Autor |
Zpráva |
radzak
|
Re: 100 + 1
marťan píše: Radku,ptal ses,co je empatického na tom,že někdo nechá pochcípat velryby.Sanžil jsem se ti odpovědět. V tom předchozím příspěvku nebyla o velrybách ani zmínka. Jedna věc jsou zákonitosti přírody a druhá věc sebevražedné chování velryb, na které má pravděpodobně vliv lidská činnost. V tomto případě je empatie podle mého názoru na místě.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Naposledy upravil radzak dne stř 14. lis 2012 14:44:52, celkově upraveno 1
|
stř 14. lis 2012 11:35:57 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5294 Bydliště: Hradec Králové
|
marťan píše: rostou nádherně a spousta z nich kvete,což se snažím pravidelně dokumentovat fotkama.Nevidím zatím žádný důvod k naplnění katastrofických scénářů o kterých jsem pořád dokola některými zkušenými pěstiteli přesvědčován. NAPOSLEDY-protože vidím že s tebou nic nehne .Mě tedy tolik pěstitelů při mých začátcích nestálo za- ale řeknu to -za prdelí.Myslím to hezky.Píšeš taky "rostou nádherně" vidíš takovéto mínění o sobě já nemám.Možná by se dalo říci po porovnání s jiným pěstitelem -stejný oddělek. Ostřílení pěstitelé vědí víc ,protože něco už z kytkama zažili.Nemá to cenu mlet furt dokola přeju ti vše nej.
Naposledy upravil HAKI dne stř 14. lis 2012 11:48:37, celkově upraveno 1
|
stř 14. lis 2012 11:45:51 |
|
|
Míra
|
marťan píše: Míro,budu citovat váš příspěvek z tohoto vlákna:
..." také bych spíš řekl, že místo převratného pěstování v mokru na okně se bude konat zcela nepřevratné uhnití kořenů a ztráta rostlin. Každý jsme jiný, ale je vidět, že jakmile člověk má finance a možnost, už mu na nějakém tom životě u rostlin nesejde, prostě se koupí jiná a je to. "
Ode mne je to vše. A kde je to, že máte shnilé kořeny? Tohle "také bych spíš řekl, že místo převratného pěstování v mokru na okně se bude konat zcela nepřevratné uhnití kořenů a ztráta rostlin" znamená, že je máte? Spíš bych řekl, že to vyjadřuje doměnku ale nevyvrací to ani úspěch. Navíc znám dost hodně dobrých pafíkářů, kteří mají i třicetileté zkušenosti a shodují se na tom že přílišná vlhkost je ničí. A to dočkej času je pravdou a nejen u orchidejí. Každé hrrrr je většinou pohroma. Navíc si myslím, že o jejich pěstování můžete polemizovat až je budete dělat pár desítek let. Rok nebo dva není žádná zkušenost a stále platí, že zdravotní stav se projeví i za rok či dva, takže když mi rok kvetou neznamená to, že jsou v pořádku. Tím ale nechci malovat čerta na zeď.
|
stř 14. lis 2012 11:48:06 |
|
|
radzak
|
Míra píše: Navíc si myslím, že o jejich pěstování můžete polemizovat až je budete dělat pár desítek let. Rok nebo dva není žádná zkušenost a stále platí, že zdravotní stav se projeví i za rok či dva, takže když mi rok kvetou neznamená to, že jsou v pořádku. Tím ale nechci malovat čerta na zeď. Naprostý souhlas
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
stř 14. lis 2012 14:23:16 |
|
|
radzak
|
Zkušený frajer pěstitel ti informace poskytne,ale musíš si je zaplatit.Tak to alespoň ve světě chodí... [/quote] To už je taky trochu silný kafe, neznám takového ani jednoho
|
stř 14. lis 2012 14:47:20 |
|
|
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
Jéminánku, to je zase emocí kolem jedný nový metody pěstování. Mě tak připadá, že pokaždé, když někdo přijde s něčím novým, je z toho hádka na desítky stran. Aby nedošlo k nějaké mýlce, nekloním se ani na jednu stranu. Každý tu napsal něco, s čím absolutně souhlasím a něco s čím absolutně nesouhlasím. Například souhlasím se zkoušením tohohle pěstování, protože podle mě může dobře fungovat, naopak nesouhlasím s možností kopírování přírody doma. Není to holt černobílé téma a mohlo by se o něm diskutovat do skonání věků stejně jako o Bohu, evoluci, politice a podobných tématech. Vzhledem k tomu, že jsou jak vidno všichni zúčastnění neoblomní, budeme muset počkat, jak se nová metoda uchytí v dlouhodobější praxi. Z fotek a ujišťování to prostě posoudit nejde, navíc je brzy. Polemizovat podle mě může každý o čem chce a po jaký době pěstování chce, ale tohle už je prostě podle mého trochu moc. Ani jeden z vás neustoupí, tak co toho už nechat?
|
stř 14. lis 2012 14:52:21 |
|
|
marťan
|
Pokud někdo vydá knihu s informacemi o tom,jak pěstuje orchideje,nechá si zaplatit za autorská práva,to je přece normální. Já myslím,že jsem řekl vše,co jsem zamýšlel,pozorně jsem si vyslechl vaše názory,a za sebe se s touto diskusí rozloučím...
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
stř 14. lis 2012 14:54:52 |
|
|
Karlos
Registrován: stř 08. říj 2008 13:37:10 Příspěvky: 1566 Bydliště: Zděchov
|
No jo. Člověk který pochybuje o svých názorech, už prostě není takový frajer .....
|
stř 14. lis 2012 15:16:30 |
|
|
radzak
|
marťan píše: Pokud někdo vydá knihu s informacemi o tom,jak pěstuje orchideje,nechá si zaplatit za autorská práva,to je přece normální. Já myslím,že jsem řekl vše,co jsem zamýšlel,pozorně jsem si vyslechl vaše názory,a za sebe se s touto diskusí rozloučím... Mám dojem, že v uvedeném příspěvku nebyla řeč o knihách, ale o tom, že "jedna paní povídala" (v tomhle případě pěstitel). Já to alespoň takhle pochopil.
|
stř 14. lis 2012 16:31:26 |
|
|
bersekr
Registrován: stř 02. kvě 2012 7:26:43 Příspěvky: 222 Bydliště: Manchester, Lancashire
|
marťan píše: Radku,ptal ses,co je empatického na tom,že někdo nechá pochcípat velryby.Sanžil jsem se ti odpovědět. tak ale ked by sme mali nechavat pochcipat velryby, tak preco nenechat pochcipat aj ludi, naco lieky, lekarov, ved priroda ma svoje plany. Co sa tyka toho chovu na tej tvojerj farme, neviem, ked pocujem slovo BIO, tak sa mi otvara nozik vo vrecku. Myslim, ze aj ked niekto nepouzije ani gram chemie, uplne bio to aj tak asi nikdy nie je. Ale je to zaujimave, ze sa takto este chova, tade by mala ist cesta.
_________________ Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
|
stř 14. lis 2012 23:41:51 |
|
|