Autor |
Zpráva |
Věra
|
Re: Dendrobium cuthbertsonii
Karlos píše: Jejda sorry. Furt si to pletu. Nevadí, takže myslíte dát je do 7 nebo 5 květináče? Vím,že Dendrobia nemají rády velké květináče,ale Radkův se mi zdál větší brala jsem to podle něho.....jedno jsem dala do čistého rašeliníku(závidím těm,kdo ho mají po ruce....tady to ale není)a druhé jsem dala do směsi drobná kůra,rašeliník,pemza,coco chips.....a narch trochu rašeliníku....tak jsem zvědavá v čem bude lepší.....díky za každou radu.....Věra
|
pát 12. črc 2013 18:27:41 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1570 Bydliště: Zděchov
|
Jakkoliv je vlhkomilnější než ostatní druhy, tak bych sázel na malý květník. Přeci jen to platí pro spoustu rostlin a dendrobia obzvlášť. Nějaké to lehké prosychání jistě kořenům prospěje.
|
pát 12. črc 2013 19:09:11 |
|
|
Věra
|
Karlos píše: Jakkoliv je vlhkomilnější než ostatní druhy, tak bych sázel na malý květník. Přeci jen to platí pro spoustu rostlin a dendrobia obzvlášť. Nějaké to lehké prosychání jistě kořenům prospěje. Někde jsem tady četla,že je sází do směsi podobné na Masdeválky a ty mi jdou pěkně, jen k tomu květníku - tak 5 cm? Dávám to do květníků z pálené hlíny....masdeválky mám v obyč.plastových....Věra
|
pát 12. črc 2013 19:25:55 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Radku tvoje cuthbertsonka jsou skvostná !!! Gratuluji. Věro, co nejmenší květník a klidně bych je sesadila do jednoho. Kde jsi je koupila ? Podle cedulky to je bicolor ?
|
stř 17. črc 2013 9:44:10 |
|
|
Věra
|
EvaJ píše: Radku tvoje cuthbertsonka jsou skvostná !!! Gratuluji. Věro, co nejmenší květník a klidně bych je sesadila do jednoho. Kde jsi je koupila ? Podle cedulky to je bicolor ? Jsou od Ecuagenery, tak dát dohromady mě nenapadlo,ale myslím,že to bude dobrý nápad a ten květník 5cm? Vím,že Dendrobia nemají rády velké květináče, tak to asi tak udělám....jen mě právě zajímalo,ja se mu povede v té směsici co jsem mu připravila a to druhé je jen v rašeliníku.....četla jsem právě,že jsi ho umořila,žes ho rosila na lístky,tak se tomu snažím vyhnout...Věra
|
stř 17. črc 2013 11:22:42 |
|
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Věra píše: EvaJ píše: Radku tvoje cuthbertsonka jsou skvostná !!! Gratuluji. Věro, co nejmenší květník a klidně bych je sesadila do jednoho. Kde jsi je koupila ? Podle cedulky to je bicolor ? Jsou od Ecuagenery, tak dát dohromady mě nenapadlo,ale myslím,že to bude dobrý nápad a ten květník 5cm? Vím,že Dendrobia nemají rády velké květináče, tak to asi tak udělám....jen mě právě zajímalo,ja se mu povede v té směsici co jsem mu připravila a to druhé je jen v rašeliníku.....četla jsem právě,že jsi ho umořila,žes ho rosila na lístky,tak se tomu snažím vyhnout...Věra mám několik dalších, které mi už rostou dobře. Substrát nebo rašeliník, musíš si ti vyzkoušet, v čem ti půjdou. Ale není to to zásadní. Kromě toho kvalitní vodu, hodně pohyblivého vzduchu a vysokou vzdušnou vlhkost. A teplotu přes léto udržet co nejníže...
|
stř 17. črc 2013 11:54:19 |
|
|
Věra
|
EvaJ píše: Věra píše: EvaJ píše: Radku tvoje cuthbertsonka jsou skvostná !!! Gratuluji. Věro, co nejmenší květník a klidně bych je sesadila do jednoho. Kde jsi je koupila ? Podle cedulky to je bicolor ? Jsou od Ecuagenery, tak dát dohromady mě nenapadlo,ale myslím,že to bude dobrý nápad a ten květník 5cm? Vím,že Dendrobia nemají rády velké květináče, tak to asi tak udělám....jen mě právě zajímalo,ja se mu povede v té směsici co jsem mu připravila a to druhé je jen v rašeliníku.....četla jsem právě,že jsi ho umořila,žes ho rosila na lístky,tak se tomu snažím vyhnout...Věra mám několik dalších, které mi už rostou dobře. Substrát nebo rašeliník, musíš si ti vyzkoušet, v čem ti půjdou. Ale není to to zásadní. Kromě toho kvalitní vodu, hodně pohyblivého vzduchu a vysokou vzdušnou vlhkost. A teplotu přes léto udržet co nejníže... Takže myslíš ,že bych je mohla na zimu dát do vitríny, kterou chci dát do skleníku a byly by tam jen masdevalie ? Trochu upravujeme skleník a do bytu nic nechci jen ve skleníku.....Věra
|
stř 17. črc 2013 12:56:04 |
|
|
EvaJ
|
Věro, to musíš vědět ty, kam je můžeš dát. neznám tvoje podmínky, takže si nic nemyslím
|
úte 30. črc 2013 11:44:37 |
|
|
kaacka3
|
tak drobečkové zatím přežívají i tohle šílený horko....jen jsem přišla o D. agathodaemonis. Pozdě jsem jsi všimla, že má svilušku a postřik přišel evidentně pozdě. Jak jsou na tom vaši drobečkové? Jestli se jim bude dařit dobře i nadále, tak u nich nezůstane a určitě k nim přibudou i další
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
ned 04. srp 2013 14:10:39 |
|
|
radzak
|
Jak jsem psal Věře. Moje kutbertsonka celkem dobře přežila ta největší horka na hajzlíku
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
pon 05. srp 2013 0:39:30 |
|
|