Tak Coelogyne dayana už rozkvetla. Sice ještě ne všechny stvoly ale už jsem se ji rozhodl nafotit. Průměr kruhu je 65cm. Délka nejdelšího stvolu 85cm a počet květů se pohybuje okolo 850- 900květů. Postupně vykvétala asi týden, ale pahlízy ani moc nescvrkají tak jsem zvědavý jak dlouho ještě pokvete. Z druhé strany trsu je ještě 6 stvolů, z nichž ten poslední bude asi potřebovat ještě týden do rozkvětu.
Neskutečná nádhera, nechce se mi věřit, že to takhle někomu kvete tady u nás a ne ve své domovině
Tak Coelogyne dayana už rozkvetla. Sice ještě ne všechny stvoly ale už jsem se ji rozhodl nafotit. Průměr kruhu je 65cm. Délka nejdelšího stvolu 85cm a počet květů se pohybuje okolo 850- 900květů. Postupně vykvétala asi týden, ale pahlízy ani moc nescvrkají tak jsem zvědavý jak dlouho ještě pokvete. Z druhé strany trsu je ještě 6 stvolů, z nichž ten poslední bude asi potřebovat ještě týden do rozkvětu.
díky za fotky,kdybych to neviděla,tak tomu nevěřím....úžasné,obdivuji,blahopřeji
kvusta, Zdenka: Ph. spec. C1 je dosť variabilný a farebne nestály. Zatiaľ nie je známe, aké faktory ovplyvňujú farbu kvetov. Takže neostáva nič iné, len skúšať. Napadá ma jedná vec - a to prihnojenie draslíkom počas vývinu púčikov (K zlepšuje vyfarbenie kvetov). A ešte - má rád vyššiu teplotu, než ostatné phaly.