Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 30. lis 2024 9:42:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Výměna Dendrobia nobile za jiné druhy či jiná Dendrobia 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Výměna Dendrobia nobile za jiné druhy či jiná Dendrobia
Jsem rád za tyhle poslední příspěvky :P . Abych byl upřímný, přestávalo mne už bavit sem přispívat. Nevím proč, ale je škoda že hodně lidí, kteří tvořili toto fórum odešlo. Ti noví jsou většinou začátečníci, kteří zde hledají nové informace. To je zcela pochopitelné a je tu ještě pár lidí, kteří mají snahu jim upřímně odpovědět a poradit. Ale jsou i tací, kteří se snaží tohoto fóra (a možné i neúmyslně) jen využít ve svůj prospěch (viz. nedávné příspěvky od Josefa - Tillandsia ionantha) a to už člověka pořádně vytočí :( Ale abych nebyl jen negativní, je tu naštěstí pár nových tahounů, kteří toto fórum posouvají o něco dál :D .

stř 01. srp 2012 9:49:04
Profil Zobrazit autorovy stránky

radzak píše:
Jsem rád za tyhle poslední příspěvky :P . Abych byl upřímný, přestávalo mne už bavit sem přispívat. Nevím proč, ale je škoda že hodně lidí, kteří tvořili toto fórum odešlo. Ti noví jsou většinou začátečníci, kteří zde hledají nové informace. To je zcela pochopitelné a je tu ještě pár lidí, kteří mají snahu jim upřímně odpovědět a poradit. Ale jsou i tací, kteří se snaží tohoto fóra (a možné i neúmyslně) jen využít ve svůj prospěch (viz. nedávné příspěvky od Josefa - Tillandsia ionantha) a to už člověka pořádně vytočí :( Ale abych nebyl jen negativní, je tu naštěstí pár nových tahounů, kteří toto fórum posouvají o něco dál :D .

Musím s Vámi souhlasit, každý jsme nějak začínali a díky radami zkušených se daří orchideje pěstovat,za to jsme všichni vděčni a buďme rádi, že tací mezi námi ještě jsou. Možná za desítky let budou ti dnešní začátečníci předávat rady mladší generaci a to je velice správné...........

stř 01. srp 2012 10:00:37

Přesně jak napsala Evulka - když jsem začínala s hybrídky, první co jsem našla bylo tohle fórum, když jsem se dostala do obrazu, že zde se řeší spíš botanika, hledala jsem jinde, jenže netrvalo dlouho a měla jsem doma první botanickou princeznu a další a další a tak jsem pozornost zase přesunula sem. I když dnes už o těch kytičkách vím o něco víc, nevím co sem psát, protože jsou zde MNOHEM zkušenější pěstitelé než jsem já a mám pocit, že mi ještě nepřísluší někomu radit nebo psát svý "zkušenosti", které se stejně - z velké části - odvíjí od zdravého selského rozumu. A tak jsem vlastně taky jenom ten "tichý čtenář", který jen sem tam něco békne, možná to bude za další rok lepší :lol: .

K příspěvku paní Milady, to co na něm šokovalo mě nebyla ani tak ta naivita "co za co", ale ten podtext na který tu už někdo narazil. Pokud pěstování orchidejí myslím vážně, musím o nich něco vědět, zjistit si, gůglit, šmejdit..a to ke každé rostlince zvlášť. No a tím se logicky dostanu i k těm cenám, pracnosti pěstování té které, rozšířenosti druhu atd. No a tohle jsem v nabídce naprosto postrádala, ZÁJEM O KONKRÉTNÍ ROSTLINKU, prostě tady máte seznam a něco z uvedený zeleniny mi sem přisuňte a já to zkusím :| . Ale tohle přeci nejsou kytičky na zkoušení, zkoušet pěstování můžem na hybrídkách (který nás pak provází až do konce naší orchidejový závislosti, pokud naší začátečnickou "péči" přežijou), možná to je to zásadní co mě na příspěvku vadilo - minimální (nebo velmi dobře skrytá) úcta k těm rostlinkám.

A už zase nic psát nebudu :lol: .

stř 01. srp 2012 13:11:17

Jen aby se můj názor nevysvětloval jinak než myslím. Jsem tady ráda, moc mi toto fórum pomáhá, co je zle jsem poznala na jiném fóru. Jen mě překvapilo tolik negativních reakcí kvůli jedné naivní nabídce :?

stř 01. srp 2012 13:41:25

ma-ja píše:
Jen aby se můj názor nevysvětloval jinak než myslím. Jsem tady ráda, moc mi toto fórum pomáhá, co je zle jsem poznala na jiném fóru. Jen mě překvapilo tolik negativních reakcí kvůli jedné naivní nabídce :?

Já bych řekl, že ta první nebyla až tak negativní, spíš informační. Myslím, že to Radek napsal velmi hezky a taktně, jen si to autorka vlákna špatně vyložila a ty další reakce byly spíš na její ostřejší odpověď. Je fakt těžké vidět jen písmo bez výrazu v obličeji a pak už to jede. Já bych taky radši četl , jen hezké a veselé věci, těch špatných je kolem nás dost. Lidé ztrácí ohleduplnost vůči ostatním a to ve všech směrech, jak mnohdy zbytečnými reakcemi na položenou otázku, tak i na odpověď, není-li zrovna podle jejich gusta. Mnohdy někomu řeknete jen zdovolením a vyslechnete si, jakej jste debil a to mě prostě neba. Jsem tu taky rád, je tu spousta mých přátel a i nových lidí, kteří mi fakt sedli, ale častěji něž k dobré radě tu dojdeme k ostřejší konverzaci a to mě mrzí :(

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

stř 01. srp 2012 13:51:51

Mě chybí i pokora a ta musí být taky.
Ale apolenka ta předposlední větička se ti povedla.Za mě už jsi na seznamu bláznů a podivínů orchideářů nebo tak nějak.
NO CO TAKHLE UŽ TUTO DEBATU ZASTAVIT .ODSUNOUT ,VYMAZATMyslím že to tu nikdo nechce není proč-tak konec ne?Já jsem pro :mrgreen:

stř 01. srp 2012 13:58:10
Administrátor

Vy byste poslední dobou pořád něco mazali :lol: :lol: :lol: (já vím, že to zatím navrhla jen Haki, ale několik dalších by se jistě k jejímu návrhu v zápětí přidalo) ;)
pokud bych mohl vyjádřit svůj vlastní názor, tak si dovolím říct, že i tato, nepříliš pozitivně vyznívající diskuze má svůj smysl. Na úvod mne napadají hned dvě věci:
1. I negativní zkušenosti jsou totiž nesmírně cenné. Často možná cennější, než ty pozitivní. Dávají nám jedinečnou příležitost, abychom se ze svých chyb poučili a do budoucna je neopakovali.
2. Odmyslíme-li si tu omáčku kdo, co, jak a komu řekl jinak než měl říct (přiznávám, v tomto případě to není zrovna jednoduchý úkol ;) ), zbyde nám celkem jasné poselství o tom, že keiky z neoznačeného hybridního dendrobia lze adekvátně směnit zase jen za nějaký jiný slabý oddělek či keiky jiné marketové orchideje.

O aktivitě jakéhokoliv tématu rozhodují ti co do něj přispívají. Dovolím si tedy tvrdit, že vhodnější cestou, jak poslat špatné téma do propadliště dějin je, že do něj zkrátka přestanete přispívat ;) Hodit odpovědnost na (chudáka) admina je sice nesmírně jednoduché, ale on by mnohem raději viděl patřičnou odpovědnost u všech pisatelů. Nenechte ho prosím po vás uklízet ;) má uklízení dost z domu po vlastních dětech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hezký den
Pavel

stř 01. srp 2012 14:21:42

Já bych to také nemazal a to právě kvůli těm negativním zkušenostem. Co mne ještě mimo uvedené "výměny" na příspěvku vadilo je to, že se někdo v den přihlášení na toto fórum vytasí s takovouhle nabídkou. Napadá mne, co asi tak bylo jeho hlavním motivem...
A ještě jeden dobrý důvod pro ponechání tohoto tématu a to, že ti méně zkušení se nedají napálit a nevymění království za koně.

stř 01. srp 2012 14:44:50

Nevím,zda mám právo něco přidat,jsem tu krátce.Jsem tu proto,že forum na které jsem chodila zaniklo a já se konečně osmělila i když jsem sem chodila denně ,přihlásit.Jsem ráda,že tu mohu být.Nabídce jsem se zasmála.Chápu,že sem přicházejí lidé,kteří mají problémy,ale co mi vadí nejvíce,je to,že se většinou neobtěžují přečíst si problém x krát popisovaný a zodpovězený.Velice často obdivuji Ty,kteří po 100 vysvětlují stejné věci,přiznám se,na to už nervy nemám a proto si myslím,že je toto forum docela tolerantní.Není na světě člověk/ forum /ten.......

stř 01. srp 2012 16:12:54
Administrátor

Marto, právo přispívat na toto fórum není dána délkou "členství", ale prostou skutečností, že daný člověk je zde registrován ;)
Nic horšího než že se admin naštve, se stát nemůže :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale co ho znám, je to kliďas a moc často se nenaštvává :lol: :lol: :lol:
Hezký den
Pavel

stř 01. srp 2012 21:22:14
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další