HAKI píše:
Nevím si moc rady z mojí Marcgravií šla fakt dobře. Najednou odešly dva růstový výhony -tak mám už jen jeden.Marcgravie je stále na jednou místě.Zřejmě přišla o kořeny -asi jsem ji ulila.
Tommy chci se tě zeptat v čem ji máš zasazenou.Já ji mám ještě v původním jemném substrátu z piniovky.Jestli bych to neměla změnit za hrubší trochu.Nebo se na ni podívat a ten jeden výhon nařízkovat -snad to ještě půjde.Tak jsem ji původně dostala bez kořenů .
Hanko, moc se mi nechce věřit, že by byla ulitá - já je pěstoval v uzavřených teráriích zakořeněné ve vrstvě písku se stagnující vodou a vedl jsem je na skleněnou stěnu potaženou silonovou síťovinou s každodenním rosením; jakmile jsem vynechal, začalo to zasychat... Není možné, že jsou ty dva seschlé výhony dole překousnuté třeba slimákem? A ten dobrý výhon, má nějaké kořínky na tom korku, nebo je jenom přitisklý na povrchu? Jestli je přirostlý, pečlivě bych zaléval a rosil a nechal ho být... Nebo zkus kousek odstřihnout a zasadit do zeminy v tom záhonku,
Ficus pumila tam jde dobře, proč by nerostla markgrávie?
T.