Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 22:53:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 201 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Další
 Epifitní kmen 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Epifitní kmen
Paphio píše:
Citace:
Je to astephana, mám ji od Paphia také.

Mám ji od ing.Ježka, ale měl tam myslím jinou jmenovku.

Ing. Ježka jsem se na ni přímo ptal.

Přílohy:
Dischiddia astephana.JPG
Dischiddia astephana.JPG [ 57.09 KiB | Zobrazeno 4190 krát ]

čtv 12. dub 2012 9:51:25
Profil Zobrazit autorovy stránky

Paphio píše:
Citace:
Je to astephana, mám ji od Paphia také.

Mám ji od ing.Ježka, ale měl tam myslím jinou jmenovku.

Paphio....to nevím, ale p.ing.Ježek se na svém novém webu ospravedlňuje všem těm, kdo si v minulosti koupili druh s označením Dischidia platyphylla , že jde o mýlku a jde ve skutečnosti o druh D.minor, jsou si prý navzájem velmi podobné.
Jen na okraj, uvádí se pár změn v systematice Dischidií:
DŘÍVĚJŠÍ NÁZEV ...... NOVÉ SYNONYMUM
D.pectenoides = D.vidalii
D.rafflesiana = D.major

čtv 12. dub 2012 13:24:41

Romča píše:
kdo si v minulosti koupili druh s označením Dischidia platyphylla , že jde o mýlku a jde ve skutečnosti o druh D.minor, jsou si prý navzájem velmi podobné.

Četla jsem taky tuto omluvu .Musím říci - moje rostliny koupené od p.Ježka -podle názvu jsou každá jiná .Opravdu podívej.
Tak u mě D.platyphylla vypadá přesně takto i květ http://www.dischidia.com/dischidia_platyphylla_2.htm –moje rostlina dám foto .
Dischidia minor je ale jiná drobný list a bílý kvítek- ještě nekvete má poupata.Musím říci ,že mě to až tak nějak neva -třeba mají chybu na stránkách nebo mě byla prodána jiná rostlina :)No stává se to záhadou :mrgreen:

Přílohy:
Poznámka: Dischidia platyphylla
D.platyphylla.jpg
D.platyphylla.jpg [ 187.69 KiB | Zobrazeno 4167 krát ]
Poznámka: Dischidia minor
D.minor.jpg
D.minor.jpg [ 191.62 KiB | Zobrazeno 4167 krát ]
čtv 12. dub 2012 15:11:21

Haki i Radzaku.....máte opravdu hezky rostlé kousky....gratuluji. ;)
Haki máš pravdu ...když se podívám na tebou zmíněný web -http://www.dischidia.com/picture_index.htm, tak se opravdu nemohu ubránit pocitu, že zřejmě existuje jen pár vyvolených systematiků ve světě, kteří je dokážou rozlišit.
Ono, většina těch drobnolistých druhů kvete velmi podobně, a rozdíly ve stavbě květů lze pozorovat asi jen pod lupou a zároveň by ale musel být vytvořen nějaký spolehlivý určovací klíč. Mnohem lépe jsou na tom typické druhy např. D.pectenoides,D.benghalensis,D.astephana,D.ovata, D.hirsuta, D.ruscifolia či D.imbricata, které mají buď charakteristický znak-ve formě vaku, v tvaru a výčnělcích na listu, nebo typickou kresbu na listech.
Trochu mne zařáží, ale možná jsem byl jen nepozorný, že autor webu o dischidiích a voskovkách vůbec mezi druhy D.minor neuznává...., takže by mne celkem zajímalo jakýže druh p.Ježek pod tímto názvem kdy dodal :? ....hmmm a babo raď ...
asi to musíme přenechat někomu povolanějšímu. No hlavně ať nám pěkně rostou a dělají radost :mrgreen:

čtv 12. dub 2012 15:49:02

Romča píše:
No hlavně ať nám pěkně rostou a dělají radost :mrgreen:

JASNÁ VĚC :mrgreen: - na starém webu ještě je http://www.bromelia.cz/productsMore/product-8/dischidia-rafflesiana.htmlpošlu Dischidii rafflesiana (když je řeč o radosti) docela v krátkém čase vytvořila 8 vaků.Je to zajímavý ale zatím nekvetla.

Přílohy:
Poznámka: D.rafflesiana
D rafflesiana.jpg
D rafflesiana.jpg [ 183.27 KiB | Zobrazeno 4151 krát ]
čtv 12. dub 2012 16:10:40

Zdravim

chcem sa spýtať, idem idem vyvezovať na Agát ( akát) angraecum didieri, a mam aj katlejku ( neviem druh, bude to niaky hybrid, sice ešte nekvitol ale čo ho mam od botanika, povedal, že kvitne bud červenými alebo oranžovými kvetmi už neviem presne, je to monopodiálna katlejka , teda neviem presne, proste vyrastie vždy len jeden veľký kopijovitý list s jednou hľuzou) túto katlejku by som tiež rad vyviazal na agát, videl som, že ich ludia tu na fore majú vyviazané, ale len tie menšie, čo majú aj dva listy na hľúzi, tak sa pýtam či aj túto môžem vyviazať... ;)

Vďaka

stř 18. dub 2012 8:35:33

Já jsem vyvazovací začátečník.Mám i jednu větší katlejku na akátu.Počítám s tím, že nenaroste tak velká jestli pak vše dobře ,zdárně pokvete tak to netuším. Problém vidím v tom aby člověk dobře odhadl umístění akátu.Aby se tam všem kytkám líbilo sluníčko -teplota. Protože možnost přemýstění není-tak to zatím zkouším.
Angraecum didieri má "radzak" Stačí si do "Hledat" dát latinský název kytky - http://forum.orchidej.net/viewtopic.php?f=63&t=871&hilit=angraecum+didieri ;)

stř 18. dub 2012 8:51:03

To Drako Ager
Celá větev mě nejde moc úspěšně vyfotit. Tak alespoň takto .Moje představa je celou tu větev nějak donutit aby byla pokryta kytkama. :mrgreen: Něco jsem dala přímo ke sklu -rostliny o kterých vím že vyžadují slunko(v zimě i přisvětluji lampa dosáhne i tam) ale zase ta teplota tam je tak 12-13°C přežila tam první zimu i teplejší Miltonia moreliana-kterou považuji za potvoru . Prostě se to musí zkusit a pozorovat jak to jde . Větev je nad topením.Uvidím jak to půjde dál .Možná přece jen by byly vzhlednější rostliny menšího vzrůstu.Považuji náš koníček za stálý boj. :) Tak pak dej taky foto jak to vypadá u tebe.

Přílohy:
akát.jpg
akát.jpg [ 196.57 KiB | Zobrazeno 4081 krát ]
stř 18. dub 2012 9:27:30

;) HAKI je to kvalitka, nemam ja ale také priestory viete v paneláku, mám len to florárium, ktoré ale plánujem maximálne obsadiť, nech to tam vypadá ako v pralese kvalitne ;) a chcem tam dať takú dobrú aspon 90cm vetvičku šrégom na chrbat floraria alebo na bok, a tam nech rastie, didieri, plus mam aj tilandsiu jednu vlhkomilnú, takže tak ;)

stř 18. dub 2012 9:46:06

Romča píše:
HAKI píše:

Ještě k tomu Antůriu Missahualli

Včera jsem se dozvěděla na vlastní oko co vše ta potvora "kartáček"od Romči dokáže- má krásnou červenou barvu :)
Drako Ager píše:
a chcem tam dať takú dobrú aspon 90cm vetvičku šrégom na chrbat floraria alebo na bok, a tam nech rastie, didieri, plus mam aj tilandsiu jednu vlhkomilnú, takže tak ;)

Nevím jak máš velké to "florárium" ale rostliny o kterých píšeš jsou dost velké ,když narostou -no třeba tě to pak přinutí udělat větší domeček ;)

Přílohy:
Poznámka: DÉLKA 7CM- Antůriu Missahualli
kartáček.jpg
kartáček.jpg [ 198.69 KiB | Zobrazeno 4008 krát ]
čtv 19. dub 2012 9:21:30
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 201 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Další