možno sa niekomu zíde táto tabulka
http://www.forum.orchideen-forum.de/sho ... n-D%FCngerosobne som odskúšala viacero hnojív
- Agro - nula bodov, zasoluje, a výsledok v podobe kvetov sa po nom nedostavil, podla mna jedno z najhorších hnojív
- Kapka - podobne, hnus
- Floraservis FLORASIN (žltá flaštička) - podobne , hnus, kryštáliky sa usadzovali aj okolo vrchnáka, podobne aj u Agra som si všimla
- Pokon na orchideje 5-6-7 - ten ma milo prekvapil, nemám odmeranú vodivosť, ale viditelné kryštáliky sa netvorili a Phaleonopsisi hybridné kvitli po ňom krásne, sýtymi farbami a bohato, aj rast bol dobrý,m robia ho Holanďania, v jednom článku na nete somsa dozvedela že vodivosť zvyšuje o cca 150-200 us. (vela ?, málo ?)
- Hnojivo na orchideje vlastnej značky z Hornbachu - šedý priemer, ani zle ani dobre, bez výsledku, ale aspoň tolko nezasoloval
- Hnojivo od Orchids and More - malo by sa vyznačovať nízkou vodivosťou, výsledok po asi 2,5 mesačnom používaní zatial nevidno....pravda, pomaličkz už hnojenie začínam obmedzovať, uvidíme o 2-3 mesiace čo bude, zdá sa že nezasoluje.
- Wuxal (zelená tekutina) - zatial používam krátko a len sporadicky, pre zmenu
- Kristalon plod a kvet - neviem, nemám odskúšaný, zrejme je dosť silný a vodivý, takže ked už tak slabšiu koncentráciua trúfla by som si asi len na Cymbidiá a iné žrúty, neviem ale vierohodne posúdiť, kedže som ho neskúšala
- Biplantol - nemám, skúša ho kamarátak, ale vlastne to ani nie je hnojivo, ale homeopatikum
- Substral na orchideje (fialová flaška) - lepší priemer
Podotýkam že som nemerala vodivosť a používala predpísané dávky na menej citlivé orchideje a polovičné na citlivejšie, Paphiopedilum mám len jedno a hnojím len ked si spomeniem aj to len 1/4 koncentráciou, čiže skôr nehnojím. Ale to mi stejne nekvitne
Takže to čo som napísala berte skorej ako môj dojem, najlepšie z nich zatial mi vyšiel POKON , robia ho Holanďania a som zvedavá teray na to OM.