Cibule, hlízy, oddenky...

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
tommy

Re: Cibule, hlízy, oddenky...

Příspěvek od tommy »

Sinningia eumorpha Saltao zareagovala na jarní přesazení do trochu výživnější směsi obrovskou kyticí květů; můj osobní názor je, že na okenním parapetu se na to dá docela koukat ;) .
Nakonec něco skromnějšího: od pana Pevného z Liberce, majitele perfektního fuchsiového zahradnictví, jsem si před měsícem dovezl botanický honzík Achimenes flava. Kvítky jsou drobounké, nesrovnatelné velikostí s jakýmkoli komerčním hybridem, ale živě žlutá barva (kam se na ni hrabe Achimenes Yellow Beauty :roll: ) a křehká graciéznost rostlinky způsobily, že jsem neváhal ani minutu. Nicméně se tedy v tomto případě chlubím peřím, které vypěstoval někdo jiný ;) .
T.
Přílohy
Sinningia eumorpha Saltao_a_resize.jpg
Sinningia eumorpha Saltao_c_resize.jpg
Achimenes flava_a_resize.jpg
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

hezké kveteníčko..
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Ta siningie je perfektní! Tyhle zygomorfní květy mě berou už hodně dlouho.
Teta

Příspěvek od Teta »

Tedy Tommy, zajímalo by mne, co vlastně nemáš....to je takových špeků, co tu ukazuješ.....ty tedy musíš mít prostoru - bledá závist..... :P
tommy

Příspěvek od tommy »

Teta píše:Tedy Tommy, zajímalo by mne, co vlastně nemáš....to je takových špeků, co tu ukazuješ.....ty tedy musíš mít prostoru - bledá závist..... :P
Prostoru mám málo: skleníček 6 x 2,5 metru a pak nějaké parapety doma. Ale i tak je toho víc, než kolik jsem momentálně schopen zvládnout...
T.
Teta

Příspěvek od Teta »

tommy píše:
Teta píše:Tedy Tommy, zajímalo by mne, co vlastně nemáš....to je takových špeků, co tu ukazuješ.....ty tedy musíš mít prostoru - bledá závist..... :P
Prostoru mám málo: skleníček 6 x 2,5 metru a pak nějaké parapety doma. Ale i tak je toho víc, než kolik jsem momentálně schopen zvládnout...
T.

Tak ho máš asi do mrtě využit.... a je pravda, že pokud máš parapety šíře 50 cm - tak tam se toho taky dost vejde... :lol:
M
zdenekraab

Příspěvek od zdenekraab »

Nyní kvetou Scadoxus cinnabarinus (vzácný druh z Kamerunu) a Scadoxus 'King Albert' (kříženec dvou druhů: S. multiflorus subsp. katherinae × S. puniceus).
Přílohy
Scadoxus cinnabarinus.jpg
Scadoxus 'King Albert'.jpg
tommy

Příspěvek od tommy »

zdenekraab píše:Nyní kvetou Scadoxus cinnabarinus (vzácný druh z Kamerunu) a Scadoxus 'King Albert' (kříženec dvou druhů: S. multiflorus subsp. katherinae × S. puniceus).
Ten cinabarinus se mi líbí.
Teta píše:Tak ho máš asi do mrtě využit.... a je pravda, že pokud máš parapety šíře 50 cm - tak tam se toho taky dost vejde... :lol:
M
Parapety jsou široké 20 cm ;) .
T.
Teta

Příspěvek od Teta »

tommy píše:
zdenekraab píše:Nyní kvetou Scadoxus cinnabarinus (vzácný druh z Kamerunu) a Scadoxus 'King Albert' (kříženec dvou druhů: S. multiflorus subsp. katherinae × S. puniceus).
Ten cinabarinus se mi líbí.
Teta píše:Tak ho máš asi do mrtě využit.... a je pravda, že pokud máš parapety šíře 50 cm - tak tam se toho taky dost vejde... :lol:
M
Parapety jsou široké 20 cm ;) .
T.

Hm, tak to využíváš každý milimetr! Protože těch kytek, co ukazuješ....to je tedy kvantum....máš to spočítáno?
tommy

Příspěvek od tommy »

Teta píše:Hm, tak to využíváš každý milimetr! Protože těch kytek, co ukazuješ....to je tedy kvantum....máš to spočítáno?
To nemám, nenašel jsem čas. Ale bude toho asi dost :mrgreen: . Zvlášť po získání skleníku jsem se dost rozjel. Ale všechno má své meze, brzy se začnu opakovat, pokud něco pokvete líp než na obrázku, který jsem tu už ukázal... ;)
Určitou dokumentaci si ale vedu - od koho kytka je, odkdy ji mám, v jakém stavu jsem ji získal (semeno-řízek-kompletní kytka), co mi k tomu původní majitel řekl nebo napsal, kolik stála (jednou, až budu chtít rychlou smrt, tak to sečtu a výsledek ukážu ženě :mrgreen: ), pak moje pěstitelské poznámky a zkušenosti atd.
T.
Odpovědět