Jarni vystava orchideji v Drazdanech-2010
Autor |
Zpráva |
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Re: Jarni vystava orchideji v Drazdanech-2010
Evi, toho jsem se ohledně odpovědi od Kolumbijců obával. Paní Andrea Niessen je velmi příjemná dáma. Po zjištění , že z rostlin, co mne zajímali z nabýdky nepřivezla nic se jí celkem snadno podařilo vysvětlit, že mám objednat mailem (to mi bylo jasné vždy). Patrně se mi snažila, jako už vícekrát, zdělit ještě podrobnosti. Buhužel tyto informace z jejích půvabných rtů mi budou stále zapovězeny. Máváním rukou ,nohou se toho mnoho zdělit nedá. Googl užívá pro tyto případy občas také, jestli je příjemce nadšený jako já z překladů z internetu, tak mu moc nezávidím.
|
sob 30. led 2010 12:13:19 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Mila.J píše: Evi, toho jsem se ohledně odpovědi od Kolumbijců obával. Paní Andrea Niessen je velmi příjemná dáma. Po zjištění , že z rostlin, co mne zajímali z nabýdky nepřivezla nic se jí celkem snadno podařilo vysvětlit, že mám objednat mailem (to mi bylo jasné vždy). Patrně se mi snažila, jako už vícekrát, zdělit ještě podrobnosti. Buhužel tyto informace z jejích půvabných rtů mi budou stále zapovězeny. Máváním rukou ,nohou se toho mnoho zdělit nedá. Googl užívá pro tyto případy občas také, jestli je příjemce nadšený jako já z překladů z internetu, tak mu moc nezávidím. Mílo, do angličtiny to překládá dost dobře, horší je to naopak. To si to člověk musí přeložit ještě jednou do srozumitelné češtiny. Dřív jsem otravovala syna s překladem, teď už mi to jen občas zkontroluje, když se mi to nezdá. A neustále mě nutí se učit anglicky. Já se snažím, ale v mém věku už to jde fakt ztuha
|
sob 30. led 2010 18:59:58 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Tato zpráva mne těší, stejně se budu muset spoléhat na Gougl i nadále, s učením taktéž rozhodně nepočítám.
|
sob 30. led 2010 21:02:09 |
|
|
Věra
|
Evi, to mi povídej.....ale snaha se cení....
|
úte 02. úno 2010 9:39:16 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Špek od Currlina-doporučuji: L tenebrosa "Valpota´s Night"
Přílohy:
L. tenebrosa Valpota´s Night.jpg [ 41.3 KiB | Zobrazeno 3420 krát ]
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
úte 02. úno 2010 17:25:52 |
|
|
Věra
|
Od Curllin mám některé orchideje a naprostá spokojenost, rostliny jsou velké odpovídající ceně...
|
úte 02. úno 2010 21:16:29 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
nemám asi dobrou zprávu o účasti Peru-flory v Drážďanech, před chvílí mi od nich přišel mail - připojuji googlovský překlad i originál. :
Je připojen seznam aktuálních rostlin (ve formátu Excel) s Ceny v eurech. Podmínky jsou uvedeny na konci seznamu, a jako obvykle nabízíme dvě možnosti, jak naše rostliny odebrat : 1. Přímý dovoz z Peru, v tomto případě náklady na papír, je CITES US $ 160 za každých 18 druhů, v horní části nákladů na rostliny. Náklady na doprava, makléř poplatky a dovozní CITES v Evropě má být zaplacena v plné zákazníků, a naše odpovědnost končí, jakmile odevzdáme rostliny na letišti v Limě, Peru. Netřeba dodávat, že budeme dělat vše pro rostliny aby přišly za nejlepších podmínek v Evropě. 2. Místo, aby rostlin, které mají být dodány, zatímco budeme účastnit Orchid Show v Evropě. V tomto případě, můžete si objednat malé množství, a mnoho různých druhů, a můžete buď vyzvednout své rostliny na výstavě, nebo můžeme zaslat poštou rostliny. Podíl mezi 10% a 20% hodnoty rostlin bude přidána na všechny papíry, doprava makléř a poplatky. V tomto případě jsme odpovědni stavu zařízení do okamžiku osobního předání, nebo když předáme na poště. Pokud si přejete objednat je třeba vybrat Orchid show, poblíž kde žiješ (snížení nákladů, mnohem lepší podmínky pro přepravu, a možnost objednat si popletl seznam druhů), pak prosím, pošlete nám svůj Seznam rostlin a informace o vaší poloze. V letošním roce se budeme zúčastnit následujících výstav v Evropě: A. Vaucelles Orchid Show (Francie), 11 března do 15., poslední den preorder: 4.února 2010. B. Orchid Zobrazit Londýn (Velká Británie), 19 března do 21. poslední den preorder: 4.února 2010. C. Flower Show Leiden (Nizozemsko), 2 až 5 dubna, poslední den preorder: 8.února 2010. D. Yverdon Orchid Show (Švýcarsko), Duben 29th může 2nd do roku 2010, naposledy den preorder: 24.února. SOUBOR JSEM MUSELA PRO JEHO VELIKOST PŘEVÉST DO PDF. POKUD NĚKDO MÁTE ZÁJEM O SOUBOR V EXCELU, POŠLETE MI E-MAIL NA SZ. ---------------------------------------
Attached is the list of current available plants (in excel Format) with prices in Euros. Conditions are stated at the end of the list, and as usual we offer two options of getting our plants: 1. Direct importation from Peru, in that case, cost of CITES papers is US$ 160 for every 18 species on the top of the cost of plants. Cost of transportation, broker fees and import CITES in Europe are to be paid in full by customer, and our responsibility ends up as soon as we leave plants at the airport in Lima, Peru. Needless to say, we will do our best for the plants to arrive under the best conditions to Europe. 2. Place an order of plants to be delivered while we attend an Orchid Show in Europe. In this case, you can order small amounts of many and different species, and you can either pick up your plants at the show, or we can send you the plants by postal service. A percentage between 10% and 20% of the value of plants will be added to cover all paperwork, transportation and broker fees. In this case, we are responsible of the condition of the plants until the moment of personal delivery or when we leave the box at the post office. If you wish to place an order to be taken to an Orchid show next to where you live (reduced costs, much better conditions of transportation, and possibility to order a mixed up list of species), then please send us your list of plants and the information about your location. This year we will attend the following shows in Europe: A. Vaucelles Orchid Show (France), March 11th to 15th, last day to preorder: February 4th 2010.
B. London Orchid Show (United Kingdom), March 19th to 21st, last day to preorder: February 4th 2010.
C. Leiden Flower Show (Netherlands), April 2nd to 5th, last day to preorder: February 8th 2010.
D. Yverdon Orchid Show (Switzerland), April 29th to May 2nd 2010, last day to preorder: February 24th. Please do not hesitate to contact us for further questions. On the other hand we have also attached the promotional material from The Stanhopea Book, author: Rudolf Jenny. Please directly contact him to reserve your copy. Hope you are doing great! Best regards from Lima.
|
úte 02. úno 2010 21:38:55 |
|
|
miro
Registrován: čtv 14. kvě 2009 23:16:33 Příspěvky: 1378 Bydliště: okres Turnov
|
cim je tak dobra ze stoji za doporuceni?jink kvety jsou nadherne,cetl jserm ze jsou i docela velke. jak se pestuje? Paphio píše: Špek od Currlina-doporučuji: L tenebrosa "Valpota´s Night"
_________________ Pekny den. http://luludi.rajce.idnes.cz/
|
stř 03. úno 2010 0:23:43 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Roste dobře, pěstuje se jako katleje.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
stř 03. úno 2010 9:31:38 |
|
|
miro
Registrován: čtv 14. kvě 2009 23:16:33 Příspěvky: 1378 Bydliště: okres Turnov
|
AHOJ,PRAVE JSEM SE DOZVEDEL DOCELA HUSTOU INFORMACI O DRAZDANECH,NAPSALI MI TO OD ELSNER ORCHIDS, TO JSEM ZVEDAVY JAK TO DOPADNE.TADY JE EMAIL CO MI NAPSALI.: Hello, I'm not attending the show in Dresden this year. Since we have a new president of the German Orchid Society and the former president causes a lot of trouble 90% of all german orchid growers do not go the the show. We boykott the show. Sorry for that. If thera are changes I will inform you. Best Regards Regina Elsner KDO SI TO DOKAZE PRELOZIT URCITE UZNA ZE JE TO BLBA INFORMACE. TEN KDO TO NEPRELOZI TAK ELSNER PISE ZE SE NEZUCASTNI SHOW V DRAZDANECH, TAK JAKO 90 PROCENT DALSICH NEMECKYCH PESTITELU ORCHIDEJI.PISE ZE MAJI NOVEHO PREZIDENTA ORCHID SOCIETY AND PREDOSLI PREZIDENT DELA SPOUSTU PROBLEMU.TAKZE SE ROZHODLIBOIKOTOVAT SHOW V DRAZDANECH A 90 PROCENT PRODEJDU TAM NEZUCASTNI.JESTLI SE NECO ZMENI TAK BUDOU INFORMOVAT. TO JE TEDA DES.TAKZE ASI BUDOU RUSIT OBJEDNAVKY!
_________________ Pekny den. http://luludi.rajce.idnes.cz/
|
čtv 04. úno 2010 16:30:02 |
|
|