Autor |
Zpráva |
garnet
|
Re: Platycerium
zahradnik píše: To by bylo fajn. Jen nevím, jestli je pošlou v jednom exempláři. A stejně je potřeba počkat na teplejší klima. Oni nic neposílaji. Je to velkoobchod a je treba se tam registrovat a vybrat zboží osobně. Nedávno jsem je videl také u Chladka v centru na Petrinach v Praze.
|
stř 06. úno 2013 0:31:54 |
|
|
zahradnik
Registrován: ned 06. led 2013 17:08:34 Příspěvky: 532 Bydliště: Blížkovice 335
|
Jo tak. Ale to zase není taková vzácnost, abych pro ni jel čtyrista kilometrů. Až pojedu na nákup do Brna, stavim se v Tuřanech a mimo dřevinové školky se juknu i do velkoobchodu s pokojovkama a tam bude během sezony určitě. Stejně si chci nakoupit ještě další epifyty. Phlebodium, Asplenium a tak podobně. Ale díky za informaci.
|
stř 06. úno 2013 1:11:21 |
|
|
Šarik
|
zahradnik píše: Jo tak. Ale to zase není taková vzácnost, abych pro ni jel čtyrista kilometrů. Až pojedu na nákup do Brna, stavim se v Tuřanech a mimo dřevinové školky se juknu i do velkoobchodu s pokojovkama a tam bude během sezony určitě. Stejně si chci nakoupit ještě další epifyty. Phlebodium, Asplenium a tak podobně. Ale díky za informaci. Nezlobte se, mohla bych se zeptat..už jsem v Tuřanech delší dobu nebyla, ale mám to celkem blízko... kde je tam velkoobchod s pokojovkama? Někde tam co mají ty zahradní dřeviny? Díky Šárka
|
pát 15. úno 2013 23:29:32 |
|
|
zahradnik
|
Skoro. Neodbočíte do prava do školky, ale pojedete porád dál a tam je, pro změnu, odbočka do leva. Je to tam značené. A býval tam limit nákupu pro velkoobchod tuším 2 000,-. Sortiment se tam pochopitelně střídá, ale průběžně se tam daly sehnat celkem zajímavé věci.
|
pát 15. úno 2013 23:54:25 |
|
|
garnet
|
Šarik píše: zahradnik píše: Jo tak. Ale to zase není taková vzácnost, abych pro ni jel čtyrista kilometrů. Až pojedu na nákup do Brna, stavim se v Tuřanech a mimo dřevinové školky se juknu i do velkoobchodu s pokojovkama a tam bude během sezony určitě. Stejně si chci nakoupit ještě další epifyty. Phlebodium, Asplenium a tak podobně. Ale díky za informaci. Nezlobte se, mohla bych se zeptat..už jsem v Tuřanech delší dobu nebyla, ale mám to celkem blízko... kde je tam velkoobchod s pokojovkama? Někde tam co mají ty zahradní dřeviny? Díky Šárka Taky se daji sehnat zajimavé veci v Brně u firmy Vanekl , je to velkoobchod s pokojovkáma. jen je treba se zaregistrovat na živnostak . Platicerka maji také.
|
sob 16. úno 2013 3:44:45 |
|
|
zahradnik
|
Dobrý den.Jen menší oprava, firma se jmenuje Vonekl, ale je to výhradně velkoobchod. V těch Tuřanech se dá nakoupit i bez registrace. Jen ceny jsou vyšší o malobchodní přirážku. Myslím, že Šárka si kvůli jednomu nákupu nebude vyřizovat živnostňák. Jinak jsem, kvůli Platyceriím psal na www.platyceriumferns.com, nabízí velice slušný sortiment, tak čekám na odpověď.
|
sob 16. úno 2013 9:19:24 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5297 Bydliště: Hradec Králové
|
TO zahradnik Čoveče na tyto stránky já taky koukám .Kdyby ti ten člověk odpověděl tak jdu do toho s tebou-fakt to myslím vážně.Platycerium madagascariensis-ta mě leží v žaludku a on má malý rostliny.Uvidíme jestli bude ochoten poslat na takovou dálku.Je z USA myslím si to dobře?To by mohl být trochu problém lepší by bylo z EU.
|
sob 16. úno 2013 9:28:22 |
|
|
zahradnik
|
Ahoj. Taky mě to nadchlo. Píše tam, že posílá i do zahraničí, tak čekám, ale zatím nic. Mám kamaráda na rostlinolékařské zprávě, počítám, že by mi s případným fytopovolením pomohl.Jinak jsem koukal, že platyceria nabízí i wistuba, ale u P.madagascariensis má čas dodání nejistý. Mě drží hlavně P.rydleyi a to tam maj.
|
sob 16. úno 2013 9:52:51 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5297 Bydliště: Hradec Králové
|
A myslím si to dobře že je z USA -teď nějak nemůžu najít odkud je.Tak uvidíme jestli odepíše.Aha jejda já jsem se tak lekla -příjemně samozřejmě-že jsem začala tykat ani jsem nemrkla. tak už to tak necháme.....
|
sob 16. úno 2013 9:59:09 |
|
|
zahradnik
|
V pořádku. Jsem Pavel, ale víc slyším na toho zahradnika. Říkají mi tak všichni známí a kamarádi. Odkud jsou nevim, taky jsem to nikde nenašel. Ale maj ty stránky takový trošku zmatený, to budou američani
|
sob 16. úno 2013 10:30:52 |
|
|