Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 9:38:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Další
 fotovlákno 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: fotovlákno
ČERNOBÍLÁ,nebo BAREVNÁ... :roll: :?:
Je to sice podle gusta,a určitě se najdou takoví,kterým se ta barva bude líbit více.Ale o to nejde.Černobílou fotku je třeba použít k zjednodušení,a zároveň ke zvýraznění toho,o co na fotce skutečně jde.Osobně si myslím,že tohle je docela dobrý příklad... 8-)

Přílohy:
web.makak.color.jpg
web.makak.color.jpg [ 173.21 KiB | Zobrazeno 3979 krát ]
web.makak.bw.jpg
web.makak.bw.jpg [ 158.13 KiB | Zobrazeno 3979 krát ]

sob 23. úno 2013 23:13:21
Profil Zobrazit autorovy stránky

Jak fotit a potom foto upravit je všem po vyčerpávajícím návodu všem jasné otázka je jak na webu foto dobře prezentovat aby práce co jsem do toho vložil nevyzněla nadarmo. Ve chvíli, kdy vznikl Google+, na něj okamžitě migrovala velká skupina fotografů a důvod skutečně velká kvalita uložených fotografií vidíte přesně to, co máte v počítači bez žádných úprav a kompresí. Další obrovská výhoda nebrodíte se zaplavou fotografií, už když ukládáte do kruhů tak dělíte přesně podle toho, zdali se jedná o Dendrobium nebo Paphiopedilum.

pon 08. dub 2013 19:38:19

Fotografie z projektu: „Příběh ovoce – od pupenu až po plod".
Velice mně oslovila vize Ovocnářského družstva, sady Starý Lískovec-Brno, proto jsem se pustil do tohoto projektu. Fotografie může pomoc českému ovoci se prosadit.

Příloha:
Malus domestica.jpg
Malus domestica.jpg [ 175.5 KiB | Zobrazeno 3789 krát ]

Příloha:
Pyrus communis.jpg
Pyrus communis.jpg [ 163.91 KiB | Zobrazeno 3789 krát ]

Příloha:
Prunus domestica.jpg
Prunus domestica.jpg [ 165.6 KiB | Zobrazeno 3789 krát ]

Příloha:
Prunus persica.jpg
Prunus persica.jpg [ 171.76 KiB | Zobrazeno 3789 krát ]

Příloha:
Prunus armeniaca.jpg
Prunus armeniaca.jpg [ 153.08 KiB | Zobrazeno 3789 krát ]

ned 28. dub 2013 9:22:45

Mám prosbu, nepoužíváte někdo tento kompakt Canon Powershot G16? Mám od syna půjčený Nikon a bude se stěhovat, tak by si ho rád vzal sebou. Proto zvažuji nový. Důležité pro mě je jednoduché ovládání a dobré zaostření makra. Děkuji, Eva

stř 28. říj 2015 9:14:17

Osobně ho nemám, ale uvažuji o něm jako o variantě k velké zrcadlovce, kterou se mi pokaždé nechce tahat....
http://www.digitalcamerareview.com/came ... at-camera/
Zkus se podívat na recenze - viz třeba tahle..
Jinak já osobně bych dojela do Prahy - Fotoškoda ve Vodičkové ulici. Zde mají spoustu aparátů na skladě - můžeš si ho vyzkoušet, jak ti padne do ruky. To bych viděla jako zásadní věc. Pakliže ti do ruky nepůjde, mají tam spoustu jiných variant hned na místě. Z netu bych to osobně neobjednávala.... Hlavně tady u tohohle typu je cena v podstatě stejná.
https://www.fotoskoda.cz/canon-powershot-g16/
Tady dávali i sami prodejci vlastní recenzi. Tak se jukni.

stř 28. říj 2015 10:25:54

Koukla jsem, máš pravdu, ten Nikon mi sedí v ruce. Tak je lepší si ten nový taky do ruky vzít. Něco mi říká, že v té Vodičkové ulici syn něco k foťáku kupoval a byla jsem tam s ním. To abych si ho zase vzala s sebou. Díky, Eva

stř 28. říj 2015 12:41:21

Tak jsem to s ním konzultovala a on mě láme na zrcadlovku, jen jestli se s tím naučím. :?

Naposledy upravil lipo dne stř 28. říj 2015 18:39:17, celkově upraveno 1

stř 28. říj 2015 13:49:38

já si zrcadlo koupil,i když to nejlevnější a z počátku jsem se bil do hlavy,Mám druhý rok a dotěď neumím pořádně všechny funkce. koupil jsem Nikon,ale dospěl jsem k tomu,že Canon by byl pro mně lepší volbou kvůli jednodužší možnosti použití starých manuálních objektivů.

http://drroman.rajce.idnes.cz/

stř 28. říj 2015 16:59:22

Taky mě cpe do Nikonu, ale s tím kompaktem od Nikonu jsem spokojená, tak proč ne. Romane, děláš krásný fotky, inspirující, tak asi jo, asi to zkusím. Když já jsem na ty technické věci hrozně natvrdlá a navíc se bojím, abych tomu něco neprovedla. A představa, že budu celý vánoce studovat návod :shock:
Teta, od jakého výrobce máš zrcadlovku? Syn tvrdí, že Canon je dražší a těžší než Nikon, při stejných parametrech. No on je ministr propagandy, stejně mě domanévruje, kam bude chtít. :mrgreen:

stř 28. říj 2015 18:50:19

Já mám Canon... Když jsem před lety kupovala 40D, tak to bylo 1/ díky tomu, že jsem měla předtím manuál Canon (EF1 a AE1), 2/ Nikon měl dražší objektivy, a já měla omezený rozpočet. Takže když jsem jednou začala Canonem, tak jsem pak po letech opět koupila další Canon už s velkým čipem, protože jsem mezitím nakoupila širokáč, makro, blesk, makroblesk, atd..... což by bylo při přechodu na Nikon neúnosně drahé....
Myslím, že kvalitou to bude obdobné, vyzkoušej to do ruky. To mi přijde jako zásadní. V práci mám Pentax - nejdříve K7, teď to je už tuším K3. Tam mi přijde asi složitější nastavování funkcí... nebo je to jen tím, že jsem zvyklá více na Canon.... no nejlepší si něco přečíst na netu, a určitě si to vzít do ruky. Kvalitou snímků je dobrý taky. Má sice menší čip, ale rozlišení je větší. Je to tam asi více nahuštěno. Neřeším....
Zrcadlovka je fajn, jen musíš počítat s tím, že je větší, těžší. Aby se ti pak chtělo ji všude tahat.... ideální je mít jak zrcadlovku, tak malý aparátek (který já právě nemám - a malý aparát je u mě ta stará 40d :lol: ).
Jinak ale já každý snímek prohlížím v počítači a také většinou upravuji. Těch, co mi přijdou akorát rovnou z aparátu, je minimum. Spíš jedu na manuál. Nicméně jsou případy, kdy zase lépe zafunguje úplný automat.... záleží na okolnostech.... :) :) :)

stř 28. říj 2015 19:18:15
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Další