Autor |
Zpráva |
radzak
|
 Re: Paphiopedilum druryi
HAKI píše: marťan píše: Tak jsem to cvaknul-to moje druryi je zatím fakt nuda To určitě není vypadá pěkně.Možná ho dám na plocho spíš. Dík . armeniacum-ty bláho co to dělá neřád  nemám tento druh přeloženej z angličtiny tak asi to má takto dělat.No to jde na mě trochu srach protože si kupuju křížení hangianum x armeniacum jestli to bude taky takovej lezec.No vidíš pro mě poučení víc než kdybys dal květy. Ten rhizom je na rozdíl od druryi ohebný a krásně se točí kolem květináče. To samé dělá i micranthum a někdy i malipoense.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
sob 09. bře 2013 16:43:32 |
|
 |
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5328 Bydliště: Hradec Králové
|
radzak píše: Ten rhizom je na rozdíl od druryi ohebný a krásně se točí kolem květináče. To samé dělá i micranthum a někdy i malipoense. Aha a můžu se zeptat Radku ty máš Paph.druryii? Snad ten dlouhý rhizom by mohl být příčinou hniloby (může to růst i nevhodně-ale to píšeš se zamezí světlem,lepší tmavý květináč)a měla by se dát spíš ta mistička aby to líp vysychalo-a třeba to tak není 
|
sob 09. bře 2013 16:56:43 |
|
 |
marťan
|
HAKI,příčinou hniloby je nedostatečné větrání... 
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
sob 09. bře 2013 17:11:43 |
|
 |
marťan
|
to Radek-obrůstal květináč kolem dokola pod mechem- přesně tak,jak říkáte.. Rhizom rostl už loni,v rest periodě jsem si myslel,že zaschnul.Teprve nedávno jsem si všiml nové růžice... 
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
sob 09. bře 2013 17:15:57 |
|
 |
radzak
|
HAKI píše: radzak píše: Ten rhizom je na rozdíl od druryi ohebný a krásně se točí kolem květináče. To samé dělá i micranthum a někdy i malipoense. Aha a můžu se zeptat Radku ty máš Paph.druryii? Snad ten dlouhý rhizom by mohl být příčinou hniloby (může to růst i nevhodně-ale to píšeš se zamezí světlem,lepší tmavý květináč)a měla by se dát spíš ta mistička aby to líp vysychalo-a třeba to tak není  Já ho nemám, ale kamarád má v květináči asi čtyři růžice a žádný problém. Ty rhizomy nejsou zase tak moc dlouhé.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
sob 09. bře 2013 19:03:06 |
|
 |
HAKI
|
radzak píše: Já ho nemám, ale kamarád má v květináči asi čtyři růžice a žádný problém. Ty rhizomy nejsou zase tak moc dlouhé. Tak to jsem zvědavá jak to pořeším nakonec  ale ta možnost bez květníku mě láká .....
|
sob 09. bře 2013 19:24:32 |
|
 |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
HAKI píše: radzak píše: Já ho nemám, ale kamarád má v květináči asi čtyři růžice a žádný problém. Ty rhizomy nejsou zase tak moc dlouhé. Tak to jsem zvědavá jak to pořeším nakonec  ale ta možnost bez květníku mě láká ..... také jsem někde četla, že spíše doporučují košík...
|
sob 09. bře 2013 22:19:47 |
|
 |
HAKI
|
radzak píše: Jedna věc je nabídka a druhá skutečnost. Nedávno jsem si nechal poslat Paph. gigantifolium dva roky do květu a přišla 10cm rostlinka u které budu rád pokud vůbec poroste. Mnohdy je to o serióznosti prodejců. Jasně Radku vracím se k tomuto-řeč byla o Paph.druyi mám dvě rostliny jednu z USA (délka listu 20cm 1 růžice)druhé pafíčko koupeno pro porovnání .Jen tak píšu, že bylo splněno co bylo popsáno .A doufám ,že mě neumřou když o nich ted mluvím. EvaJ píše: Také jsem si byla vyzvedávat v Praze v hotelu od Sam Tsui. Mě přibylo Paph. druryi a rostliny přišly opravdu pěkné. Evo mě zajímá jak jsi pafíčko zasadila já jsem si pohrávala s tím že naplacato do nízké misky (ke košíku nemám dost odvahy)Ale kořeny tvrdohlavě rostou směrem dolů -tak to nešlo. marťan píše: Tak jsem to cvaknul-to moje druryi je zatím fakt nuda (květináč 13 cm) Jak to říci sakrblééé ....tak třeba takto -chybí mě porovnávačka.Škoda.
Přílohy:
Poznámka: Paphiopedilum druryi
Paph.jpg [ 196.56 KiB | Zobrazeno 4489 krát ]
|
úte 28. kvě 2013 9:39:48 |
|
 |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
tak já mám nízký košík, večer ti ho vyfotím.
|
úte 28. kvě 2013 14:01:53 |
|
 |
radzak
|
Tak jsem si dnes mimo jiné zasadil svoje druhé Paphiopedilum druryi  . Mimochodem to první jsem si koupil v devadesátém roce jako semenáč za tehdy neskutečných sedmdesát marek a záhy ho umořil  . Můj kamarád ho má dodnes, ale za tu dobu mu ještě nekvetlo. Tak jsem zvědavý kdo ho pokoří první  . Už nás tu pár je, co ho ve své sbírce mají  .
Přílohy:
Pah. druryi-rostlina.JPG [ 110.59 KiB | Zobrazeno 4461 krát ]
|
úte 28. kvě 2013 14:20:55 |
|
|