Autor |
Zpráva |
Minimoa
|
Re: Epifitní kmen
HAKI píše: Zdravím pro Minimoa Máte také akátovou větev ,kterou chcete osázet a záhony na doprovodnou vegetaci-a to máme společný plán. A hned se zeptám. 25.2.2010 máte tady na foru fotku Oncidia na akátové větvi. Myslím že v té době jste s tím nějak tak začínal(třeba nemám pravdu) no otázka se nabízí jakpak se daří po lehce víc jak jednom roce rostlinám na akátu. Budu ráda když mě odpovíte protože i já něco takového plánuji i když asi z menšími rostlinami -ale to neva, máte více zkušeností.Už tím že nemáte moc rašeliníku na akátu-kořeny jdou přímo na kůru.Děkuju zajímalo by mne to -troufnu si a nějaká fotečka by byla.Dík. H. Zadravím a omlouvám se ,že jsem nereagoval . Kytkám se daří i nadále na akátu dobře a celkem se rozrůstají . To samé platí i o kytkách vyvázaných na blocích akátové kůry .
|
úte 10. dub 2012 14:44:54 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Když už jsem tu pošlu ještě Dischidii -název taky nevím Ale takto jsem si ji představovala .
Přílohy:
Dischidie.jpg [ 183.89 KiB | Zobrazeno 3956 krát ]
|
úte 10. dub 2012 14:45:02 |
|
|
HAKI
|
Minimoa píše: Zadravím a omlouvám se ,že jsem nereagoval . Kytkám se daří i nadále na akátu dobře a celkem se rozrůstají . To samé platí i o kytkách vyvázaných na blocích akátové kůry .
To je v pohodě. Jsem ráda ,že se kytkám daří. Jak se mě podařilo rozdělit Trigonidium dala jsem část taky na akát.Docela se tam rozrůstá. Novou kytičku -Chilochista jsem včera navázala na stejný kmen.Ale to budu muset poopravit a víc ji přidělat kořeny -snad se lépe pak chytne ,nebo rychleji.Je to zkoušení co půjde -člověk si vyhraje
Přílohy:
CHILOCHISTA-.jpg [ 189.68 KiB | Zobrazeno 3952 krát ]
Trigonidium.jpg [ 186.86 KiB | Zobrazeno 3952 krát ]
|
úte 10. dub 2012 15:01:50 |
|
|
Zdenka
|
HAKI píše: Když už jsem tu pošlu ještě Dischidii -název taky nevím Ale takto jsem si ji představovala . Skvělá.
|
úte 10. dub 2012 16:00:49 |
|
|
Romča
Registrován: čtv 05. srp 2010 14:33:44 Příspěvky: 280 Bydliště: Děčín
|
HAKI píše: Když už jsem tu pošlu ještě Dischidii -název taky nevím Ale takto jsem si ji představovala . Haki , jestli se nemýlím, tak je to ta Dischidia astephana.....tenkrát jsem více lidem posílal oddělky, když mi ještě bujela ve vitrínce .... a nyní ji sám sháním, protože jsem ji oddělal automatickým rosičem....uhnila díky odkapávající vodě. Ještě k tomu Antůriu Missahualli...ono zatím je drobné a má pár lístků, takže ty první plodenství nejsou tak četná a dlouhá , jak u starších rostlin. S postupujícím věkem by se ty listy měly prodlužovat a nabývat charakteristického tvaru, rovněž podle barvy listů poznáš správné podmínky - tmavě zelené=málo světla, nezdravě zelenožluté = přemíra světla.
|
úte 10. dub 2012 19:38:38 |
|
|
HAKI
|
Romča píše: Haki , jestli se nemýlím, tak je to ta Dischidia astephana.... Nevím přesně název-možná ano?Ještě nekvetla.Tuto mám od Paphia.Roste zdařile, zalezla si i na světlo kde má odpovídající barvu.Ve stínu ,na druhé straně akátu je menší a zelená,tam jsem ji původně navázala..Tu tvoji Dischidii mám taky ale až tak dobře neroste.Domluvíme se určitě a něco ti pošlu.Dik za název Anturia.
Přílohy:
Dischidie..jpg [ 187.09 KiB | Zobrazeno 3900 krát ]
|
úte 10. dub 2012 21:23:58 |
|
|
Romča
Registrován: čtv 05. srp 2010 14:33:44 Příspěvky: 280 Bydliště: Děčín
|
Haki....mě přijde , že jde o ten samý druh. D.astephana (zdroj info a foto zde-http://www.epiphyticon.com/images/phocagallery/Dischidia/di%20ast%202.jpg) je totiž zřejmě jediným druhem , který takto na vrchu listů vytváří 4 efektní hrbolky, při dobrém oslunění listy až zčervenají. Jen na okraj, tato dischidie pochází z vyšších poloh malajsie, a tudíž toleruje i nižší noční poklesy teplot, než ostatní druhy jako D.vidalii (pectenoides), nebo D.imbricata či D.raflesiana.
|
stř 11. dub 2012 10:11:55 |
|
|
radzak
|
Romča píše: Haki....mě přijde , že jde o ten samý druh. D.astephana (zdroj info a foto zde-http://www.epiphyticon.com/images/phocagallery/Dischidia/di%20ast%202.jpg) je totiž zřejmě jediným druhem , který takto na vrchu listů vytváří 4 efektní hrbolky, při dobrém oslunění listy až zčervenají. Jen na okraj, tato dischidie pochází z vyšších poloh malajsie, a tudíž toleruje i nižší noční poklesy teplot, než ostatní druhy jako D.vidalii (pectenoides), nebo D.imbricata či D.raflesiana. Je to astephana, mám ji od Paphia také.
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
stř 11. dub 2012 12:21:52 |
|
|
HAKI
|
JASNĚ -já se nebráním ráda koukám taky na tyto stránky http://www.dischidia.com/dischidia_astephana.htm
|
stř 11. dub 2012 14:15:33 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Citace: Je to astephana, mám ji od Paphia také. Mám ji od ing.Ježka, ale měl tam myslím jinou jmenovku.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
stř 11. dub 2012 23:16:17 |
|
|