To čumím co jste toho dnes napsali
Dorazil mi ten konduktometr co stojí za h.... . tak nevím jestli mám vůbes něco psát
Výsledky měření: sud co do něj natekla voda přes fusekli z hororu 12ppm = 0,7°DH. Velmi měkká voda do 2,8°DH- podle tabulky.
Ph 6,5
Zkouška jestli ten krám funguje
na vodovodní vodě:
141ppm = 7,9°DH voda měkká 3,9 - 7 °DH
Vím, že jsem to kdysi zjišťoval u vodárny v Podolí- odkud máme vodu a bylo to něco okolo 9°DH, neboť jde o povrchovou vodu.
Myslím, že to listí, mech a ostatní bordel opravdu tvrdou vodu neudělá, jak píše Paphio a z té ostatní špíny a prachu bude 90% něčeho ve vodě nerozpustného takže se to normálně ve vodě usadí na dně a tím samozřejmě nezalévám. Jako Míra také většinou chytám vše, protože dešťové vody mám málo
Možná ale špetka vápence do té vody bude dobrá aby v květináčích kde se substrát rozkládá to Ph přííliš nekleslo.
Haki: Doufám, že se neurazíš za toto mé rýpnutí, ale nemyslím to nijak zle, to mi věř. Řekl bych ale, že to do té diskuse také trochu patří
Jak je možné, že Ty, která máš všechny parametry vody pod kontrolou jsi si nevšimla toho, že ty střevíce mají opravdu hodně žluté listy a že asi je něco v nepořádku. Optimální voda, substrát podle receptury od zkušeného pafíčkáře a Ph tuším 3,5 ?
Jak jsem tu diskusi sledoval tak víceméně až konzultace s Panem Máchou a předchozí naše upozornění s Karlosem že něco není v pořádku vedly k hledání chyby.
Jediný důvod proč to píši je ten, abych upozornil na to, jak je důležité pozorovat rostliny. Kaktusy pěstuji od svých devíti roků a orchideje tak dvanáct let. Za tu dobu jsem zahubil tolik rostlin, že by se nevešly možná ani do Tvé ZZ. To jen aby jsi nemyslela, zě se považuji za někoho lepšího než jsi Ty