Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 22:14:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 45  Další
 fotovlákno 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: fotovlákno
Marťo bylo by dobré říct, že pokud zostřujeme samostatně ve změně rozměrů (Ctrl+E) doostření stáhneme na nulu osobně volím doostření také samostatně metodou plošné doostření, sílu efektu ale maximálně mezi 70-80%, poloměr pak v rozsahu 0,5-1,1 potlačení šumu ponechávám na minimum tak max. 10 ale vše je pokus omyl zejména u každé fotky je to jinak ale velmi mně potěšila tvá zmínka o tom, jak mnozí vysypou bez úpravy a výběru obsah karty na web asi 3 fota a taky končím jak říká klasik přesto že jdou najít v hnoji i perly hrabat se v něm mně nebaví
Příloha:
Hibiscus syriacus.jpg
Hibiscus syriacus.jpg [ 196.99 KiB | Zobrazeno 3412 krát ]

sob 03. bře 2012 14:10:45
Profil Zobrazit autorovy stránky

to vocabolo- správná připomínka.Zapomněl jsem napsat,že typ doostření je možné nastavit,já doostřuji obligátně jako "maskování neostrosti".
Je také možnost doostřovat (měnit gama,jas,kontrast,sytost) lokálně pomocí programu "efektový štětec" v liště vlevo.Pak jenom pouhým "potíráním" místa
doostřujete nebo provádíte jinou lokální úpravu.Dost dobrá vychytávka,ovšem budou tím vybaveny ty pozdější verze zoneru.. 8-)

sob 03. bře 2012 15:17:54

KLONOVACÍ RAZÍTKO.
Nejsem přítelem razantních úprav v postprocesu.Myslím,že by měly být podobné,jaké se daly udělat ve fotokomoře.
A proto má rozumné retušování v úpravě fotky své opodstatnění.Nástroj klonovací razítko vám pomůže zbavit se části fotky,která je "navíc".
Používá se tak,že zvolíte nástroj klonovací razítko v liště vlevo - zkr. S, naberete pomocí ctrl. + levé tlačítko myši okolí retušované oblast, a pak už kliknutím tuto oblast překryjete.Dá se nastavit velikost,hustota,rozmazání - tak,aby vaše zásahy byly neznatelné.Nejlépe se retušuje,pokud si fotku zvětšíte.Dole uvádím příklad,kdy mohu razítko použít,otázka vhodnosti tohoto zákroku může být tématem k diskusi... :lol: :!:

Přílohy:
web.phal.02 klon.jpg
web.phal.02 klon.jpg [ 158.75 KiB | Zobrazeno 3388 krát ]
web.phal.01.jpg
web.phal.01.jpg [ 145.7 KiB | Zobrazeno 3387 krát ]

sob 03. bře 2012 18:09:00

CHROMATICKÁ ABERACE.
Jde o optickou vadu objektivu,u kompaktů se vyskytuje pravidelně,u objektivů za xx-tisíc bývá korigována.Projeví se barevnou konturou na přechodu kontrastních oblastí.Nejčastěji to bývá kontura fialová,zelená,nebo modrá.Pro ukázku jsem si- s Eviným svolením-půjčil její fotku s modrou konturou bílého květu.
Najedete si na horní liště na "vylepšit" a tam "chromatická vada" - zkr. ctrl. + shift. + A.Kapátkem naberete barvu aberace - klik - a je to... :P

Přílohy:
aberace.01.jpg
aberace.01.jpg [ 168.99 KiB | Zobrazeno 3383 krát ]
aberace.02.upr.jpg
aberace.02.upr.jpg [ 168.67 KiB | Zobrazeno 3383 krát ]

Naposledy upravil marťan dne sob 03. bře 2012 18:39:06, celkově upraveno 1

sob 03. bře 2012 18:27:16

Myslím,že je to ve zkratce vše,co jsem chtěl uvést na téma-jak to dělám já.... :?:
Pokud jsem na něco důležitého zapomněl,určitě se k tomu můžeme vrátit... :roll:
Dobré světlo a spoustu skvělých motivů-nejen orchidejí... :!: :!: :!:

sob 03. bře 2012 18:34:27

někdy uděláme seminář naživo u nás v arboretu kytek se najde dost třeba se někdo přidá

sob 03. bře 2012 22:00:22

vocabolo píše:
někdy uděláme seminář naživo u nás v arboretu kytek se najde dost třeba se někdo přidá

tak to se hlásím jako učeň :-)

sob 03. bře 2012 22:21:41
Profil ICQ
Administrátor

vocabolo píše:

Gůůůt Ajda :mrgreen: To je naprosto geniální nápad. Také se hlásím ;) Celkem by mě zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby skupina učňů fotila stejné kytky a pak, nejlépe zde na tomto fóru, porovnala svoje výsledky. Samozřejmě, že by to ale chtělo nejen nejdůležitější info o použitém vybavení a expozici, ale také po jednotlivých nastaveních v postprocesu ;)
Hezký den
Pavel

ned 04. bře 2012 21:57:04

vocabolo píše:

skvele :-) dejte prosim vedet dopredu, mam to 300 kilaku ale rad bych dorazil :-)
(pocitam ze mate na mysli arboretum nad Zbrojovkou)

Udelal bych si arboretovy den a zajel do Borotina pro nejaky skalnicky :lol:

úte 06. bře 2012 16:52:51

Ahoj Marťas
Včera jsem fotila ve skleníku, i když moc světla nebylo.Pošlu ti foto před a po úpravě. Můžeš na to prosím kouknout-mě se to po úpravě nějak nezdá. Nemám na to asi oko kam by měla úprava směřovat. Ještě se zeptám , když zkusím možnost Křivky(Shift-C) je tam graf-jak to předělat? Správně má být graf nižší a kulatější?
Přimlouvala bych se ještě na tu úpravu fotky před tiskem-protože toho možná ještě využiju.Jinak hluboká poklona kdo má tohle rád -focení mě ve skleníku nešlo ,stativ a vše okolo se mě motalo -moje vlastnost je netrpělivost a to značná. :) Děkuju.

Přílohy:
Poznámka: Původní foto
původí.jpg
původí.jpg [ 184.81 KiB | Zobrazeno 3203 krát ]
Poznámka: jedna změna
změna1.jpg
změna1.jpg [ 186.75 KiB | Zobrazeno 3203 krát ]
pát 09. bře 2012 9:09:43
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 448 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 45  Další