Re: Pěstování rostlin na závěsu.
Faktem je, že podmínky různých pěstebních zařízení jsou hodně odlišné. Např. moje ZZ, která je spojená s bytem a je izolovaná a má vykachlíkovanou podlahu tak je podstatně sušší nežli skleník se zeminou na podlaze. Rozdíl v rychlosti výparu vody může být i více jak dvojnásobný. Kytky na kůrách většinou musím rosit denně a do večera je vše suché. Kdybych rosil obden, tak by ve vegetaci trpěly suchem a pahlízy by se nikdy nenapily. Nemám ale žádné problémy se zahnívajícími novými výhony či jinými houbovými chorobami, protože vše rychle oschne.
Já dávám pod kytky trochu mechu, aby to vlhkost drželo déle než jenom holá kůra, ale ve skleníku s vlhčím klimatem bych to asi nedělal.
U těch výtvorů co má Haki se mi líbí, že jak Bulbo leze tak může přidávat a nemusí přesazovat. Ty rostliny na fotkách vypadají dobře a to aranžmá také takže proč takhle nepěstovat?
Akorát nevím jestli jsem dost šikovný abych podobná díla vytvářel
Já si zase u Cataset nařezávám drážky do keramických květináčů, ale myslím, že by ty rostliny rostly dobře i bez toho. Člověk se musí také trochu u toho koníčka vyblbnout