|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Dendrobium - prosím o radu s péčí
Autor |
Zpráva |
Gabriela
|
Dendrobium - prosím o radu s péčí
Dobrý den, před cca 2 měsíci jsem pořídila toto Dendrobium v hobby marketu.Rostlinku jsem hned nepřesadila, až dnes jsem jí vyndala ze substrátu. Ve středu rostlinky byly kořeny prorostlé velkým vlhkým kusem substrátu. Bude stačit dát rostlinu do kvalitního substrátu a chvilku nezalévat? Děkuji http://www.rajce.net/a9754613
|
sob 31. kvě 2014 0:28:02 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Re: Dendrobium - prosím o radu s péčí
Pro hybridy D. phalaenopsis platí, že jsou hodně teplomilné, světlomilné a nesnáší trvalé mokro u kořenů. Tomu Vašemu raší kořeny z nejmladší pahlízy a o ty je třeba se postarat tak, aby maximálně narostly a mohly dobře plnit svou funkci. Je potřeba sadit do hrubého substrátu bez vododržných příměsí a nenechat rostlinu stát ve vodě. Někteří australští pěstitelé prý je úspěšně pěstují zavěšené jen tak, bez substrátu, osvědčená je i bloková metoda, na kůře. V thajských pěstírnách sice mohou růst v coco-vláknech, ale ani to není optimum, navíc tam kořeny tak snadno nehnijí, jako na okně. Tyto rostliny mají potenciál k tvorbě opravdu krásného a bohatého kořání, ale musí se jim k tomu dát šance, takže rychlé vyschnutí je podmínkou. Bohužel, v bytě se jim většinou nedaří tak jako ve sklenících.
|
sob 31. kvě 2014 12:42:07 |
|
|
vomaru
|
Re: Dendrobium - prosím o radu s péčí
Dobry den. Jdu prosit o radu. Koupila jsem si D. uncatum s velkou slávou jsem si rostlinku navázala a rosila pochází z azie a je t.t. jenum že mi do tydne začala opadávat a moc zeleně nevypadá má sice malí přírustek ale nic moc . Prosím, jestli má někdo toto dendrobium, poradte co potřebuje.
|
sob 31. kvě 2014 17:09:23 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|