Nejjednodušší tepelné čerpadlo je vykuchaná lednička nebo mrazák.
Těžko bude dosahovat dostatečného výkonu jako jediný zdroj tepla pro skleník, ale v případě trochu výkonnějšího agregátu je to zajímavý, efektivní zdroj. Používám je. Nedosahují nejvyšší ůčinnosti mezi tepelnými čerpadly, špatné výsledky to nejsou.
Nevím, o jakém typu tepelného čerpadla uvažujete, moc se zřejmě nebude funkčností lišit od běžných klimatizací. Uvažoval jsem o montáži jedné klimatizace. Výkonem každá nepochybně stačí. Jeden z problémů který jsem s klimatizací řešil bylo právě foukání teplého vzduchu na kytky. Nemám vhodné místo k umístění vnitřní jednotky, nemám kam směřovat ten teplý vzduch . Klimatizace je jako obrovský fén. Vnitřní jednotka tepelného čerpadla vyžaduje výkonné ventilátory, které rozhánějí dost teplý vzduch na dost velkou vzdálenost. Kytkám v přímém dosahu by se to nemuselo líbit. Byl to jeden z důvodů, proč jsem se nakonec pro klimatizaci nerozhodl. Pokud tohle vyřešíte, je to dobré řešení. Klimatizaci máme jako hlavní topení v bytě , tam případný rozfoukaný účes nikoho nerozhodí.

Může docházet k různým komplikacím. Například, většina klimatizací při použití své regulace chodí při teplotách uvnitř nad 20°C. Což může být pro požadavky studeného skleníku moc. Většinou se to ale dá snadno technicky řešit.