Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 6:47:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Další
 fotovlákno 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: fotovlákno
Světlo.
Nechci psát žádné obecné pravdy,opět napíšu a ukážu,jak to dělám já... :P
Když řekne fotograf druhému,že mu "světlo nepřálo" ,nemá na mysli,že nesvítilo sluníčko,ale naopak-že svítilo MOC... :geek:
Přímé slunce je pro fotku jed,dělá ostré kontrasty a obraz je plochý.Příjemné slunce je v zimě,ráno a navečer.
Výborné světlo je rozptýlené venkovní-např. na vnitřním okenním parapetu ve dne-krásně prokresluje... 8-)
Já používám většinou světlo umělé,abych na něm nebyl závislý a mohl fotit kdy chci.Dva dnešní příklady jsem fotil před chvílí,venku je tma,jak v ranci- a navíc jsou stažené žaluzie... :lol:
Jediným zdrojem světla byly dvě 18-ti W zářivky na okenním výklenku.
Fotka phragmipedia má mírně "přepálené" (přesvětlené ) petaly, do alba bych ji takhle nedal a zkusil bych jinou polohu foťáku,nebo květu.
Expozice ( EV) je mírně stažená - cca o 0,7 EV.Jinak jsem v PC s fotkama nic nedělal,jen zmenšil a doostřil... 8-)
Při focení květin mám většinou hlavní světlo nahoře (zářivka,lustr)-imituje to přírodní osvětlení sluncem- a pomocné světlo z boku (zespodu) podle potřeby (přenosná lampa).
Samozřejmostí je použití stativu, a vyvážení bílé,popř nastavení bílé podle druhu osvětlení (zářivka,žárovka)
Takže - budiž "DOBRÉ SVĚTLO :!: "... :mrgreen:

Přílohy:
web.sedenii.jpg
web.sedenii.jpg [ 95.91 KiB | Zobrazeno 2741 krát ]
web.skála.jpg
web.skála.jpg [ 110.13 KiB | Zobrazeno 2741 krát ]

Naposledy upravil marťan dne pon 16. dub 2012 7:42:01, celkově upraveno 2

pon 16. dub 2012 4:06:35
Profil Zobrazit autorovy stránky

Web.skála-no to je fotka která se mě líbí .Protože je vyprávějící -něco říká o majiteli.Nevím tedy jestli pahlízky porostou na tom kameni .Když pozoruji kořeny některých rostlin u mě na akátu -kořeny dokáží neuvěřitelný věci kam se provrtat jak jdou za vláhou. Jen se zeptám to máš takto doma?-může to být zajímavý.Jo ještě prostě mě to nedá nenapsat -trošičku závidím ten avatar :D tedy i všem co ho mají.Třeba se něco pozmění.......... :?:

pon 16. dub 2012 6:34:26

to HAKI- no vidíš,ale ta skála měla být příkladem umělého osvětlení v domácích podmínkách,které vypadá docela přirozeně,ne výpovědí o majiteli.. :mrgreen:
Na dobrém monitoru je vidět kresba i v těch tmavých místech a žádné ostré kontrasty... :roll:
Jinak-ta maxillaria neroste přímo na skále,ale na kolmém výběžku - cca 10 cm,na kterým má substrát... ;)Skála (štípaná láva) je nalepená na boku fixního okna v obyváku... 8-)
A k tomu avataru- vždyť máš spoustu překrásných květů,tak šup s nima do avataru... :!: :P

Naposledy upravil marťan dne pon 16. dub 2012 9:29:22, celkově upraveno 2

pon 16. dub 2012 7:36:55

marťan píše:
to Haki- no vidíš,ale ta skála měla být příkladem umělého osvětlení v domácích podmínkách,které vypadá docela přirozeně,ne výpovědí o majiteli.. :mrgreen:
Jinak-ta maxillaria neroste přímo na skále,ale na kolmém výběžku - cca 10 cm,na kterým má substrát... ;)Skála (štípaná láva) je nalepená na boku fixního okna v obyváku... 8-)
A k tomu avataru- vždyť máš spoustu překrásných květů,tak šup s nima do avataru... :!: :P

Já si jen dovolím připomenout slova našeho admina - viewtopic.php?f=9&t=1081 Tím samozřejmě nemyslím nic proti Marťanovi a jeho překrásnému papučákovi v avataru ;-) Snad to nikdo nevezme zle, to bych nerad ;-)

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/

pon 16. dub 2012 7:46:30

to orchidejky-díky za upozornění,o tom jsem nevěděl.Na zahraničních fórech je to naprosto běžná věc... :?
No-přání admina budu respektovat,ostatně-tři měsíce jsem na avataru svůj portrét měl... :mrgreen:

pon 16. dub 2012 7:50:37

Víš co přece jen se mě zdá že kořeny porostou lépe na kůře. Porostou za vláhou. Tak uvidíš (ale dobrý)přece jen máš nižší vlhkost v bytě.K té fotce-ale to je právě to kouzlo že trošičku pronikneš do soukromí majitele.Hm…..je to mnohdy poučné jak to má někdo jiný.Jen můj názor taky zvědavost.
K tomu avataru ještě- omlouvám se ti ale –bylo to tu zakázané jak říká orchidejky. Svůj nááádherný avatar jsem hledala půl dne-pak byl zakázán.A to mě je líto. :roll: :twisted: trochu :mrgreen:

pon 16. dub 2012 7:54:55

HAKI,skála je shora zavlažovaná,prakticky pořád vlhká (RV 80-90%).Nechtělo se mi to pořád rosit,tak mám na zdi vodopád... :mrgreen:
Vidíš-kdyby to byla dobrá fotka o skále v obyváku,bylo by to z ní patrné... :P

Naposledy upravil marťan dne pon 16. dub 2012 9:30:02, celkově upraveno 1

pon 16. dub 2012 8:08:57

marťan píše:
to orchidejky-díky za upozornění,o tom jsem nevěděl.Na zahraničních fórech je to naprosto běžná věc... :?
No-přání admina budu respektovat,ostatně-tři měsíce jsem na avataru svůj portrét měl... :mrgreen:

Já vím a nikomu to nevytýkám a rozhodně to nemyslím nikterak zle, aby si někdo nemyslel, že jsem rýpal ;-) Jen jsem chtěl upozornit na Pavlovo přání, což bychom měli brát v potaz, protože ho udržení fóra stojí nemalé úsilí ;-) A pokud můžeme poděkovat za tento super prostor jen touto maličkostí, je to fajn. Mimochodem já bych si sem svůj avatar klidně dal, kdybych nebyl moula a šlo mi to :-D

pon 16. dub 2012 8:33:31

HAKI píše:
Víš co přece jen se mě zdá že kořeny porostou lépe na kůře. Porostou za vláhou. Tak uvidíš (ale dobrý)přece jen máš nižší vlhkost v bytě.K té fotce-ale to je právě to kouzlo že trošičku pronikneš do soukromí majitele.Hm…..je to mnohdy poučné jak to má někdo jiný.Jen můj názor taky zvědavost.
K tomu avataru ještě- omlouvám se ti ale –bylo to tu zakázané jak říká orchidejky. Svůj nááádherný avatar jsem hledala půl dne-pak byl zakázán.A to mě je líto. :roll: :twisted: trochu :mrgreen:

Kdybys tu nemela tuhle fotku, v Drážďanech bychom kolem sebe jen prošli a ani bych tě nejspíš nepozdravil, já jsem za něj rád ;-) Viz Mila Jeřábek, který tu fotku má a já ho stejně nepoznal a tímto se mu omlouvám :oops: Ale aspoň dobrý den jsem utrousil :mrgreen:

pon 16. dub 2012 8:34:57

to orchidejky-pošli mi na sz fotku,a já z Tebe avatar udělám... :mrgreen:
Večer ten svůj smažu,ještě jednou díky za upozornění... :P

pon 16. dub 2012 8:53:50
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 45  Další