Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 27. lis 2024 11:42:16

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Další
 Zkušenosti s prodejci orchidejí 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Zkušenosti s prodejci orchidejí
Lipo děkuji moc za tip ;)

sob 11. dub 2015 10:26:37

Evulko držím pěsti aby se pán ozval a zkusím vložit adresu odkud jsem letos brala piniovku já
http://eshop.raselina.cz/k21-mulcovaci- ... niova-kura
jelikož mám kytek více tak mi balobalení nestačí a příjde to draho, tak jsem vzala 2 x 20l pytel mulčovací pinie
podle zkušeností kamarádky, která v ní pěstuje kytky už 3 roky bez problémů jsem do toho šla taky. Přikoupila jsem od nich ještě 4x pytlíky substrátu k orchidejím, kokočips jsem měla doma a přimíchala jsem dřevěné uhlí a substrát byl uvařen :lol: .

sob 11. dub 2015 10:38:47

Děvčata děkuji , jste moc fajn ;) , napsala jsem mu ještě jeden mail a přišla mi SMS, že se večer ozve, tak snad ... :roll: Eva

sob 11. dub 2015 10:56:25

Mencelu píše:
Evulko držím pěsti aby se pán ozval a zkusím vložit adresu odkud jsem letos brala piniovku já
http://eshop.raselina.cz/k21-mulcovaci- ... niova-kura
jelikož mám kytek více tak mi balobalení nestačí a příjde to draho, tak jsem vzala 2 x 20l pytel mulčovací pinie
podle zkušeností kamarádky, která v ní pěstuje kytky už 3 roky bez problémů jsem do toho šla taky. Přikoupila jsem od nich ještě 4x pytlíky substrátu k orchidejím, kokočips jsem měla doma a přimíchala jsem dřevěné uhlí a substrát byl uvařen :lol: .

Tedy vím, že dnes jsou ceny nepochopitelné, ale vozit sem piniovou kůru na mulčování záhonků a prodávat ji prakticky jako borovou, to je mi divné. Já tedy mám kůru obojí a dost dobře rozdíl nevidím ani nečuchám. Ale přece je to sem kus cesty. Teda ten můj zásobitel je buď vydřiduch, nebo Rašelina Soběslav šidí, nebo mi to někdo vysvětlete.

sob 11. dub 2015 11:39:06
Administrátor

lipo píše:
...Teda ten můj zásobitel je buď vydřiduch, nebo Rašelina Soběslav šidí, nebo mi to někdo vysvětlete.

No ono může být na obojím něco, ale já bych se spíš klonil k tomu, že A) je správně :mrgreen:
Prodávat litr piniovky za 56Kč (jestli se na to dobře dívám) už chce zatraceně hodně odvahy ;)
Hezký den
Pavel

ned 12. dub 2015 21:25:51
Profil Zobrazit autorovy stránky

Děkuji, Eva

ned 12. dub 2015 21:36:39

A proč ne? Dnes jde každému jen o peníze a čím větší šunt tím dražší. Nic takového nekupuji. Borová kůra z pařezů nebo suchých borovic je perfektní a zadarmo.

pon 13. dub 2015 7:44:50
Profil Zobrazit autorovy stránky

Také jsem používal borovou kůru z lesa, ale bylo pracné ji nadrtit na menší kousky. Nakonec jsem před několika lety koupil piniovou kůru v Letohradu (www.bbcom.cz), ale ti nyní kůru 7-15 mm nemají, jen větší. Když jsem tam tehdy byl, nabídli se, že mi kůru objednají v potřebné velikosti.

pon 13. dub 2015 13:45:23

Kdysi jsem si s větví přinesla z lesa slimáčky a byl to problém. To by se muselo propařit a možná by to nadrtil štěpkovač.

pon 13. dub 2015 14:07:29

No abych se vyjádřila k té piniovce, hledala jsem cenově dostupné balení kvalitní kůry, nejlépe s dovozem až domů
ať je to piniovka či né kůra je to dobrá a orchidejím chutná ;) . Do lesa bych musela chodit s károu a holit stromy ve velkém.
Bohužel se v mém okolí moc borovic také nevyskytuje no za domem jich máme šest, ale kvůli mému přesazování by byly bez kůry. Drtič na větve na kůru opravdu funguje před lety jsem si to ozkoušela, když jsem naschromáždila požadované množství kůry, bohužel drtič vlastní moje babička po tech poznámkách o bordelu co se nadělá při drcení :roll: jsem už další várku nedrtila. Ono sehnat borovou kůru můžete i na pile, když máte ten čas a pilu poblíž, ale zadarmo to také nebude, odřezky dřeva s kůrou se prodávají na palivo a je o ně velký zájem, když jsme u té drahoty. Taky musíte mít čas kůru zpracovat a uskladnit aby vám do ní nevlezla havěť a na to opravdu čas nemám. Jsem teď máma na plný úvazek a jsem ráda, že jsem ráda.
Odkaz na kůru jsem sem dala s návodem na přípravu substrátu jen pro to aby ten kdo je časově zaneprázdněn viděl taky jiné řešení než kupovat 5l pytlíky se substrátem za cca 65-90kč, nebo holit stromy v lese. ;)
Pokud se Vám to nelíbí prosím administrátora ať to smaže, nechci výřit vody :roll:

úte 14. dub 2015 21:15:51
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 132 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Další