Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 8:55:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Dendrobium Secundum Lindi 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Dendrobium Secundum Lindi
Přikládám další foto zbylých dvou Dendrobek. Pokud navrhujete něco změnit, rád si vyslechnu názory všech! :-)

Přílohy:
P2050012.JPG
P2050012.JPG [ 72.91 KiB | Zobrazeno 3817 krát ]
P2050013.JPG
P2050013.JPG [ 92.53 KiB | Zobrazeno 3804 krát ]
P2050014.JPG
P2050014.JPG [ 101.2 KiB | Zobrazeno 3801 krát ]

pát 05. úno 2010 12:40:55

Moc děkuji taky za vyčerpávající informace, mám toto dendro asi od listopadu ,ale variantu alba, vyvázanou na klacku a asi 1x za týden ji rosím kořeny, jinak teplota 15°C a vlhkost 60%, já ji rosila, protože nevím , kde byla předtím, ale měla dvě olistěné nedorostlé pahlízy a jedna ji roste tak jsem o ně nechtěla přijít, jinak se mi podařilo ji asi namnožit, ale zaklepávám, ulomenou pahlízu jsem rozřezala podle kolínek a dala na mech do ampule a dvě jsem teď už vyvázalai s těma pahlízama na kterých vyrašily a zatím drží, ale nemají kořen a ještě se nějaké klubou takže taky experiment a je pravda , že mnoho info o tomto dendro není, tak se budu řídit dále radami tady a uvidíme . Takže jsme bojovníci dva a doufám , že květů se taky dočkám :)

pát 05. úno 2010 13:03:03
Moderátor

ssscream,
Dendrobia když už tak potřebují neglazovaný keramický květináč (co nejmenší ) jen aby tam vlezly kořeny. Vysychací dobu tak 3 dny. Nemlžit, namočit a nechat proschnout.
"Furt" dokola. Vlhkost vzduchu vysoká. Jakmile se dostanou do špatného stavu jen těžko se uvádí znovu k životu.

pát 05. úno 2010 13:38:32

Virens, taky děkuji, stále mi některá nejdou tak jak bych si představovala, ale jak píšeš chyba je v pravidelnosti zálivky a vysychání

pát 05. úno 2010 13:54:53
Profil Zobrazit autorovy stránky

pro pafku: Budeme bojovat oba! :-))) Ale jak tak čtu, tak Vy máte určitě daleko víc zkušeností než já! Rozřela a dala na mech - takové zkušenosti vážně nemám :-))

pro virenze: Takže na jaře přesadit do keramického neglazovaného květináče. Díky!

pát 05. úno 2010 14:16:06

Gratulace Vám patří, už jen proto, že jste měl tu trpělivost a nepodpálil jste ten klacek! a jinak cattleya - u mě mají asi tak kolem 15°, mám je na mřížce a jednou týdně prolejvám dešťovkou a daří se jim. Je potřeba aby voda odtekla aby nestály v misce na vodě....

pát 05. úno 2010 15:09:27
Profil Zobrazit autorovy stránky

ssscream píše:
pro pafku: Budeme bojovat oba! :-))) Ale jak tak čtu, tak Vy máte určitě daleko víc zkušeností než já! Rozřela a dala na mech - takové zkušenosti vážně nemám :-))

pro virenze: Takže na jaře přesadit do keramického neglazovaného květináče. Díky!

Nemám více zkušeností, to jsem někde četla , že Dendrobia se dají tímto způsobem namnožit, tedy některá a mě se omylem jedna pahlíza odlomila, tak mi bylo líto ji vyhodit a zadařilo se. Jinak má mít údajně plné slunce, v létě ho budu postupně venku na slunko zvykat a pak ho tam zkusím přemístit ,ale asi až koncem nebo v půlce srpna to už není tak silné ,aby se nepopálilo.U katek je důležité jak psala Ivag, že nesmí stát ve vodě, mám v plastových květináčích vypálené dírky hřebíkem ,aby vyschly co nejdříve, spíše snesou sucho než mokro,ale nechávám je ve stále stejné teplotě tzn.kolem18- 20°C a po zmrzlých ven na chráněné místo.

pát 05. úno 2010 15:19:36

pro ivag: Díky moc :-) Opravdu jsem zjistil, že čím méně snahy, tím více květů :-) Člověk se to pořád snaží piplat, aby tomu něco nechybělo a je to horší a horší. Tak katleje mám určitě ve vyšší teplotě. Tak kolem 19 - 20°C. Bohužel nemám jiné místo, kam je dát :-( Snažím se je nechat přes zimu poměrně hodně proschnout. Zalévám je tak jednou za 14 dní. Pár rostlin je úplně v pohodě. Když poodhrnu kůru, vidím zdravé, zelené konce kořínků. Ale některé, už podle listů, zdravé opravdu nejsou. Snažím se dělat v zálivce ještě větší pauzu, protože tak jako tak si myslím, že je to stále velkou vlhkostí substrátu a nenechám je dostatečně proschnout.

pát 05. úno 2010 16:04:16

pro pafku:

Chápu to tedy správně, že rostlinu prostě odříznete, vložíte do mechu a uzavřete do skleně tuby? A necháte jí tak dokud se rostlina nechytí? A za jak dlouho rostlinka pustí kořeny?

Máte obrovskou výhodu, že můžete rostliny přes léto umístit ven. To my bytovkáři bez balkonu bohužel :-(

pát 05. úno 2010 16:07:55

ssscream píše:
pro pafku:

Chápu to tedy správně, že rostlinu prostě odříznete, vložíte do mechu a uzavřete do skleně tuby? A necháte jí tak dokud se rostlina nechytí? A za jak dlouho rostlinka pustí kořeny?

Máte obrovskou výhodu, že můžete rostliny přes léto umístit ven. To my bytovkáři bez balkonu bohužel :-(

Já napsala ampule ,ale byla to malinká skleněná koule asi jako mini kulaté akvárko a na dno jsem dala mech z lesa naloupaný na hnijícím dřevě,dole pod mechem jsem nechala milimetr vody vždy a celé zakryla mikrotéňákem a přichytila gumičkama, ale tak ,aby tam šel trochu vzduch a dala na světlo, ta pahlíza je rozřezaná tak, že vždy na kousku bylo minimálně jedno kolínko ze kterého může rostlina obrazit, část byla do mechu zapíchnutá a část položená, ty zapíchnuté obrazily dřív, ale je tam zatím jen výhon, ne kořeny tak uvidím co to udělá dál, je to pokus.Celé to trvalo od začátku listopadu asi do půlky prosince

pát 05. úno 2010 17:26:17
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další