Autor |
Zpráva |
evulka
Registrován: pon 28. bře 2011 19:21:35 Příspěvky: 2258 Bydliště: PODĚBRADSKO
|
Re: Právě kvete 10
zaruba píše: evulka píše: mně ti pacholci zase nevykvetly, tak nevím co dělám špatně, no prostě budu čekat, snad se jednou zadaří.. Mě tenhle rod připadá bezproblémový. Asi mu vyhovují podmínky mé ZZ. Daleko větší problémy jsem měl a částečně ještě mám s nakvétáním Stanhopejí. Ty mi připadají více problémové z hlediska kvetení. Rostou ale jinak jako dříví v lese Chtělo by to vidět alespoň snímek Vašich rostlin jestli by se nedalo odhadnout pohledově z toho jak se vyvíjejí v čem by mohla být chyba. Rád bych pomohl, ale nerad bych aby to od ostatních bylo chápáno jako další vlna chytračení Pěstuji je také na parapetu a přes zimu je po vyschnutí lehce občas zaliji , na jaře se objeví cosi začnu více zalévat ,nevydržím čekat až bude mít kořen určitou délku . Zalévám dešťovkou , konduktometr nemám a ani si jej nebudu pořizovat. Tyto žrouty hnojím kristalonem , trošku. Vím , že je to pro někoho děs , ale tak to dělám a Cycnodes peruviana kvete pravidelně každý rok Na první fotce Cycnodes Wine Delight druhá Catasetum pileatum
Přílohy:
C4.jpg [ 105.06 KiB | Zobrazeno 3223 krát ]
C7.jpg [ 87.27 KiB | Zobrazeno 3223 krát ]
|
ned 20. lis 2016 15:56:01 |
|
|
Marta1
|
no,rostliny jsou to pěkné,je divné,že nekvetou...
|
ned 20. lis 2016 17:23:02 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
rostliny vypadají pěkně, ale nepochopila jsem, jestli mají skutečně ten zimní spánek, tedy dobu, kdy shodí listy a jsou nějaký čas zcela na sucho. Pokud odpočinek nemají, je to možná důvod, proč nekvetou. Ale to je můj pocit, nejsem v těchto druzích žádný odborník.
|
ned 20. lis 2016 19:06:55 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Tak konečně rozkvetlo ono Catasetum pileatum "Oro Verde". Nejprve se mi zdálo, že na tak velikou pahlízu jsou čtyři květy málo, ale když vidím jak jsou květy veliké tak to asi kytka vymyslela dobře tohle Catasetum mám také, květy má opravdu obří a nádherné. Bohužel se tomu mému letos kvést nechtělo.
|
ned 20. lis 2016 19:08:25 |
|
|
EvaJ
|
Vaclav píše: Obyčejné Oncidium když kvete potěší super ! Asi ti začnu mazat ta přídavná jména jako "obyčejné" a pod. žádná kytka není obyčejná
|
ned 20. lis 2016 19:09:38 |
|
|
zaruba
|
EvaJ píše: rostliny vypadají pěkně, ale nepochopila jsem, jestli mají skutečně ten zimní spánek, tedy dobu, kdy shodí listy a jsou nějaký čas zcela na sucho. Pokud odpočinek nemají, je to možná důvod, proč nekvetou. Ale to je můj pocit, nejsem v těchto druzích žádný odborník. Mě se rostliny také líbí a je divné že nekvetou. Také myslím že potřebují zimní klid kdy se zasuší a shodí všechny listy. Na starší pahlíze ale listy nemáte a tak to vypadá, že listy shazují i u Vás. S tím obdobím sucha to nekvetení ale asi nějak souviset bude.
|
ned 20. lis 2016 20:56:20 |
|
|
evulka
|
Fotka je tuším ze září, nyní už listy zasychají a žloutnou. Pokud je rostliny suchá , nechám ji odspodu napít, nebo už žádnou vodu? Mám je v bytě na parapetu , topí se a bojím se že je bez zálivky přes celou zimu usuším....
|
pon 21. lis 2016 5:28:56 |
|
|
zaruba
|
evulka píše: Fotka je tuším ze září, nyní už listy zasychají a žloutnou. Pokud je rostliny suchá , nechám ji odspodu napít, nebo už žádnou vodu? Mám je v bytě na parapetu , topí se a bojím se že je bez zálivky přes celou zimu usuším.... Já je také občas namočím i v zimě. Vodu dostanou ale až když jsou pahlízy hodně scvrklé. V bezlistém stavu to ale trvá dlouho, řekl bych že déle jak měsíc, možná i dva. Po zálivce se tak do třech dnů napijí a pak zase následuje sucho. Kdybych nezalil vůbec tak by vyschly hodně a byly by moc zdecimované. Já se při zálivce řídím spíše stavem pahlíz než suchostí substrátu. Důležité je, aby zejména v zimním období substrát mezi zálivkami zcela vyschl a pak byl určitou dobu suchý, jinak rostlina přijde o kořeny. Kdybych ale zalil když jsou pahlízy napité tak rostlina neodčerpá vodu a dlouho vlhký substrát by asi způsobil hnilobu kořenů. U Cataset mi vhodnější než plastové květináče připadají nádoby keramické, které rychleji vysýchají zejména v zimním období. Podle toho, jak Vám ale narostla nová pahlíza tak to vypadá, že rostlina je v pořádku, nebo alespoň v září byla
|
pon 21. lis 2016 7:18:33 |
|
|
zaruba
|
Marta1 píše: Vašku,moc hezké... Catasetum ,paráda..moje se chystá,zatím jich má 6 a doufám,že všechny vykvetou Tak to bude paráda. To máte také pileatum "Oro Verde"?
|
pon 21. lis 2016 7:31:12 |
|
|
evulka
|
zaruba píše: evulka píše: Fotka je tuším ze září, nyní už listy zasychají a žloutnou. Pokud je rostliny suchá , nechám ji odspodu napít, nebo už žádnou vodu? Mám je v bytě na parapetu , topí se a bojím se že je bez zálivky přes celou zimu usuším.... Já je také občas namočím i v zimě. Vodu dostanou ale až když jsou pahlízy hodně scvrklé. V bezlistém stavu to ale trvá dlouho, řekl bych že déle jak měsíc, možná i dva. Po zálivce se tak do třech dnů napijí a pak zase následuje sucho. Kdybych nezalil vůbec tak by vyschly hodně a byly by moc zdecimované. Já se při zálivce řídím spíše stavem pahlíz než suchostí substrátu. Důležité je, aby zejména v zimním období substrát mezi zálivkami zcela vyschl a pak byl určitou dobu suchý, jinak rostlina přijde o kořeny. Kdybych ale zalil když jsou pahlízy napité tak rostlina neodčerpá vodu a dlouho vlhký substrát by asi způsobil hnilobu kořenů. U Cataset mi vhodnější než plastové květináče připadají nádoby keramické, které rychleji vysýchají zejména v zimním období. Podle toho, jak Vám ale narostla nová pahlíza tak to vypadá, že rostlina je v pořádku, nebo alespoň v září byla No jsem zalévač tak se tedy velmi dost umírním a budu se držet stavu pahlíz a uvidíme , díky Eva
|
pon 21. lis 2016 7:52:58 |
|
|