Re: Zkušenosti s prodejci orchidejí
No abych se vyjádřila k té piniovce, hledala jsem cenově dostupné balení kvalitní kůry, nejlépe s dovozem až domů
ať je to piniovka či né kůra je to dobrá a orchidejím chutná
. Do lesa bych musela chodit s károu a holit stromy ve velkém.
Bohužel se v mém okolí moc borovic také nevyskytuje no za domem jich máme šest, ale kvůli mému přesazování by byly bez kůry. Drtič na větve na kůru opravdu funguje před lety jsem si to ozkoušela, když jsem naschromáždila požadované množství kůry, bohužel drtič vlastní moje babička po tech poznámkách o bordelu co se nadělá při drcení
jsem už další várku nedrtila. Ono sehnat borovou kůru můžete i na pile, když máte ten čas a pilu poblíž, ale zadarmo to také nebude, odřezky dřeva s kůrou se prodávají na palivo a je o ně velký zájem, když jsme u té drahoty. Taky musíte mít čas kůru zpracovat a uskladnit aby vám do ní nevlezla havěť a na to opravdu čas nemám. Jsem teď máma na plný úvazek a jsem ráda, že jsem ráda.
Odkaz na kůru jsem sem dala s návodem na přípravu substrátu jen pro to aby ten kdo je časově zaneprázdněn viděl taky jiné řešení než kupovat 5l pytlíky se substrátem za cca 65-90kč, nebo holit stromy v lese.
Pokud se Vám to nelíbí prosím administrátora ať to smaže, nechci výřit vody