Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je stř 13. lis 2024 9:04:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 189 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Další
 100 + 1 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: 100 + 1
to Paphio - ono to trochu souvisí-na venkově se většinou žije mnohem zdravěji.Ta úzkostlivá čistota je problém imunity jako takové,děti si nevytvářejí dostatek protilátek.
Ale já jsem vyrůstal s bráchou v prostředí identickém,a on je těžký alergik,kdežto já nee... Což sice není argument na vědecké úrovni,ale je to fakt... :mrgreen:
Velice závažný je výskyt alergií u domácích mazlíčků-zejména psů.Ti sdílejí stejné životní prostředí ve městě jako lidé,a krmeni jsou dnes téměř výhradně krmnými směsmi a psími konzervami všeho druhu - všechno, co se nehodí pro lidi (maso ze sanitních porážek,odpady z průmyslové výroby atd.).Nárust alergií je v jejich případě alarmující... :cry:
Psi na venkově jsou většinou krmeni ještě klasicky ( co zbylo doma) ,a alergie jsou u nich vzácné.Alespoň v mé praxi tomu tak je.... :roll: ;)

Naposledy upravil marťan dne sob 17. lis 2012 12:19:05, celkově upraveno 3

pát 16. lis 2012 23:31:32
Profil Zobrazit autorovy stránky

marťan píše:
Každý jsme alergický na něco jiného.
Já třeba na nadutost lidí,kteří jsou přesvědčeni,že úroveň současného poznání je čistoskvoucí pravda,a kdo ji neakceptuje,je hlupák,kterého je třeba peskovat za každou cenu.Podobně naduté typy pamatuji z univerzity - běda zpochybnit jejich autoritu... :roll:
A ejhle-ono se za pár let zjistí,že ty neotřesitelné pravdy vzaly za své,a byly nahrazeny novými,podobně neotřesitelnými.
Vaše argumenty,Tommy,jsou většinou na úrovni vyjímek,které potvrzují pravidlo-viz španělská chřipkya jiné podobné.
Pokud se diskuze ubírá nálepkováním a peskováním těch druhých-jako se tomu děje ve vašem případě-je jisté,že pro mne nic nového nepřinese a byla by už jen ztrátou mého času... :(

Takže zase někdy u orcidejí... 8-)
Právě že úroveň současného poznání je jen úroveň SOUČASNÉHO poznání, a já bych byl rád, aby to tak i nadále zůstalo - že se to může posouvat dál... A ne že se zakazuje, ničí, případně tají (když třeba výsledky srovnávacích zkoušek dopadnou pro eko- hůř než u konvenčního nebo GMO pěstování), což dělají různé nátlakové skupiny ze "zeleného" tábora. Vy máte pocit, že Vás peskuju nebo že Vás nálepkuju? No to peskování asi ano, když ono je to tak snadné, když tvrdíte věci, které lze vyvrátit velmi jednoduše - viz třeba ta španělská chřipka. Ale vůbec Vás nemám za hlupáka, ani náhodou. Naopak, myslím, že jste velmi chytrý, pracovitý a schopný - a to prosím není žádná ironie! Jen mám pocit (už podruhé porušuju své pravidlo - Vy mě zkazíte!), že děláte unáhlené soudy a nechcete se vracet zpátky a přehodnocovat je.

O tom eko- si ale myslím své, a myslím, že hlavním driverem u mnohých (specielně v Evropě) prostě není ideologie, ale taky eko- ovšem s jiným kořenem slova. Myslím, že mi velmi dobře rozumíte.

pro Kyra: máte určitě pravdu, že toho marťan předvedl mnoho. Fotit určitě umí výborně - bez diskuse. A rozhodně toho tady z kvetoucích kytek předvedl více než já. Takže je to pro mne podnět k zamyšlení a sebezpytování, jestli jsem si nedovolil příliš mnoho. Děkuji za nastavené zrcadlo!

T.

pát 16. lis 2012 23:38:47

pro tommy: svým příspěvkem jsem rozhodně nechtěla nikoho naštvat a ani urazit. na tomto fóru je mnoho lidí, kterých si nesmírně vážím a ctím je pro jejich schopnosti a výsledky. je tu i hodně lidí, kteří mají zkušnosti několik desítek let. měla jsem možnost projít několik skleníků lidí, kteří pěstují orchideje velmi dlouho a je zajímavé, že v téměř u každého jsem našla značné rozdíly. každý z pěstitelů má své metody, lety a praxí odzkoušené, proto z rad, které jsem získala, jsem si vzala ponaučení a ve finále jsem pěstování přizpůsobila sobě a svým podmínkám a abych alespoň trochu svůj názor podložila, tak mě asi nejvíc šokovala návštěva ve skleníku p. Willingera, který se dá určitě považovat za velkého orchidejáře a jeho naprosto mokré cattleye, které rostly jak malý prales.

pát 16. lis 2012 23:57:58

Kyra: v mém předchozím příspěvku nebyla naštvanost, nenaštvala jste mne, pokud jste to myslela takto. Když to sečteme, tak marťan má opravdu více příspěvků s fotografiemi svých kvetoucích rostlin, a já to beru. Takže jako inspirační přínos je marťan určitě cennějším členem fóra než já.
T.

sob 17. lis 2012 0:05:10

Zkuste si,Tommy,třeba Vy sám, nalistovat zpět téma,kde jsme o chřipce hovořili.Já jsem tvrdil,že postihuje organismy oslabené,a to na základě své třicetileté klinické praxe u zvířat.Pro mne je to axiom.
(Ale věřím,že vám to potvrdí i lékaři humanní).A že skolila více lidí,než všechny válečné konflikty dohromady.
A vy jste to popřel s tím,že u španělské chřipky to bylo jinak.
Ano,je to vyjímka potvrzující pravidlo,tudíž v dané diskusi pro mne sice zajímavá,leč nedůležitá.
m.
P.S...Vy si opravdu myslíte,že úroveň současného poznání je totéž, co pravda... :shock: :?:
P.S.S...a s těmi testy na zdravotní nezávadnost-ono je to přesně opačně,než píšete.Objednávají si je nadnárodní potravinoví giganti,jako je třeba Nestlé,a ne,že by je falšovali,ale zadají k testu hodnoty,které se jim hodí.A tak se hodnotí konvenční potraviny versus biopotraviny v takových ukazatelích, jako je barva, bakteriální znečištění vaječných skořápek,množství vitamínů- a záměrně se vynechávají měření koncentrací cizorodých látek-pesticidů,herbicidů,insekticidů, a éček všeho druhu.No, a pak se stane- v rozporu se zdravým rozumem- že je konvenční potravina vyhodnocena lépe, než bio... :roll:
Vždycky mne takové výsledky pobaví,jenom je mi líto lidí,kteří o tom nic neví, a neví,že na ně někdo ušil boudu... :?

Naposledy upravil marťan dne sob 17. lis 2012 22:38:19, celkově upraveno 6

sob 17. lis 2012 0:05:57

tommy píše:
Kyra: v mém předchozím příspěvku nebyla naštvanost, nenaštvala jste mne, pokud jste to myslela takto. Když to sečteme, tak marťan má opravdu více příspěvků s fotografiemi svých kvetoucích rostlin, a já to beru. Takže jako inspirační přínos je marťan určitě cennějším členem fóra než já.
T.

a to je co? mužská ješitnost? já myslela, nikdo na tomto fóru není cennějším členem? tak jsem nějak celou dobu žila v domnění, že jsme si rovni. prostě pěstujeme orchideje pro radost a čerpáme od sebe navzájem inspiraci.

sob 17. lis 2012 0:14:51

tommy píše:
marťan píše:
Na virus chřipky zemřelo podstatně více lidí,než ve všech válečných konfliktech dohromady... :roll:
Když se ale podíváte podrobněji zjistíte,že umírali slabí a nemocní.
Tak tohle není úplně přesné, "španělská" chřipka 1918/1919 zabíjela právě ty nejsilnější; příčinou byla pravděpodobně přemrštěná reakce imunitního systému. Další část zemřelých pravděpodobně doplatila na rychlý sestup viru do endokardu (nitroblána srdeční) a následný akutní zánět tohoto, takže zde příčinou úmrtí byl přímo virus a nikoli nasedající bakteriální infekce.
marťan píše:
Žádné vakcíny ani léky tomu nikdy nezabrání... :!:
Poté,co člověk vyvine vakcínu na jeden sérotyp viru,objeví se jiný... :roll:
Tak to je,protože to tak má být,i když se nám to nelíbí a mnohdy to nechápeme... :idea:
Zapomínáte na virus pravých neštovic...
T.
Vzhledem k tomu, že španělská chřipka zabila mezi 20 až 300 miliony lidí, tak je to výjimka podstatná, viz http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=2387 .

K testování zdravotní nezávadnosti: pokud vím, tak bio- se nesnáší s GMO. Já tedy zase věřím spíš tomuhle: http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=923 , zavíječ kukuřičný - jestli bio- znamená nestříkat proti zavíječi, tak dobrou chuť do aflatoxinů.

Ale jinak - tohle by neskončilo, ani jeden neuzná argumenty toho druhého. Tak to ukončím já - máte ve všem pravdu! Španělská chřipka zabíjí ty nejslabší a nemocné jako všechny ostatní viry, staří Egypťané neměli rakovinu, i kdyby se dožili třeba 110 let, bio produkce je zdravější (třeba bio bůček, kolem kterého chodím do práce každou středu na farmářském trhu) a hlavně levnější a nedotujeme ji z našich daní i my, kteří jí neholdujeme, aflatoxiny jsou pro naše zdraví příznivé, na rozdíl od glyfosátu, který se při kontaktu s půdou rozpadá, očkování je k ničemu a netřeba je používat, bio vše vyřeší - není potřeba vakcíny proti tuberkulóze, vzteklině, pravým neštovicím...

A přiznávám Vám i morální vítězství, protože Vám, na rozdíl ode mne, nepovolily nervy a nenechal jste se vyprovokovat k takovému výlevu, jako já v předchozím odstavci. Přeju Vám to vítězství a přeju Vám Váš bio podnikatelský úspěch. Až to jednou případně odskáčeme, ani jeden z nás dvou už tu nebude...

T.

sob 17. lis 2012 1:14:33

Tommy,to je zbytečné.Myslím,že máme pravdu oba dva -na úrovni svého současného poznání.
A tak to zůstane,dokud se sami nerozhodneme to změnit... :roll:
Ať se daří,snad se shodneme někdy jindy na něčem jiném... :!: :P
marťan
P.S...no,vyprovokovat jsem se nenechal,Vy jste mne provokoval... :?: ;)

Přílohy:
web.dohoda.jpg
web.dohoda.jpg [ 105.17 KiB | Zobrazeno 2916 krát ]

sob 17. lis 2012 1:21:46

Snažím se nezaujatě sledovat tuhle filosofickou a chvílemi až přespříliš odbornou diskusi, kde každý hájí (někdy až přespříliš vznětlivě) svou pravdu. Tohle je fórum o orchidejích, tak nebylo by lepší se k nim zase vrátit? Ještě bychom se tu mohli začít hádat o politice a můžeme to rovnou zabalit :(

sob 17. lis 2012 14:05:53

Ona ani tak není "moje" či "tvoje" pravda. Pravda je většinou jen jedna a jde o to jak se jí kdo přibližuje, často ji však neznáme. Rozhodně se nedá tvrdi, že každej má pravdu.
Pokud jde o pěstování orchidejí, tak samozřejmě existuje "můj" a "tvůj" způsob, ale rozhodně ne každý je opravdu efektivní a nedá se doporučit. Dobře vím že orchideje mohou růst a kvést, i když mají bídné nebo napůl uhnilé kořeny, trpí virem a td. Někomu to stačí, jinej hledá lepší cestu. Kdekdo tady fotí kytku kterou koupil už s poupětem, nebo květuschopnou co jen vykvetla ze založených oček, jiní jako Radzak, paphio či Míra to umí vypiplat skoro z ničeho.....
Přizpůsobování těm "mým" podmínkám není nic jiného než nutnost aplikovat obecné zásady pěstování na tom či onom okně, protože jiné už k dispozici vlastně není........
Tommy mě přesvědčil, Marťan nesleví ani o brvu........a že by měl.(ale to už by asi nebyl on)

sob 17. lis 2012 16:00:26
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 189 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Další