cattleya

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Re: cattleya

Příspěvek od Mila.J »

S upevněním plně souhlasím, někdy také užívám tyčku, velmi často normálním zvonkáčem přivážu rostlinu ku dnu. I v případě, že rostlina jakousi stabilitu má, pokud hrozí nebezpečí nechtěného posunutí. Pro zakořeňování je to zcela zásadní.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Mílo, trochu česky,čemu říkáš zvonkáč?...díky Věra
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

To bude asi zvonkový drát, to je zase asi srozumitelný jen pro chlapy hi hi hi. Věro jak přežíváte závěje? :lol: :lol: :lol:
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Přesně tak.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

olaw píše:To bude asi zvonkový drát, to je zase asi srozumitelný jen pro chlapy hi hi hi. Věro jak přežíváte závěje? :lol: :lol: :lol:

no i některé ženské vědí, co je to zvonkáč :o , hlavně ty, co si občas něco musí opravit samy, když chlapi nemají čas . :lol: :lol:
tercinka

Příspěvek od tercinka »

Chci se zeptat...četla jsem, že katky rok po přesazení nekvetou...máte taky tuto zkušenost? já letos budu muset přesadit do většího skoro všechny...
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

olaw píše:To bude asi zvonkový drát, to je zase asi srozumitelný jen pro chlapy hi hi hi. Věro jak přežíváte závěje? :lol: :lol: :lol:

Celkem to jde, do práce jsem se dostala, zpátky taky,už jsem se ptala po lyžích že bych sjela z toho našehop kopce a za chvíli byla v Boleslavi :lol: :lol: :lol:
Teta

Příspěvek od Teta »

tercinka píše:Chci se zeptat...četla jsem, že katky rok po přesazení nekvetou...máte taky tuto zkušenost? já letos budu muset přesadit do většího skoro všechny...

Hm, bohužel máme. Člověk se s tím musí smířit...ale je možný, že pokud nebudeš dělit, ale jen přesazovat, tak to nebude takový zásah. Já vlastně vždy při přesazování dělila, protože se už nevešla do květníku.
Budu letos taky přesazovat, ale dělit tentokrát jen některý, tak uvidím.
LeniZ

Příspěvek od LeniZ »

Tercinka,
mě vykvetly katlejky i hned v roce přesazení, jedna byla dokonce dělená a vykvetly oba kusy. Ale nebrala bych to jako pravidlo. Ať se daří.
vera pokorna

Příspěvek od vera pokorna »

Ještě nikdy jsem neměla Cattleyu, loni na podzim jsem u p. Lukscheitera koupila BLC Mrs. Helen Brown - je to žlutěkvetoucí hybrid.Dle rady pěstitele jsem jí zimovala na schodištovém okně, kde je cca 15st. Málo zalévala. Nyní mi roste nová pahlízka, takže se zdá, že květina si u mne zvykla. Cca od června se jí chystám dát ven a nevím, jestli ji mám mít do té doby pořáíd v chladnu, nebo ji už přemístit někam do tepla, začít více zalévat a hnojit.
Chci se zeptat - také Cattleye držíte přes zimu takto v chladnu a při málo vlhkosti? Kdysi jsem někde četla, že žlutokvěté hybridyjsou teplomilnější, tak mám z toho trošku chaos v hlavě. 8-)
Odpovědět