No Míro jaký kubík je myšlen 1 kubík je m3 něčeho(dřeva,betonu ,písku) a to není tak myšleno určitě.Jinak dalo by se odzkoušet až nějakýho neřáda najdu.
No já to chápala jako mililitr.... ale varianta na m3 je docela vtipná...Míra nám to vysvětlí....
Ale organofosfát je pěkně nebezpečný a hlavně je to chemie do těla. Jinak upřesnění množství oleje je to 10ml do 1 litru. A dobrá zpráva je, že kytka žije, krásně roste a je bez škůdce. V neděli namícháno opět, protože mně štvali mšice na konečcích jabloní. Postříkal jsem to tím samým a mšice jsou kaput, výhonky krásně zelené bez sebemenší známky poškození nebo spálení na plném slunci ve vedrech tento týden. Takže hurá ničit škůdce za pár korun a hlavně bez ohrožení zdraví.
Míra píše:Ale organofosfát je pěkně nebezpečný a hlavně je to chemie do těla. Jinak upřesnění množství oleje je to 10ml do 1 litru. A dobrá zpráva je, že kytka žije, krásně roste a je bez škůdce. V neděli namícháno opět, protože mně štvali mšice na konečcích jabloní. Postříkal jsem to tím samým a mšice jsou kaput, výhonky krásně zelené bez sebemenší známky poškození nebo spálení na plném slunci ve vedrech tento týden. Takže hurá ničit škůdce za pár korun a hlavně bez ohrožení zdraví.
V předchozím příspěvku je 1 dcl, tady 1 litr vody. Jaké množství vody tedy patří do postřiku? A čím potom čistíte postřikovač?
Míra píše:Ale organofosfát je pěkně nebezpečný a hlavně je to chemie do těla. Jinak upřesnění množství oleje je to 10ml do 1 litru. A dobrá zpráva je, že kytka žije, krásně roste a je bez škůdce. V neděli namícháno opět, protože mně štvali mšice na konečcích jabloní. Postříkal jsem to tím samým a mšice jsou kaput, výhonky krásně zelené bez sebemenší známky poškození nebo spálení na plném slunci ve vedrech tento týden. Takže hurá ničit škůdce za pár korun a hlavně bez ohrožení zdraví.
V předchozím příspěvku je 1 dcl, tady 1 litr vody. Jaké množství vody tedy patří do postřiku? A čím potom čistíte postřikovač?
Omlouvám se. V prvním příspevku mi to ulétlo vše je do 1 litru. Prozatím postřikovač nepotřebuji čistit. Na ty škůdce v malém stačí běžně použít nádobku s rozprašovačem například od přípravku na mytí oken. Až budu potřebovat velký postřikovač, tak na vymytí použiji teplou vodu s kapkou jaru. Je opravdu s podivem, jak to krásně rostliny snáší. Docela jsem se obával u těch jabloní v těchto vedrech ale je to opravdu OK. Zkusím i na svilušku a molici. Příležitostí na zelenině bude víc jak dost.