Dendrobium chrysotoxum
Re: Dendrobium chrysotoxum
Krása, blednu závistí
Kvůli tomuhle jsem ho pořídila, ale zatím nic. Snad se dočkám. A vám Romčo blahopřeju
Zdenko děkuji.....netřeba být skleslý, myslím, že kdybych viděl vaši sbírku, budu zrovna tak nadšený vašimi úspěchy .... dejte mu čas, však ono ukáže co umí 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Romča píše:Zdenko děkuji.....netřeba být skleslý, myslím, že kdybych viděl vaši sbírku, budu zrovna tak nadšený vašimi úspěchy .... dejte mu čas, však ono ukáže co umí
Romčo, gratuluji. To moje dnes otevřelo první kvítek. Květenství má několik, ale protože trochu nastydlo (manžel nezavřel ve skleníku větračku jak měl), tak na každém květenství zbyly tak tři čtyři poupata. Až se jich víc otevře, dám fotku.
Evo moc díky .... jojo, určitě dej pak fotečku. 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
tak dávám fotky, jedna nic moc, ale pro představu velikosti rostliny. Květních stvolů bylo jedenáct, dva z toho zašly zcela, na ostatních zežloutla část poupat (manžel zapomněl zavřít ventilačku ve skleníku a zřejmě chladno nebo průvan udělaly své). Ale jsem ráda i za zbytek 
Na tohle prostě jen čučím jak puk. To je fakt kusanec chrysotoxum. Z tohohle si umím představit ty zarostlé střechy domorodých domků. Moje čtyři pahlízky se s tím nedají srovnat 
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Evi to je prostě bomba. Takovej obr a tak něžný kvítky, nádhera. Voní?
EvaJ píše:tak dávám fotky, jedna nic moc, ale pro představu velikosti rostliny. Květních stvolů bylo jedenáct, dva z toho zašly zcela, na ostatních zežloutla část poupat (manžel zapomněl zavřít ventilačku ve skleníku a zřejmě chladno nebo průvan udělaly své). Ale jsem ráda i za zbytek
Zato tohle ne a ne vykvést
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
radzak píše:EvaJ píše:tak dávám fotky, jedna nic moc, ale pro představu velikosti rostliny. Květních stvolů bylo jedenáct, dva z toho zašly zcela, na ostatních zežloutla část poupat (manžel zapomněl zavřít ventilačku ve skleníku a zřejmě chladno nebo průvan udělaly své). Ale jsem ráda i za zbytek
Zato tohle ne a ne vykvést. Asi ho budu muset trochu potrápit
.
Radku, za celou zimu nedostalo v podstatě žádnou vodu. Ale chladit zas až tak moc nechce, jen drasticky omezit přísun vody.
EvaJ píše:radzak píše:EvaJ píše:tak dávám fotky, jedna nic moc, ale pro představu velikosti rostliny. Květních stvolů bylo jedenáct, dva z toho zašly zcela, na ostatních zežloutla část poupat (manžel zapomněl zavřít ventilačku ve skleníku a zřejmě chladno nebo průvan udělaly své). Ale jsem ráda i za zbytek
Zato tohle ne a ne vykvést. Asi ho budu muset trochu potrápit
.
Radku, za celou zimu nedostalo v podstatě žádnou vodu. Ale chladit zas až tak moc nechce, jen drasticky omezit přísun vody.
Koukám, že je pěkně přisušené (a kvete