Autor |
Zpráva |
Pavel Kolodin
Registrován: pon 03. úno 2014 20:24:52 Příspěvky: 169
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Já jsem chtěl jít do lesa také , ale rodiče mě to rozmluvili s tím , že je moc sucho i kdž 14 dní pršelo oni totiž velmi věří houbařskému zpravodajství na jakýchsi pochybných stránkách , kde píší o růstu hub na různých lokalitách po ČR .
|
ned 22. lis 2015 14:29:51 |
|
|
Zdenka
Registrován: pát 01. led 2010 19:06:51 Příspěvky: 7496
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
No rodiče mají vždycky pravdu. ... Do jisté doby , pak už jsem rodiči my sami a tohle právo si nárokujeme
|
ned 22. lis 2015 15:45:17 |
|
|
Míra
Registrován: stř 03. lis 2010 20:23:55 Příspěvky: 2936
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Tak je čas vánoc a náhodou jsem našel výrobu domácích želé bonbonů. Jako každý rok se urodilo hodně kdoule a jen jsme ji zavařovali jako kompot nebo z ní dělali marmeládu. Protože obsahuje obrovské množství pektinů, není třeba k ní přidávat žádnou želírovací chemii. Tak jsem to tedy zkusil a povedlo se. Želé je perfektní. Je to obdoba, jak se prodává buď takto jen samotné nebo máčené v čokoládě. Aby nebyl velký odpad, tak holt jsou jen měsíčky ale nevadí to. V létě to zkusím s jahodami a malinami.
Přílohy:
ž.jpg [ 119.9 KiB | Zobrazeno 4897 krát ]
že.jpg [ 51.15 KiB | Zobrazeno 4897 krát ]
|
ned 13. pro 2015 16:32:37 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Míro znáš mě a není tam moc cukru ale jako marmeláda dobrý.
|
ned 13. pro 2015 17:14:23 |
|
|
Zdenka
Registrován: pát 01. led 2010 19:06:51 Příspěvky: 7496
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Vypadá to dobře. A jestli to chutná, jako to vypadá, tak super
|
ned 13. pro 2015 20:17:27 |
|
|
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Vypadá to opravdu krásně.... jak se to dělá?
|
pon 14. pro 2015 0:16:32 |
|
|
Míra
Registrován: stř 03. lis 2010 20:23:55 Příspěvky: 2936
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Teta píše: Vypadá to opravdu krásně.... jak se to dělá? Chutná to stejně super, jako to vypadá. Takže postup: kdoule se řádně omyje a rozkrájí včetně jadřinců. Dá se do hrnce a přilije se trochu vody cca 2cm. S pokličkou se uvaří do měkka. Pak se rozmixuje a propasíruje. Propasírovaná hmota se zváží a přidá se stejná váha krystalového cukru a trošku kys. citronové. Pak se to na mírné teplotě za stálého míchání zahustí tak, že to z měchačky neteče ale hmota odpadává po větších celcích. Ještě horké se to rozleje na plech, kam dáme pečící papír a hmotu roztáhneme na sílu cca 1cm. Po vystydnutí vykrájíme jakékoliv tvary a obalujeme ještě v krystalovém cukru. Ponecháme ještě cca dva dny volně rozložené na plechu aby bonbony krásně zatuhly a zaschly. Pak je dáme do dóz s víkem a tak je uchováváme i delší dobu tedy pokud se nesnědí. U kdoule není třeba nic přidávat. Pokud to budete dělat z jiného ovoce musí se přidat želírovací přípravek nebo agar . Meze se nekladou. Lze to dělat z jakéhokoliv ovoce a je to opravdu skvělé. A ještě něco pro Hanku. Už jsi viděla bonbony bez cukru? Měl by to být starý francouzský cukrářský recept.
|
pon 14. pro 2015 7:12:05 |
|
|
Zdenka
Registrován: pát 01. led 2010 19:06:51 Příspěvky: 7496
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Díky za recept. Napřesrok zkusím sehnat kdoule, protože to mne zajímá. Ale zkusím i jiné ovoce, děkuji
|
pon 14. pro 2015 18:51:10 |
|
|
Teta
Registrován: čtv 01. říj 2009 9:05:28 Příspěvky: 1485 Bydliště: Liberec
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Díky za recept. Zkusila bych z jiného ovoce - kdoule bohužel nemám... ale vypadá to velice lákavě...
|
pon 14. pro 2015 21:33:01 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Re: FOTKY PODLE NÁLADY 2
Pravidelně přede mnou zdrhá tentokrát na záclonu
Přílohy:
Poznámka: u Paphia
Andulka-.jpg [ 174.75 KiB | Zobrazeno 4698 krát ]
|
ned 03. led 2016 13:00:06 |
|
|