Příloha:
WP_20160404_001.jpg [ 136.28 KiB | Zobrazeno 6893 krát ]
Příloha:
WP_20160404_002.jpg [ 129.5 KiB | Zobrazeno 6893 krát ]
drroman: Mamilárie mám téměř kompletní rod co se týká druhové skladby. Tedy malé i ty větší. Jde o sbírku cca 30m2 pouze z mamilárek. Orchideje mne, až na vyjímky, zaujaly na lokalitách kaktusů zrovna jako zejména stříbřité Tilandsie. Neodolal jsem si občas něco zobnout. Odtud pocházejí ty Lélie, Cyrtopodia, Encyclie, ap. S. tigrina mě fascinovala už kdysi v zámeckých sklenících. Teď když jsem měl možnost zajet si pro nějaký ten vzoreček přímo na lokalitu tak jsem neodolal
.
Vše zorganizovat, na googlemaps naplánovat a nakonec řešit jak se dostat za rostlinkou na vysoký dub je zážitek, kterému se nedá odolat
. Vždy jsem si uzmul ale pouze malý vzorek pro vlastní potřebu
a také se snažím šířit tento botanicky čistý materiál dále do sbírek. Vím, že ochráncům přírody se to asi nelíbí, ale spíše by se měli zaměřit na obchodníky a zejména domorodce, kteří například rvou obrovské trsy orchidejí i s pahlízami aby je položily na kamené desky hrobů, nebo si je daly na zahrádku před dům. V obou případech rostliny za krátko zhynou. A tamní ochránci to vidí a je jim to jedno a podle tamních zákonů je to v pořádku. Když ale chytí cizince třeba jen s posbíranými semeny tak následují tvrdé sankce a v Mexiku třeba i vězení. Své sbírky bych nejspíše charakterizoval jako fascinaci Mexickou flórou.