Myslím, že Pafka má pravdu jen částečně. Mohlo by se zdát, že jde o insekticid a to rozhodně není pravda.
Dovolím si okopírovat příbalový leták
BIPLANTOL contra x2 Aromaterapie
Homeopatický přípravek pro zvýšení obranyschopnosti rostlin.
Přípravek pro zvýšení oddolnosti a obranyschopnosti rostlin před bodavým a savým hmyzem.
Tento přípravek umožňuje oslabené či jinak stresované rostlině se v krátké době nejen opět zotavit, ale zárověň posiluje její obranyschopnost proti hmyzím škůdcům.
Účinné látky jsou přijímány listy.
účinky:
- posiluje rostlinu před napadením : mravenci, mšicemi, molicemi, ovocnými muškami, sviluškami, červci, smutnicemi a čeledí třásnokřídlých.
- na včely nemá negativní vliv
- působí ihned, odolný vodě
- neškodné pro člověka, zvířata i rostliny
složení:
z 98% minerály draslík, vápník, železo, hořčík, fosfor, síru a životně důležité stopové prvky, životně důležité stopové prvky bór, mangan, molybden, kobalt, měď, křemík, organické germanium a kyselinu uronovou (rostlinné slizy), 0,2% čistých éterických olejů z cypřiše, eukalyptu, tymiánu, máty peprné, levandule čajovníku, citronely a hřebíčku, 1,5% slunečnicového oleje, 0,3% emulgátoru
použití:
Biplantol contra x2 Aromaterapie je hotový roztok, který se dále nemusí ředit. Aplikuje se rozprašovačem na list rostliny pravidelně každých 6-8 týdnů. V případě napadení škůdci používejte častěji. Před použitím protřepejte.
Biplantol contra x2 Aromaterapie můžete i zředit. Smíchejte 35ml s 1l vody a rozprašujte na rostliny každý týden.
vyrábí:
Bioplant Naturverfahren GmbH
D-78467 Konstanz
www.biplantol.deJinak pro Lenku - jsem taky liberecká, takže produkty Biplantolu používám už roky. Hnojiva Vital NT a Guano, se kterými jsem spokojená, kupuju pravidelně, ale Biplantol contra x2 Aromaterapie už nechci. Je to jen drahý, po eukalytu vonící osvěžovač vzduchu, používala jsem ho pravidelně a stejně mi rostliny napadli červci a třásněnka. V tomto případě jsou to podle mě vyhozené peníze