Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 19:11:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Další
 Biplantol Vital NT 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Biplantol Vital NT
Lenko jedno to určitě není, který Biplantol koupíte. Pokud budeme věřit příbalovým letákům, tak například Vital NT s Guano mají jiný poměr prvků, alespoň výrobce to uvádí. A s jistotou vím i to, že se liší vodivostí. Zatím co Vital NT má téměř nulovou vodivost (7 mikroS), u Guana je to mnohem víc (300 mikroS).
Další pro mě nepříjemný detail u Aromaterapie je to, že jde o roztok mléčné barvy, tudíž zanechává mnohem výraznější skvrny na oknech. A při mém počtu kytek se mi nechce je kvůli postřiku sundávat z okna.

A mluvíte o květinářství paní Kolouškové? Ty prodavačky tam mají za úkol především prodat, jejich odborné rady berte s rezervou :-)

www.orchideje.freepage.cz

pát 08. čer 2012 8:21:38

Ano, je to ono květinářství.
Nechala jsem se unést, popisovaly mi, jak vykvetly i orchideje, které tři roky nekvetly a znělo to poměrně věrohodně. A navíc se všechny tři shodly na tomto produktu. Takže se možná jedná spíš o ležák na prodejně.
Co se týče vodivosti, tak v tom jsem naprostý laik, proto si ráda nechám "poradit" u odborníků.
Prostě, budu se držet rad na těchto stránkách, přijdou mi naprosto nejspolehlivější ze všech na které jsem narazila. Děkuji za všechny příspěvky. Lenka
Teď začnu študovat tu vodivost, obávám se, že zraju na koupi konduktometru.

pát 08. čer 2012 21:00:16

Pochopila jsem, že jste z Liberce, tam je i vodovodní voda poměrně v pořádku. Najdete to na stránkách VaK ve Vašem městě.

pát 08. čer 2012 21:03:33

Biplantol contra x2 Aromaterapi mi neředěný zabral na třásněnku nebo svilušku( už taky houby vidím :lol: ) na phalech a na puklice u oleandru, ale teď jsem ho použila na mšice na datuře a vesele rejdily dál, takže asi na něco zabírá, ale není to zázrak. A vital NT používám rok a kytky se mi zdají v lepší kondici, guano chci zkusit na balkonovky, ale zatím ho nemám koupené. A souhlasím s wiolan , že vodivost u NT je mizivá.

sob 09. čer 2012 6:22:23

Pafka, někde jsem četla, že druh mšice (tuším, že rybízová) je nezničitelný obvyklými prostředky na mšice a zabírají na ni jen silnější kalibry. Třeba to bylo druhem mšice a ne prostředkem?

sob 09. čer 2012 8:07:14

Pafko tak to je super, že postřik zabral, ale já s ním mám mizernou zkušenost.
Pokud jde o Vital, vím, že tu má řadu odpůrců, mnozí tvrdí, že je to jen drahá voda.
Aby bylo možné skutečně věrohodně posoudit jeho přínos, musel by se udělat dlouhodobý test dvou naprosto stejných rostlin, každá hnojená jinak. Na to nemám dost místa a tak se řídím starým osvědčeným "věř a víra tvá tě uzdraví". Věřím, že orchidejím Biplantol svědčí a myslím, že kytky tomu věří taky, vypadají dobře :-)

www.orchideje.freepage.cz

Naposledy upravil wiolan dne ned 10. čer 2012 9:53:14, celkově upraveno 1

sob 09. čer 2012 9:57:26

Wiolan tak to jsme na tom stejně :D
Zdeni, nakonec jsem je setřela rukou a naprudko osprchovala a jsou fuč a máš pravdu, že na mšice dnes díky jejich odolnosti zabírá málo co ať se jmenují jakkoliv ;)

sob 09. čer 2012 20:26:25

Nejsem žádný velký odborník , ale hnojím občas Orchimixem a používám k zalévání výhradně dešťovou vodu a kvetou všechny orchideje , pravda je to sice většina hybridů ale daly se do "pohybu " i pafíčka a Vandy mi kvetou opakovaně, někdy mi to přijde jako tahání peněz z lidí...ale věřím , že někomu to vyhovuje, já si za ty peníze raději pořídím novou orchidku ;)

ned 10. čer 2012 10:19:49

evulka píše:
Nejsem žádný velký odborník , ale hnojím občas Orchimixem a používám k zalévání výhradně dešťovou vodu a kvetou všechny orchideje , pravda je to sice většina hybridů ale daly se do "pohybu " i pafíčka a Vandy mi kvetou opakovaně, někdy mi to přijde jako tahání peněz z lidí...ale věřím , že někomu to vyhovuje, já si za ty peníze raději pořídím novou orchidku ;)

Myslím si něco podobného. Hnojím také Orchimixem a občas Wuxalem a kvete všechno. Nejen vandy, ale i všechna botanika. Nevěřím homeopatikům pro lidi a toto je něco podobného. Ovšem, aby nedošlo k nedorozumění, je to jen můj názor a moje zkušenosti :lol:

ned 10. čer 2012 11:02:57
Profil Zobrazit autorovy stránky

No, po všech těch radách jsem zakoupila Wuxal super, doma mám Kristalon, takže mám vystaráno na dlouhou dobu. Cambrie apod. jsem strčila ven do stínu, ať se staraj.
Jen bych prosila - včera jsem tu objevila odkaz na článek nebo přednášku paní RNDr.? o hnojení a tento odkaz jsem si v rámci svých "počítačových schopností" někam uložila a teď to nemůžu najít.
Popisovala v něm hnojení právě Wuxalem super. Nemůžete mi to někdo znovu poslat? Děkuji. L.

stř 13. čer 2012 20:31:21
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Další