U mňa si táto firma už neškrtne
Jedna skúsenosť stačí. Nebyť toho, že sme brali na jednu zásielku viacerí a po viacej rastlín, tak by to aj docela draho vyšlo....teda v pomere k "veľkosti" ( a nemám na mysli to, že je to miniatúra, tej som si vedomá). Má ale jednu velkú prednosť oproti niektorým iným predajcom, a síce bohatú ponuku a prehľadnú a peknú web stránku so shopom a fotkou ku každej rastline. No možno to bola iba moja smola, že som si vybrala tieto rastliny. Je to riziko nákupu cez net. Keby som bola Nemec, určite by som to Unicum hned reklamovala, na diaľku je to trošku problém. Keby malo dobré korene, aj by som prehltla, že je to len jedna hluza...
To moje Unicum zatial nezmenilo ani farbu, ani nejaví známky vädnutia (ani puky nevädnú) alebo nejakého radikálneho chradnutia, držím ho teraz docela suchšie, včera som len povrch substrátu porosila málinko, čo malo to pretieklo naspodok kochla a tam je strčený kus polystyrénu, takže substrát určite nepremáča. Zatial nad ním nelámem palicu, ale opatrnosť bude musieť byť nesmierna, aby nezinfarktovalo a rátam s dlhším časom. Najbližšie dostane trošku vody až v najskôr v utorok večer, inak sa nedá....musí vydržať, ale lepšie suchšie než mokro asi, že? Všetky dendrá mám v podobnom substráte a páči sa im, toto drobné je v rovnakom ale v drobnejšom. Ostatné rastliny od neho DETTO. Ostatné rastliny mali aspoň docela dobré korene, aj ked sfagnum rovnako premokrené, no aspoň "zdravšej" farby a bez zápachu.