Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 19:15:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 279 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Další
 Stanhopea tigrina 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Stanhopea tigrina
Bohužel text tentokrát nepřečtu, je to moc malé a zkopírovat do wordu mi to nejde. :cry:

ned 13. bře 2016 19:56:14

Protože jde o formát JPG lze uložit na plochu a pak zvětšit.

pon 14. bře 2016 11:44:24
Profil Zobrazit autorovy stránky

Syn mi s tím poradí. Dík.

pon 14. bře 2016 12:23:21

Militantní uklízeči se snad nebudou projevovat radami, jak mám obrat vše uschlé :D
Přikladám v dost divokých podmíkách vyfocenou tigrinu.
Podle požadavků fota celé rostliny, jde asi o zkoumání olistění. Nepamatuji si, že by byla někdy bez listí. Listy neopadavají a dokonce , růst nových výhonů začíná před vystěhováním na letní pobyt. To je trochu problém , protože jak na tento nově narostlý list trochu koukne Slunce, tak je tam flek.

Přílohy:
Stanhopea tigrina_ rostlina.jpg
Stanhopea tigrina_ rostlina.jpg [ 183.71 KiB | Zobrazeno 3323 krát ]
pon 14. bře 2016 19:24:55

samamalo píše:
Militantní uklízeči se snad nebudou projevovat radami, jak mám obrat vše uschlé :D
Podle požadavků fota celé rostliny, jde asi o zkoumání olistění. Nepamatuji si, že by byla někdy bez listí. Listy neopadavají a dokonce , růst nových výhonů začíná před vystěhováním na letní pobyt. To je trochu problém , protože jak na tento nově narostlý list trochu koukne Slunce, tak je tam flek.

Ono dost záleží na tom, kdy se dá ven a hlavně kam. Já je dávám do Magnolie tak, aby na ně šlo buď ranní nebo večerní sluníčko a jinak jsou celý den ve stínu a nemám s listy a jejich popálením vůbec žádný problém. To samé je s rostlinami pro přímé slunce. Stačí na týden do polostínu a pak na slunce a není problém. Musí se to ale udělat včas.

úte 15. bře 2016 7:15:21

samamalo: Díky za obrázek rostliny.
Nejde o úplný opad listů- což jsem již několikráte psal! Jde pouze o opad listů na starších pahlízách( 3roky a déle). Bezlisté rostliny jsem v přírodě také nikdy neviděl. Myslím, že všechny listy shodí až když jí jde skutečně o život, ale pak buď chcípne, nebo se s toho vzpamatovává velice dlouho- to určitě dobré není.
Jak vidím na obrázku tak ty starší pahlízy opadané máte a na rostlině je méně olistěných pahlíz než opadaných :P . Já ale mám i na několik roků starých pahlízách stále listy! Rašení až po násadě květních stvolů- tedy květen až červen mi z hlediska cyklů připadá také úplně v pořádku.
Popálení listů je úplně jiná záležitost- jak popisuje p. Míra.

úte 15. bře 2016 8:38:15

samamalo píše:

Nemáte prosím v tom divokým chumlu :) taky Stanhopeu jenischianu .To je můj nekvět mám ji od r.2009 a nic .

úte 15. bře 2016 8:57:21

HAKI píše:
samamalo píše:

Nemáte prosím v tom divokým chumlu :) taky Stanhopeu jenischianu .To je můj nekvět mám ji od r.2009 a nic .

Hanko, o jenischiáně můžeme ve řtvrtek debatovat 8 hodin při cestě do a z Drážďan. Mně kvete bezproblémově.

úte 15. bře 2016 11:44:12

Haki: Mám také jednu rostlinu S. jenishiana a letos je již určitě v květuschopné velikosti. Někde jsem přečetl, že vyžaduje "větší přísušek" než ostatní stanhopeje- jinak nekvete. Tak ji suším jako tigriny a uvidím.
P. Míra Ti ale určitě dobře poradí, máš to dobré, když jedeš s takovým odborníkem :P
My odjíždíme v 7hod. ve čtvrtek z Prahy autobusem. Škoda že nejedeme společně, rád bych to slyšel také- p. Míra se dobře poslouchá :P
Večer pak jdu na kaktusářskou schůzi a po ní chodíme klábosit do hospody- bude to den jak vyšitý :P :P :P

úte 15. bře 2016 12:22:02

zaruba píše:
Příloha:
Bez názvu 12 kopie a.jpg
orchidejky: Na tom Vašem cyklu je zvláštní pouze to, že rostliny Vám jdou do květu a současně dorůstají zimní výhony. Alespoň takhle nějak si to podle Vašeho popisu představuji. Já jsem ale nikdy v přírodě neviděl, že by to bylo takhle. V přírodě rostliny nemají žádné rozrostlé výhony v době kdy jdou na květ.
Mě loni také tigriny trochu kvetly. Na Google ale vidím snímky, kdy rostlina má třeba několik pahlíz a skoro stejný počet květních stvolů. Takhle bohatého kvetení bych chtěl dosáhnout :P Posílám jeden stažený snímek z netu.

Možná jsem se špatně vyjádřil, ale výhony vykvétají když dorostou, takže v době květu mi nerostou nové výhony, ty začnou růst na podzim.

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

úte 15. bře 2016 21:08:54
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 279 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Další