Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 15:34:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 564 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 57  Další
 Poupata 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Poupata
Amesiela monticola - super, také jsem dnes našla květní stvol
Aerangis citrata - řekla bych, že už nepokvete, není to moc dobře vidět, ale zdají se mí zárodky poupat usušené. Tahle kytka vůbec nechce přímé světlo, chce někam spíš přistínit. Přendej ji a možná ještě něco vytlačí. Určitě příště pokvete.

sob 22. říj 2016 18:30:36
Profil ICQ

kvusta píše:
Amesiella monticola - se železnou pravidelností koncem srpna začne tvořit poupě a na přelomu roku vykvétá.
Aerangis citrata - tady se květů asi nedočkám. Tihle 2 prodlužující se hadi tam jsou už několik měsíců. Snaží se poprvé (minule kvetla už od koupě), tak nemám představu, jestli je to tak normální. Teď bude tma, tak nevím nevím.

U Aerangis citrata máme to samé, několik hadů delší dobu. :cry:

ned 23. říj 2016 5:59:09

[quote="EvaJ"
Aerangis citrata - nechce přímé světlo, chce někam spíš přistínit. Přendej ji a možná ještě něco vytlačí. Určitě příště pokvete.[/quote]
Tak to v našem bytě s několika okny na sever vůbec nebude problém. A zřejmě to platí i pro luteoalbu, protože u té mi základy poupat taky zaschly. A já myslela, že to bylo spíš nedostatkem světla.
Díky, Martina

ned 23. říj 2016 12:45:05

kvusta píše:
[quote="EvaJ"
Aerangis citrata - nechce přímé světlo, chce někam spíš přistínit. Přendej ji a možná ještě něco vytlačí. Určitě příště pokvete.

Tak to v našem bytě s několika okny na sever vůbec nebude problém. A zřejmě to platí i pro luteoalbu, protože u té mi základy poupat taky zaschly. A já myslela, že to bylo spíš nedostatkem světla.
Díky, Martina[/quote]

nene, tyhle chtějí opravdu dost zastínit. Mám je sice ve skleníku, ale v rohu u zdi, kam vůbec nesvítí sluníčko a s kvetením není žádný velký problém. Jaké světlo která orchidka potřebuje je krásně vidět na www.orchidspecies.com, pod název jsou obrázky týkající se vůně, teplot, světla, ročního období, kdy kvete - obrázky sem nejdou zkopírovat, stručně popíšu
Full Shade = černé slunce = zcela stín
Dappled shade or Partial Shade = = černé slunce s kouskem žluté = hodně zastíněná rostlina, např. severní okno, druhá řada rostlin na východním nebo západních okně, atd.
Bright Light or Full light = na půl černé a žluté slunce = v našich podmínkách místo na východním nebo západním okně bez poledního úpalu
Full Sun = zcela žluté slunce - tyto podmínky vzhledem k našim krátkým dnům lze špatně napodobit, je nutné přisvěcovat, také rosltiny v našich podmínkách rostou, ale moc nekvetou

konkrétně Aerangis citrata : http://www.orchidspecies.com/aerangiscitrata.htm

pon 24. říj 2016 11:35:43
Profil ICQ

Já si to na orchidspecies našla.
Ale to víte, pořád mám pocit, že ve střední Evropě mají toho světla málo a že víc rozptýleného světla nemůže být na škodu.
Může.

pon 24. říj 2016 17:25:12

chystá se jedna z mých nejoblíbenějších orchidejí - Isabelia virginalis

Obrázek

pát 28. říj 2016 15:14:42
Profil ICQ

krasna je, ja som ju uspesne umorila :?

pát 28. říj 2016 15:42:08

úžasná,ještě pořád objevuji ,,nové " krásky pro mně..

pát 28. říj 2016 17:49:35

Ta rostlinka je nádherná sama o sobě!

pát 28. říj 2016 18:08:42

Nemám moc rád podzim, ale touhle dobou člověk najde nejedno překvapení na které se pak může těšit :-D

Habenaria rhodocheila, Paphiopedilum venustum, Angreacum hybrid, Cymbidium hybrid, Eria gagnepainii, Coelogyne rochusenii, Dendrobium nobile, Dendrobium Nobile hybridy, Nidema boothii, Paphiopedilum fairrieanum, Cymbidium velkokvěté, Vanda, Pleurothalis sp, Bulbophyllum sp, Dendrobium Berry Oda
Mimojiné nakvétá i hodně Cattleyí, takže já jsem fakt moc spokojenej :-)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

pát 04. lis 2016 7:20:21
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 564 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 57  Další