovými krátkými a tlustými pahlízami. Líbí se mi že zabírá málo místa. Já ho letos hodně suším a mám ho v kakt. skleníku. Zajímavé je, že na těch nejscvrklejších pahlízách nasazuje po dvou stvolech a pokvete i z malých pahlíz. Na těch napitějších letošních pouze po jednom. Těžko říci jak to vlastně s tím sušením je. Jsou to ale zatím čudlíky. Tak za měsíc ho přendám do ZZ kde je tepleji. Jsem na něj zvědavý, zatím to vypadá docela slibně. Pokud by všechny čudlíky vykvetly tak by to bylo celkem 18 stvolů.
Katasetum je krásné i takhle.
Krásné květy
Zdenka, Záruba, Míra: krása!!!
Míra: Krásné kvetení!
Zdenka: Malá, ale kvete bohatě. Já když měl loni tu svou s malým sušením a přenesl ji brzy z letnění domů tak skoro nekvetla.
Zdenka: Malá, ale kvete bohatě. Já když měl loni tu svou s malým sušením a přenesl ji brzy z letnění domů tak skoro nekvetla.