AHOJ KAČKO
Nejlepší by bylo přesazovat v lednu než začnou růst nový kořeny ale ten čas no …..přesazovala jsem taky něco teď alespoń před vedry pro dobrý jednodušší zakořenění .
Do čeho dávám. Posílám foto.
Vyplavený 2 díly coco chipsu ,2 díly piniové kůry nastříhám na jemno, 1liapor a 1díl perlit-fakt odměřit aby ho nebylo moc.Trochu rašeliníku jen ty hlavičky aby to nebylo moc jemné.To je základ pak si zjistím který pafíčka chtějí vápenec přidám dolomit , pemzu.Někdy trošku bukové listí .
Vyberu květináček mističku podle kořenů to se mě osvědčilo.Nedávám moc velký květináč.Dolů větší kusy dřevěné uhlí nebo lávu .Časem jsem si ověřila že je lepší pod nějaká pafíčka vsunout polystyrén nebo malý děrovaný košíček. Třeba Paph. charlesworthii takto rostl 3roky(foto) -kořeny se plazily po tom polystyrenu.Rány zasypu dřevěným uhlím-to je jasný. Pak obsypu substrátem a ještě přidám rhizom kapradin.Kapradiny jsou dobrá volba kořínky prorostou substrát a nevzniká přemokření Jedna nevýhoda mohou se blbě odstrňovat ,někdo to nemá rád já jsem si už na to zvykla.Tak dostatek času na přesazování