Re: Phragmipedium x sedenii
Phrag. Sedenii jsem měl jako první jihoamerický střevíc, jako správný ignorant jsem ho přidal k těm asijským a jako s takovým, jsem taky zacházel, voda sem tam. Trochu rostl a nekvetl. Pak jsem narazil v Brně na pana Wilingera, který nabízel jak říkal základní druhy a křížení a prohlásil, že kultura je velmi snadná. Nasadí se to do borovicové kůry a postaví do 3 cm vody, která se dolévá.
Nechal jsem si udělat z nerezového plechu 3 cm hluboké misky a květináče do nich postavil, naprostá pohoda i rosení vydržely, no a kvetly.
Změna nastala s Peruflorou, kytky od nich měly pořád nějaké fleky , po konzultaci přišlo doporučení nekropit, zalévat jen na substrát ( michám kůru s pemzou/lávou, kováčikovi jsem koupil v akvaristice drcený korál ) nemusí se to tak často přesazovat.
A jak to má kvést, to je jen si vybrat ke kterému s rodičů se to přikloní Cardinale= Sedenii x schlimii , malý květ jako u schlimii jsem neviděl, takže je to vždy větší a s různou intenzitou barvy,
Je jasné, že když kupuji Cardinale, tak se mi líbí ta bílá s tou červenou a taky to tak chci , aby to tak kvetlo. Nezbývá než koupit květoucí rostlinu a pak je to nuda.
Koukněte zde co všechno to může být
http://www.slipperorchids.info/phragcomplex/