Re: Naši zvířecí spolubydlící
Romane , ahoj.... taky se hlásím k potrefeným, kterým tyto potvůrky nejen nevadí, ale je i chovají... a dokonce jsem jejich chovem nakazila mnoho dětí z naší družiny...
Jakožto přírodymilná družinářka jsem zavlekla do školy tyto krásné tvorečky, na které na rozdíl od křečků, nebo pískomilů nemůže být snad nikdo alergický.... ale spoň si nikdo za těch 5let nestěžoval....
Děcka si je berou na ruku, pozorují při jídle, svlékání a kladení vajec...s mou pomocí jim čistí domeček, doplňují maliník...
Kluci jim rádi staví domky z chevy a různé průlezky...
Rodiče to berou bez výjimky pozitivně, že máme v družině takovou "havěť".... Mnohé maminky se toho bojí, a jsou rády, že dítě má vyžití pro svůj zájem mimo domov...
(Nemám svolení prezentovat "cizí" děti na webu... takže jsem fotky ořízla aby tam nebyly vidět dětské obličeje..., ale pro ilustraci....)
Chováme: Pakobylka rohatá (Medauroidea extradentata), Strašilka australská (Extatosoma tiaratum), a už třetím rokem chováme africké šneky Oblovky žravé (Achatina fulica). Nejoblíbenější k hrám jsou pakobylky, strašilky australské jako dospělé už jsou moc těžké a trošku "píchají a škrábou", ale jsou akčnější a umí "tancovat" takže jsou také "COOL!".. Šneky jen pozorují a krmí.. na ruku jsou slizcí...