Nikde jsem zde nenašla povídání o tomto Dendr. máte někdo zkušenost s jeho pěstováním , něco jsem guglila , ale překladač někdy "vyplivne" divná souvětí...prosím , moc se mi líbí
čtv 02. srp 2012 20:16:02
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
Re: Dendrobium convolutum
evulko, to bohužel zatím nemám, ale myslím, že ho má Kyra. Teď je na dovolené, tak vydrž do příštího týdne, až se vrátí. Třeba nějaký poznatek sem dá.
Mám ho rok a půl a jediné co jsem jsem spolehlivě vypozorovala, je to, že nechce žádný zásadní pokles teploty, naopak, teplota pod 16 st. C mu vyloženě nedělá dobře. V době růstu vyžaduje bohatou zálivku, přes zimu slabší (nesuší se), mám ho v malém květináči v hrubém kůrovém substrátu s trochou rašeliníku a je v bytě na východním okně (neletním ho). Na jaře mu vyrostly 2 nové pahlízy. Podle nomogramu letní teploty 28 st.C den/22 st. C noc a zimní 27 st. C den/21 st. C noc. Pochází z teplých oblastí Papui a Nové Guinei.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru